Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

платика
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
платика
За платиките много се е изписало,но ми е любопитно има ли в България статистика за най-голяма риба от вид.Вчера в Ямбол на ''Гърлата""станах свидетел на улавянето на огромна платика,която след претеглянето се оказа 3,980 кг.Колко е рекорда за такава риба?
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Re: платика
моя съсед преди 2 седмици улови 3 едната беше 3.200
ето го имястото http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=24960
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... um&cat=500
ето го имястото http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=24960
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... um&cat=500
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- Local
- учете се от него
Тая Гърла много трофейни платики държи, ама трябва да "живееш" там, за да им знаеш местата и да ги научиш къде се крият. Местните имат голямо предимство. Просто няма как на тези големи дълбочини да няма такива платики...
Клавиатура риба не лови!!!
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Един колега беше писал за платика около 5кг на чепинци, някъде из форума.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм хващал 3.400 а съм кепвал на колега 4.700 преди 3 години на язовир Въча .
Общо взето поне на Въча всяка година пробладават различни по размер риби!
Най съм доволен лятото на 2003 просто нямаше платики под кило а 2005 беше отвратителна сигурно за цялата година съм хванал 5 платики около килограм
а всичко останало беше дребосъци .
Общо взето поне на Въча всяка година пробладават различни по размер риби!
Най съм доволен лятото на 2003 просто нямаше платики под кило а 2005 беше отвратителна сигурно за цялата година съм хванал 5 платики около килограм

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Данните от образоветелната литература са за размери до 70см дължина и 5-6кг тегло.Не съм виждал обаче подобен екземпляр.
Нямам трофейни платики тъй като не съм ги търсил,но на теца миналото лято дърпахме до кило:

Нямам трофейни платики тъй като не съм ги търсил,но на теца миналото лято дърпахме до кило:
-
- кандидат преподавател
Честно казано,не ми се вярва в Родината да има някъде /при естествените неблагоприятни условия /много екземпляри с тегло над 3-3,5 кг.Скромният ми опит в риболова конкретно на платика,ме е срещал на яз.Въча /само в него има платика в СреднитеРодопи /с платичковци с тегло до 2-2,5 кг.Миналата година хич ги нямаше.Тази-ще видим и ще ви кажа.Веднага след забраната е още рано за такава риба на това място.Иначе ги ловя с много захранка,на дълбочина 4-4,5 метра,с подвижна плувка 1,5-2 г,стръв както бял,така и не дебел торен червей.
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Колега не съм съгласен,че само на Въча ги има тези пущиниINCUBUS
Честно казано,не ми се вярва в Родината да има някъде /при естествените неблагоприятни условия /много екземпляри с тегло над 3-3,5 кг.Скромният ми опит в риболова конкретно на платика,ме е срещал на яз.Въча /само в него има платика в СреднитеРодопи /с платичковци с тегло до 2-2,5 кг.Миналата година хич ги нямаше.

Това е от миналата година платика към 2кг и ....
Тази година смятам пак да ги хващаме ако ги има.

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Айде сга и аз да кажа как ги ловя на ВъчаINCUBUS написа:Честно казано,не ми се вярва в Родината да има някъде /при естествените неблагоприятни условия /много екземпляри с тегло над 3-3,5 кг.Скромният ми опит в риболова конкретно на платика,ме е срещал на яз.Въча /само в него има платика в СреднитеРодопи /с платичковци с тегло до 2-2,5 кг.Миналата година хич ги нямаше.Тази-ще видим и ще ви кажа.Веднага след забраната е още рано за такава риба на това място.Иначе ги ловя с много захранка,на дълбочина 4-4,5 метра,с подвижна плувка 1,5-2 г,стръв както бял,така и не дебел торен червей.

Напук на догмата че платика се лови с много захранка и понякога с ден 2 предварително захранване аз си взимам една кутийка сладка царевица с която храня и ловя целия ден !
Избрал съм си от Америката към Михалково 3-4 места и спирам още на първото свободно

2 директни пръта по 6 м дълбочина от 5.до 5.50 - от перата остават обикновенно 50 см до ластиците ..
Пера 1 гр . сновно влакно 0.14-0.16 повод 0.10 -0.12 !
Миналата година риболова наистина беше тягостен по простата причина че водата цялата година играеше метър нагоре 3 надолу

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Именно на язовир Искар само сам виждал и хващал такива и запоследно ходих там миналата година и излизаха само такива.Димитър Янчев написа:Колега не съм съгласен,че само на Въча ги има тези пущиниINCUBUS
Честно казано,не ми се вярва в Родината да има някъде /при естествените неблагоприятни условия /много екземпляри с тегло над 3-3,5 кг.Скромният ми опит в риболова конкретно на платика,ме е срещал на яз.Въча /само в него има платика в СреднитеРодопи /с платичковци с тегло до 2-2,5 кг.Миналата година хич ги нямаше.![]()
на яз.Искър също ги хващаме от време на време.
Това е от миналата година платика към 2кг и ....
[img]........[/img]
Тази година смятам пак да ги хващаме ако ги има.
---------------------
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.
sapuna
.
Гледай Ники, гледай

- Paublo_Eskobar
- Модератор
А така на Жрепчево има платика!Аз да попитам кое е най удачното място за платика на Искъра,че с Никежо кроиме едни подли планове на платиките там?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
аз лично сам хваштал 2.800 но сам чувал за платики над 4кг. много бих изкал да хвана такава