Места и сьвети за риболов на Дунава?

Модератор: Кърцата

Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Места и сьвети за риболов на Дунава?

Мнение от Aglia »

Моля колеги някои да ме посъветва каде да отида на Дунава за 2-3 преспивания(дано не станат напивания :D ако няма риба).Ходил сьм само веднъж преди 2 години на Долни Цибьр(само цигани има :shock: ) и не хванахме нищо.Искам съвет за място кадето се знае че може да се хване нещо от брега.
qazz
новобранец
новобранец

Re: Места и сьвети за риболов на Дунава?

Мнение от qazz »

на няколко километра от гулянци(родния ми град )е дунава. но хубавите места са по-далеч от стандартните и пътят до там е отвратителен.Всеки път когато ходя при баба ми(това лято също) ходя там за риба. но с колело трябва поне половин час от хижата нагоре докато се стогне до там. с колело ти се откъсват краката,защото пътя е в дупки и едвам минават двама човека с колело заради храстите от страни.но все пак има риба.аз ходя там от една година(сега съм на 14 значи миналата съм ходил за пръв път). хващах всеки път. е вярно че е уклеи но се пак е доста. а батко ми киато отиде напълни един живарник с риба(скобар,платика,смадок и щука). така че мойе да отидеш ако искаш,но е най-добре с кла да се ходи
qazz
новобранец
новобранец

Re: Места и сьвети за риболов на Дунава?

Мнение от qazz »

а междо другото до гулянци е и вита.там не съм хващал нищо но има едно старо корито(наречено конопената) където гъмжи от каракуда9таранка).хвърляш,след малко вадиш риба(до 3 секунди отчитал сум ги)е това става ако знаеш тънкостите.на това място ходя от една година(миналото лято)и винаги се връщтах с над 2 кила таранка(близо 100 парчета).и ако се знаят местата за риба където кълве най-добре ще се "избие" рибата(не на всякаде е така)имам едно място където ходя всеки път и никога не съм се връщал от там без улов(рекорд за 1 4ас 50 парчета).има некви старци дето викат че идват да хванат големи риби на жито и царевица и затова хващат тръстиката за опашката( е да хващат 10 малки рибета)казват че на варено жито не ставало да се лови но аз за 10 минути и няколко зрънца хванах над 30 парчета.можеш да хванеш таранка на каквото искаш(препоръчително е на бял червей)и захранка от един хляб(дори не е нужно да го правиш на топка само го хвърла6 на части и гледаш какслед 2 секунди рибата го атакува. там съм хващал и вез стръв :)(това е истина при звука от падането на плувката и вида на бялата кукичка тя атакува.подходяща е кука 16-18(не по голяма) така че е по-добре да се пробваш там(гулянци е след плевен(на един час път от плвен)
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”