Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Октопод, почистване и рецепти за пригорвяне на ястия ?
Модератор: sapuna
Октопод, почистване и рецепти за пригорвяне на ястия ?
Привет,
днес хванахме с един приятел в Испания два котопода и двата по около 2кг.
Сега седят в хладилника и не знаем даже как се почистват, как се подготвят и как се готвят.
Моля за изпитани рецепти, а като начало няма да е лошо някой и да каже как се почистват, кое може да се консумира и кое да се хвърля.
Утре продължавам риболова с акулки и змиорки.
Днес също така разсипахме и едни подобни на скумрия, но тия вече ги знаем как се приготвят.
А като се върна в DE ще пусна и снимки от улова
, живи и здрави надявам се
днес хванахме с един приятел в Испания два котопода и двата по около 2кг.
Сега седят в хладилника и не знаем даже как се почистват, как се подготвят и как се готвят.
Моля за изпитани рецепти, а като начало няма да е лошо някой и да каже как се почистват, кое може да се консумира и кое да се хвърля.
Утре продължавам риболова с акулки и змиорки.
Днес също така разсипахме и едни подобни на скумрия, но тия вече ги знаем как се приготвят.
А като се върна в DE ще пусна и снимки от улова

Re: Октопод, почистване и рецепти за пригорвяне на ястия ?
Само съм гледал как става - значи обръщаш ''шапката'' на животното- под нея има две жлези едната е за мастилото другата незнам за какво е- те се изрязват и после се започва голямото миене и търкане в мивката докато спре да излиза слуз и пяна от октопода - с чиста вода - за предпочитане мивката да е излята от бетон или каменна за да може да се търка яко.После вече от рецептата зависи как да се транжира:)надявам се да съм бил полезен, ако някой от колегите може да доуточни начина на чистене да пише!!!

-
- разбира нещата
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=11106
Е тук някъде е написано и за ловенето, и за бъхтането в скалите или цимента, и за приготвянето му.
Наслука и да ви е сладко!
Е тук някъде е написано и за ловенето, и за бъхтането в скалите или цимента, и за приготвянето му.
Наслука и да ви е сладко!
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
- Диканаров
- кандидат преподавател
Vgs, Наблюдател е правилно подал инфо! На трета страница съм описъл начинът на почистване и първична обработка на октоподите. Блазе ти! Отивам да си купя една консерва октопод и бира!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Благодаря,
потърсих но не можах да намеря и за това нова тема.
Но сега вече май е безсмислена.
Може да се затрие но не знам как .
Това чудо е отвратително на допир, щях да повърна докато го чистих, много ме е гад, а и като се вари пуска някаква червена вода, ОТВРАТ. Докато стигна да го пробвам май ще ми мине желанието.
потърсих но не можах да намеря и за това нова тема.
Но сега вече май е безсмислена.
Може да се затрие но не знам как .
Това чудо е отвратително на допир, щях да повърна докато го чистих, много ме е гад, а и като се вари пуска някаква червена вода, ОТВРАТ. Докато стигна да го пробвам май ще ми мине желанието.