Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Съвет за кефал.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Съвет за кефал.
Относно кефала искам да зная какви мухи се използват най-често кои са най-ефективни кои са се доказали и така на татък. Дали мокри или сухи. За ловене на кефал през летните и късните летни дни. Ако някои може да ми помогне ще сам му много благодарен. Ако някои може също да сложи и снимков материал ще е още по-добре. (Ако някои знае също блесни за кефал нека също да пише , и снимки може)
Re: Съвет за кефал.
Здравейте Колега . Въпроса Ви е доста всеобхватен и да се отговори на него еднозначно би било грешка. Конкретен отговор би Ви лишил от възможността и удоволствието сам да откриете отговорите на измъчващите Ви въпроси ,както и да изградите свой собствен стил в този риболов. Много бих искал да отговоря така -Любимата Муха На Кефала Е "Зелената ЛаЙнарка"- и това би било вярно , но за съжаление не във всички случаи . Необходимо условие в този случай е да има достатъчно лайна около реката ,където тези мухи да се навъдят , рибата да свикне да ги яде ,та Вие като имитирате Въпросната муха да имате успех . И въпреки това не е сигурно дали рибата няма да е преяла с "Лаинарки" преди 30-на минути и да не иска вашата.......Ами ако в момента иска да се храни с малки рибки , които не се имитират с суха муха ? -Тук Колега идва на помощ "неволятя", и заедно с прочетеното из форумите ,споделеното с колеги и личния опит ви помага да уловите РИБА
Понякога "Лайнарката" работи добре и точно в този МОМЕНТ тя е най-добрата муха за кефал и никоя друга муха не би могла да я замести . Същата тази муха на друга река може да прояви такъв "мързел" че да ви скъса нервите , защото Видите ли там "Лаинарките " били с "Дръпнати Очи" и Вие просто не сте обърнали внимание .
Та думата ми Колега е да изследвате местата където смятате да ловите на муха и да видите с кои мухи ще е най-добре имитирате тамошните насекоми .
Ако сте начинаещ мухар би било добре да започнете с "Джапанките"- сухи мухи от микропореста гума.
А дали ще развиете мухарския риболов е въпрос на личен избор ,само бих желал да кажа че това е дълъг процес .
п.п.
Надявам са леко закачливия ми стил да не ви е засегнал
Поздрави

http://www.youtube.com/watch?v=KC9FtLQJoGM

Понякога "Лайнарката" работи добре и точно в този МОМЕНТ тя е най-добрата муха за кефал и никоя друга муха не би могла да я замести . Същата тази муха на друга река може да прояви такъв "мързел" че да ви скъса нервите , защото Видите ли там "Лаинарките " били с "Дръпнати Очи" и Вие просто не сте обърнали внимание .
Та думата ми Колега е да изследвате местата където смятате да ловите на муха и да видите с кои мухи ще е най-добре имитирате тамошните насекоми .
Ако сте начинаещ мухар би било добре да започнете с "Джапанките"- сухи мухи от микропореста гума.
А дали ще развиете мухарския риболов е въпрос на личен избор ,само бих желал да кажа че това е дълъг процес .
п.п.
Надявам са леко закачливия ми стил да не ви е засегнал
Поздрави

http://www.youtube.com/watch?v=KC9FtLQJoGM
Ако имате железче ,кортон ,нещо и друго дет да става за вторични , моля да ми го дадете
Многу ми требвъ , Събирам за ляв ботуш ,че десин си намерих

Re: Съвет за кефал.
мерси за съветите