искам да си купя всичко необходимо за риболов на щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

dimo_madrid
новобранец
новобранец

искам да си купя всичко необходимо за риболов на щека

Мнение от dimo_madrid »

Здравейте,казвам се Димо и живея в Мадрид иначе съм от Пловдив и искам да си закупя всичко необходимо за риболов на щека .Начинаещ съм,гледам Хоби телевизия всеки ден и искам това лято като си дойда в България да си купя всички такъми ,но не знам от къде и какви марки,а за цените въобще не знам колко може да струва.Ако може да ми дадете съвет как да постъпя.Предварително благодаря на всички от форума и на слука :):):)
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: искам да си купя всичко необходимо за риболов на щека

Мнение от lekiq_ribar »

Не разбирам ништо от риболов на щека но искам да ти кажа да си приготвиш няколко стотина евро. :roll:
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Здравей и добре дошъл във форума.
:D :D :D
Приготви си около 2000 ако искаш да се оборудваш сравнително добре. Какво имам впредвид:

1. Щека около 1000 плюс минус 100 -200лвл в зависимост от марката и модела / говоря за шаранджийски щеки, които са най разпространени у нас и са най- достъпни/

2. Платформа 400 -800лв. отново зависи от модела + прикачни за нея.

3. такъми / ластици , конектори, бънгита, ролери, лалета, влакна , плувки, прашки , футери или кофи за захранки, сонди, и...............

в общи линии това са основните неща. След това идва еластикирането на върховете на щеката/ моят съвет е ако незнаеш как да се обърнеш към специалисти/ .

И на последно място, но не по значение е осъществяването на няколко излета с опитен колега, който да ти разясни някои тънкости и ако си добър ученик ще се справиш бързо.

Не претендирам за изчерпателност, но ако разгледаш мненията във форума, раздел " риболов с щека" ще откриеш доста истини писани от истински майстори.

От повечето автори на теми в този подфорум бих ти препоръчал мненията на колегата Бутник / понеже го познавам лично /, а ако искаш маже да му пратиш лично съобщение с молба за съвет или помощ.

ПП. Би магъл доста да намалиш посочената сума ако желаеш, но това ще стане след като се консултираш в Пловдив на място с колеги съфорумници.

Дано малко съм помогнал. :D :D
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Holla,Димо!Защо от Бг бе ermano.Един комплект на Rive със SENSAS щека ще ти легне около 1000евро.А ако хванеш и някакви rebajasi ще си на супер далавера.Веднага мога да те упътя и за магазин,но ако държиш да си ги купиш от тук само се обади и ще ти съдействам за всичко.Hasta luego!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
dimo_madrid
новобранец
новобранец

Мнение от dimo_madrid »

Много благодаря на BZI за изчерпателната информация и наслука и пълни живарници :))))) а на butnik gracias hermano за отговора и ако имаш възмжнст да ми дадеш повече инфо за някой спец магазин в Испания и да ми кажеш къде ходиш за риба имам разрешително за Madrid y Castilla la Mancha ама от румънци не мога да се вредя на всички язовири са ...плъзнали са кат хлебарки :Д от тях риба не остана :o) :drinkers: hasta luego adew
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Какъв ти е проблема, щом си от Пловдив ? Отиваш при "Чичо Веско" в магазина му на Colmic и получаваш хем изключително точна информация от специалист, а можеш и да закупиш всичко от него. Ама наистина всичко необходимо, поне като за начинаещ.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Димо прати ми на ЛС скайпа си.
Batbozho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Batbozho »

Щом искаш от БГ да ги купиш "Чичо Веско"е човека.Поне ще вземеш наистина качествени работи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Божо,от сън дълбок се събуди.Гледай датите и каквото е трябвало е направено.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”