искам да си купя всичко необходимо за риболов на щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- новобранец
искам да си купя всичко необходимо за риболов на щека
Здравейте,казвам се Димо и живея в Мадрид иначе съм от Пловдив и искам да си закупя всичко необходимо за риболов на щека .Начинаещ съм,гледам Хоби телевизия всеки ден и искам това лято като си дойда в България да си купя всички такъми ,но не знам от къде и какви марки,а за цените въобще не знам колко може да струва.Ако може да ми дадете съвет как да постъпя.Предварително благодаря на всички от форума и на слука
:):)

-
- ще става разбирач
Re: искам да си купя всичко необходимо за риболов на щека
Не разбирам ништо от риболов на щека но искам да ти кажа да си приготвиш няколко стотина евро. 

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

-
- разбира нещата
Здравей и добре дошъл във форума.
Приготви си около 2000 ако искаш да се оборудваш сравнително добре. Какво имам впредвид:
1. Щека около 1000 плюс минус 100 -200лвл в зависимост от марката и модела / говоря за шаранджийски щеки, които са най разпространени у нас и са най- достъпни/
2. Платформа 400 -800лв. отново зависи от модела + прикачни за нея.
3. такъми / ластици , конектори, бънгита, ролери, лалета, влакна , плувки, прашки , футери или кофи за захранки, сонди, и...............
в общи линии това са основните неща. След това идва еластикирането на върховете на щеката/ моят съвет е ако незнаеш как да се обърнеш към специалисти/ .
И на последно място, но не по значение е осъществяването на няколко излета с опитен колега, който да ти разясни някои тънкости и ако си добър ученик ще се справиш бързо.
Не претендирам за изчерпателност, но ако разгледаш мненията във форума, раздел " риболов с щека" ще откриеш доста истини писани от истински майстори.
От повечето автори на теми в този подфорум бих ти препоръчал мненията на колегата Бутник / понеже го познавам лично /, а ако искаш маже да му пратиш лично съобщение с молба за съвет или помощ.
ПП. Би магъл доста да намалиш посочената сума ако желаеш, но това ще стане след като се консултираш в Пловдив на място с колеги съфорумници.
Дано малко съм помогнал.

Приготви си около 2000 ако искаш да се оборудваш сравнително добре. Какво имам впредвид:
1. Щека около 1000 плюс минус 100 -200лвл в зависимост от марката и модела / говоря за шаранджийски щеки, които са най разпространени у нас и са най- достъпни/
2. Платформа 400 -800лв. отново зависи от модела + прикачни за нея.
3. такъми / ластици , конектори, бънгита, ролери, лалета, влакна , плувки, прашки , футери или кофи за захранки, сонди, и...............
в общи линии това са основните неща. След това идва еластикирането на върховете на щеката/ моят съвет е ако незнаеш как да се обърнеш към специалисти/ .
И на последно място, но не по значение е осъществяването на няколко излета с опитен колега, който да ти разясни някои тънкости и ако си добър ученик ще се справиш бързо.
Не претендирам за изчерпателност, но ако разгледаш мненията във форума, раздел " риболов с щека" ще откриеш доста истини писани от истински майстори.
От повечето автори на теми в този подфорум бих ти препоръчал мненията на колегата Бутник / понеже го познавам лично /, а ако искаш маже да му пратиш лично съобщение с молба за съвет или помощ.
ПП. Би магъл доста да намалиш посочената сума ако желаеш, но това ще стане след като се консултираш в Пловдив на място с колеги съфорумници.
Дано малко съм помогнал.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Holla,Димо!Защо от Бг бе ermano.Един комплект на Rive със SENSAS щека ще ти легне около 1000евро.А ако хванеш и някакви rebajasi ще си на супер далавера.Веднага мога да те упътя и за магазин,но ако държиш да си ги купиш от тук само се обади и ще ти съдействам за всичко.Hasta luego!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Много благодаря на BZI за изчерпателната информация и наслука и пълни живарници
)))) а на butnik gracias hermano за отговора и ако имаш възмжнст да ми дадеш повече инфо за някой спец магазин в Испания и да ми кажеш къде ходиш за риба имам разрешително за Madrid y Castilla la Mancha ама от румънци не мога да се вредя на всички язовири са ...плъзнали са кат хлебарки :Д от тях риба не остана
)
hasta luego adew

-
- вече хвърля и на тежко
Какъв ти е проблема, щом си от Пловдив ? Отиваш при "Чичо Веско" в магазина му на Colmic и получаваш хем изключително точна информация от специалист, а можеш и да закупиш всичко от него. Ама наистина всичко необходимо, поне като за начинаещ.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Димо прати ми на ЛС скайпа си.
-
- научил се да хвърля
Щом искаш от БГ да ги купиш "Чичо Веско"е човека.Поне ще вземеш наистина качествени работи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Божо,от сън дълбок се събуди.Гледай датите и каквото е трябвало е направено.