Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Актуална информация за Студен Кладенец
Модератор: Paublo_Eskobar
Актуална информация за Студен Кладенец
Колеги,
Тъй като никога не съм ходил, а за откриването ще сме там, а не можах да намеря тема от тази година, някой има ли инфо от тази година за Студен Кладенец. Какво излиза, а и по принцип ако може някой да ми каже каква му е славата, какво мога да се целя, някакви особености?
мерси предварително!
Тъй като никога не съм ходил, а за откриването ще сме там, а не можах да намеря тема от тази година, някой има ли инфо от тази година за Студен Кладенец. Какво излиза, а и по принцип ако може някой да ми каже каква му е славата, какво мога да се целя, някакви особености?
мерси предварително!
Re: Актуална информация за Студен Кладенец
Колега да ти кажа може да останеш доста разочарован.Там предимно излиза червеноперка,уклей,костур,тук-таме някоя каракуда бяла риба и сом(ама незнам къде ги ловят последните три риби понеже моят комшия отива незнам си къде на яз.Студен Кладенец и се връща с около 10кг риба и после ми разправя ,че ги е хващал с пръчки ,пък гаража му фраш с мрежи).Миналата година август месец ходихме 5 човека на Студен Кладенец за 7-8 часа извадихме около 3кг уклей ,та докато си прибирахме пръчките покрай нас минаха 7 човека единия носеше голяяям чувал и познай какво стърчеше от него.Аз там отивам само в краен случай!!!
Наслука !!!
Мерси колега,
аз от това се опасявах, но май ще излезе верно,
мамка им бракониерска....
чудя се аз едни познати ходиха миналата година септември, за 3 дни хванали само няколко костура и червеноперки,
мислех си че повече са наблягали на чашката, ама май си има причина...
аз от това се опасявах, но май ще излезе верно,
мамка им бракониерска....
чудя се аз едни познати ходиха миналата година септември, за 3 дни хванали само няколко костура и червеноперки,
мислех си че повече са наблягали на чашката, ама май си има причина...
-
- новобранец
Приятели, аз живея на брега на язовира в гр.Кърджали и като изляза на терасата ( на12 етаж съм) пред мене се вижда чак до моста на с.Лисиците. Израснал съм по този язовир и го познавам като петте си пръста на ръката (там ми е хвърлен пъпа). Спал съм може би на всеки 800 метра от чашката му, но такава трагедия не помня. Нагли и безочливи бракониери деноношно сноват с лодки по язовира, виждам ги от терасата, особенно в този момент, когато рибата е по нулата на язовира. ИАРА спат и блеят боклуците, и като им се обадиш те не вземат никакви мерки. Делят улова с горските тъпанари и така си изкарват много пари. Пръкнаха се и десантчици въоръжени с парашути мамицата им. Шарана изчезна, появиха се водорасли и настана истински кошмар за нас рибарите. все оше има по малко: алай, бяла риба, костур, распер, уклейка, белурка, сом, каракуда, слънчевка, карабалък ( клен ) червеноперка и напоследък взеха да вадят щука. Засега поне е добре, че всеоще няма раци като на я.Кърджали (скъсват ти нервите от кълване, не дай си боже да захраниш с нещо за хишник) ,а за кормораните не ми се говори - ужас. Имам много работи за разказване, но нека да остане и за друг път. Та който иска нека се обади с л.с, па ще видя с какво мога да помогна.
P.S.
на времето казвахме " бях на риба и хванах р.а.к. распер, алай, каракуда, а сега се радваме, ако има такъв улов.
P.S.
на времето казвахме " бях на риба и хванах р.а.к. распер, алай, каракуда, а сега се радваме, ако има такъв улов.
Поздрави от брега на р.Арда.