Актуална информация за Студен Кладенец

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Sergey
новобранец
новобранец

Актуална информация за Студен Кладенец

Мнение от Sergey »

Колеги,

Тъй като никога не съм ходил, а за откриването ще сме там, а не можах да намеря тема от тази година, някой има ли инфо от тази година за Студен Кладенец. Какво излиза, а и по принцип ако може някой да ми каже каква му е славата, какво мога да се целя, някакви особености?

мерси предварително!
Аватар
dewey
новобранец
новобранец

Re: Актуална информация за Студен Кладенец

Мнение от dewey »

Колега да ти кажа може да останеш доста разочарован.Там предимно излиза червеноперка,уклей,костур,тук-таме някоя каракуда бяла риба и сом(ама незнам къде ги ловят последните три риби понеже моят комшия отива незнам си къде на яз.Студен Кладенец и се връща с около 10кг риба и после ми разправя ,че ги е хващал с пръчки ,пък гаража му фраш с мрежи).Миналата година август месец ходихме 5 човека на Студен Кладенец за 7-8 часа извадихме около 3кг уклей ,та докато си прибирахме пръчките покрай нас минаха 7 човека единия носеше голяяям чувал и познай какво стърчеше от него.Аз там отивам само в краен случай!!!
Наслука !!!
Sergey
новобранец
новобранец

Мнение от Sergey »

Мерси колега,
аз от това се опасявах, но май ще излезе верно,
мамка им бракониерска....
чудя се аз едни познати ходиха миналата година септември, за 3 дни хванали само няколко костура и червеноперки,
мислех си че повече са наблягали на чашката, ама май си има причина...
емо пилев 64
новобранец
новобранец

Мнение от емо пилев 64 »

Приятели, аз живея на брега на язовира в гр.Кърджали и като изляза на терасата ( на12 етаж съм) пред мене се вижда чак до моста на с.Лисиците. Израснал съм по този язовир и го познавам като петте си пръста на ръката (там ми е хвърлен пъпа). Спал съм може би на всеки 800 метра от чашката му, но такава трагедия не помня. Нагли и безочливи бракониери деноношно сноват с лодки по язовира, виждам ги от терасата, особенно в този момент, когато рибата е по нулата на язовира. ИАРА спат и блеят боклуците, и като им се обадиш те не вземат никакви мерки. Делят улова с горските тъпанари и така си изкарват много пари. Пръкнаха се и десантчици въоръжени с парашути мамицата им. Шарана изчезна, появиха се водорасли и настана истински кошмар за нас рибарите. все оше има по малко: алай, бяла риба, костур, распер, уклейка, белурка, сом, каракуда, слънчевка, карабалък ( клен ) червеноперка и напоследък взеха да вадят щука. Засега поне е добре, че всеоще няма раци като на я.Кърджали (скъсват ти нервите от кълване, не дай си боже да захраниш с нещо за хишник) ,а за кормораните не ми се говори - ужас. Имам много работи за разказване, но нека да остане и за друг път. Та който иска нека се обади с л.с, па ще видя с какво мога да помогна.
P.S.
на времето казвахме " бях на риба и хванах р.а.к. распер, алай, каракуда, а сега се радваме, ако има такъв улов.
Поздрави от брега на р.Арда.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”