Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом в язовир Огоста -Монтана !
Модератор: sapuna
Сом в язовир Огоста -Монтана !
Здравейте, колеги! Аз сам още новобранец (ловя сом от 2 години ) и нямам сериозни постижения, но винаги има време за нещо хубаво...
В язовир Огоста сме виждали да се вадят екземпляри от порядака на 60-80 кг, но за риболов на сом в този водоем и в този форум , мнения поне аз не сам срещал. Молбата ми е , колеги , които ловят тук да дадат мнения относно : техники (клъонк , таками , примамки и др ) с които са имали успехи там!
Кажете .... па ще ги ловиме !!!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Сом в язовир Огоста -Монтана !
Колега те ги изловиха.Тая пролет му разказаха играта с мрежите
.
Да се надяваме,че е останал някой др. сом и за нас.Пробвай на царичка.Бабушката е добро решение.На дроб и земен червеи се ловят обикновено по-малки.На попово прасе налитат кленчоци.Това е моя скромен опит.Пробвал съм само от брега.
Наслука!

Да се надяваме,че е останал някой др. сом и за нас.Пробвай на царичка.Бабушката е добро решение.На дроб и земен червеи се ловят обикновено по-малки.На попово прасе налитат кленчоци.Това е моя скромен опит.Пробвал съм само от брега.
Наслука!
Риболовът не е слука,а наука!
Предполагам,че има големи сомове там,но не съм чул за изваден такъв 60-80кг.Знам само,че това е един от язовирите с най-голяма популация на сом.
за съжаление всички ''популации'' в язовира са изчезнали или изчезващи поради наличието на ''хората с мрежите''.Преди седмица и половина, две един приятел който има баба в Монтана и ходи на гости и решил да си припомни като малък къде е ходил на риба и се метнал на колелото взел камерата и тръгнал да снима и ми даде CD-тата да ги гледам за да си избера къде да ме води на риба
и познайте в горната част на язовира какво видях - точно 14 броя автомобили, а колко човека ловяха риба и с какво не успях да видя, но ситуацията е многозначителна!Звъннал на ИАРА ама нали било събота, приели сигнала ама резултат....После как очакваме да има каквото и да е на тоя язовир!Разказите на моя приятел за рибата която е вадел преди 15 година и сегашната ситуация ме карат да се ядосвам много, но за съжаление безрезултатно 

Приятел, устието на яз. Огоста е разрешен през забраната. И махни си, ако обичаш, аватара че има и малки деца тук.
От Въча по-хубав няма.
Е, братко , то в МОНТАНА е обществена тайна , че че всяка година се ловят такива парчета!Teleto написа:Предполагам,че има големи сомове там,но не съм чул за изваден такъв 60-80кг.Знам само,че това е един от язовирите с най-голяма популация на сом.

Мерси за инфото,но си нещо в грешка.Тия хора дето ги ловят сомовете сигурно ги познавам всичките.Но до сега не съм видял един дето да е хванал голям и да не се е похвалил.Явно много тайно хващат рибите.Толкова тайно,че само ти знаеш за тях.И понеже сега ме бъзикаш и искаш да ти кажа нещо.Да аз исмислих историите за тях.52 килограмовия Сашо ментата ме лъзна,а 83 килограмовия с дължина 2.73см. помолих Васко едрото да каже,че е от там-защото бързо се разчува и става панаир на местото X.patlak написа:Е, братко , то в МОНТАНА е обществена тайна , че че всяка година се ловят такива парчета!Teleto написа:Предполагам,че има големи сомове там,но не съм чул за изваден такъв 60-80кг.Знам само,че това е един от язовирите с най-голяма популация на сом.Виждали са не един и друг човек миналата година уловените на РЪСНИКА 52 и 87 кг сомове на клъонк от редовните колеги от СОФИЯ !!! Просто хората не бият тупана много!!!
![]()
![]()

Няма лоши чувства колега , ама тогава наистина доста хора трябва да сме зле със зрението , а ако няма истина в улова ,едва ли всеки сезон ще е пълно с лодки и колеги от ВАРНА до КАРДЖАЛИ и СОФИЯ!Teleto написа:Мерси за инфото,но си нещо в грешка.Тия хора дето ги ловят сомовете сигурно ги познавам всичките.Но до сега не съм видял един дето да е хванал голям и да не се е похвалил.Явно много тайно хващат рибите.Толкова тайно,че само ти знаеш за тях.И понеже сега ме бъзикаш и искаш да ти кажа нещо.Да аз исмислих историите за тях.52 килограмовия Сашо ментата ме лъзна,а 83 килограмовия с дължина 2.73см. помолих Васко едрото да каже,че е от там-защото бързо се разчува и става панаир на местото X.patlak написа:Е, братко , то в МОНТАНА е обществена тайна , че че всяка година се ловят такива парчета!Teleto написа:Предполагам,че има големи сомове там,но не съм чул за изваден такъв 60-80кг.Знам само,че това е един от язовирите с най-голяма популация на сом.Виждали са не един и друг човек миналата година уловените на РЪСНИКА 52 и 87 кг сомове на клъонк от редовните колеги от СОФИЯ !!! Просто хората не бият тупана много!!!
![]()
![]()
![]()
![]()

Колега не зная какво си измислил и с каква цел,но съм видял с очите си точно такива екземпляри.Аз съм израстнал на тоя язовир и съм ловувал на тези места когато не беше завирен,така че зная всяка дупка по дъното.Зная какви екземпляри има,защото съм работил по изграждането му и лично съм помагал на водолази при прегледа на стената,а те ми казаха какви мутанти има.И още нещо от мен,аз съм първия рибар който е хванал толстолоб 7,5 кг имам и свидетели,но беше преди много години.Така,че няма измислени неща,само трябва яки такъми,екипировка и много,много късмет и постоянство.НА СЛУКА!!
Мда доста интересно,колега radicho ще е добре да разкажеш малко по подробно за водолазите!!!
Е какво да разкаже за водолазите освен,че са им побелели косите когато видят Монтанската мутация.Влизат млади-излизат старци.Фуцата написа:Мда доста интересно,колега radicho ще е добре да разкажеш малко по подробно за водолазите!!!

Голям сом има на Монтана със сигурност,но за съжаление още не е хванат.Иначе щеше да има снимки,като от другите водоеми.

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Това ме уби:
И още нещо от мен,аз съм първия рибар който е хванал толстолоб 7,5 кг имам и свидетели,но беше преди много години.

Ами аз ловя риба на този язовир от 8годишен и ще ти кажа,че екземплярите от сорта на 60-80кг са нещо мн рядко срещано масово се вадят сомове 5-10кг със сонари и така на татака ги намират клионкат и въобще страшна игра за по големите идея си няям кво ги правят.Ако имаш една лодка отиваш в горния краи на язовира и си намираш една по добра драка за която да се вържеш след 22часа излизат сомлета там е околко 1.50 до 3метра.Такъма се състои от една плувка отежнение за нея един метален повод и една троянка номер 3,4 и слагаш пилешки дроб и хвъргаш гаранция ще имаш удар ма там сомчетата неса много големи.
На слука
На слука
И на мен ми е иннтересно какво виждат -като немогат да виждат-заебиTeleto написа:Е какво да разкаже за водолазите освен,че са им побелели косите когато видят Монтанската мутация.Влизат млади-излизат старци.Фуцата написа:Мда доста интересно,колега radicho ще е добре да разкажеш малко по подробно за водолазите!!!![]()
![]()
Това със стената и водолазите ми е любимо.
![]()
Голям сом има на Монтана със сигурност,но за съжаление още не е хванат.Иначе щеше да има снимки,като от другите водоеми.![]()
![]()
![]()

Риболовци.
- ceno cenov
- разбира нещата
Абе и аз съм ги чувал историите с водолаите
В тоя язовир едър сом няма. Ако имаше щеше да се разчуе. Ако някои има доказателства за хванат едър сом да каже, ама със снимки и видео, инак и аз мога да хвана и 500 кг сом където си поискам

В тоя язовир едър сом няма. Ако имаше щеше да се разчуе. Ако някои има доказателства за хванат едър сом да каже, ама със снимки и видео, инак и аз мога да хвана и 500 кг сом където си поискам