Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Питане
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Питане
Здравейте колеги! Може ли някой да ми каже от къде да си купя комплект за връзване на мухи( совалки, менгеме и всичките там нужни неща) и колко горе долу ще ми струва. Запалих се по мухарството, ама ми се ще и мухи сам да си правя. За сега съм пробвал 2-3 пъти и само си късъм мухите. Явни не мятам правилно. Понякога ми се струва, че се късат при камшичния удар който се образува при замятането ми? Благодаря предварително

-
- фен клуб-скобар
Re: Питане
В OROZOV & CO има такива не съм се спирал много да ги разаглеждам но има менгемета пера кожи или как се казват 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- новобранец
http://ivpfishing.com/store/index.php
имай в предвид че можеш и няколко хиляди лева да похарчиш
:):)
има си и менгемета по и над 1000 кинта
:):)
имай в предвид че можеш и няколко хиляди лева да похарчиш

има си и менгемета по и над 1000 кинта

Още един ентусиаст в нашите редици! Много добре! Има принадлежности и за 100, и за 40 лв-само трябвя да потърсиш. Не ми се вярва да са поскъпнали "с пъти". Аз работя в Карлово и тук, на един мой колега жена му има магазинче за рибарски стоки, Мъжът и я "зарежда" от складовете в Пловдив. Та той си купи такъв комплект заправене на мухи за около 40 лв-видях го и ми хареса, с почти всичко от първа необходимост. Аз самият също се занимавам с този "занаят"- сам си правя мухите от 3 години. Моят комплект го купих от Благоевград за 24 лв. и ми върши идеална работа.
http://www.foto.bg/data/6274/medium/S1051849.JPG
Относно перата... По магазините не е нужно да ходиш-ако някой коли кокошка или петел, го помоли да ти ги скалпира добре, после осоли скалпа и го остави да изсъхне някъде на течение. Аз така си ги набавям. С въздушна пушка съм си събрал и мостри от много видове птици-кос, врабче, синигер, сойка, сврака и много други. Приятел ловец ми е дал и перушинки от дива патица, яребица, фазан, пъдпъдък. Козинки от заек, сърна също вършат работа-като напреднеш ще експериментираш. Но има едно правило-прави само такива "мухи", каквито ги има около мястото, където ще риболуваш! Защото ако метнеш някое "изчадие", рибата ще има да се чуди какво е това, вместо да кълве!
http://www.foto.bg/data/6274/medium/S1051849.JPG
Относно перата... По магазините не е нужно да ходиш-ако някой коли кокошка или петел, го помоли да ти ги скалпира добре, после осоли скалпа и го остави да изсъхне някъде на течение. Аз така си ги набавям. С въздушна пушка съм си събрал и мостри от много видове птици-кос, врабче, синигер, сойка, сврака и много други. Приятел ловец ми е дал и перушинки от дива патица, яребица, фазан, пъдпъдък. Козинки от заек, сърна също вършат работа-като напреднеш ще експериментираш. Но има едно правило-прави само такива "мухи", каквито ги има около мястото, където ще риболуваш! Защото ако метнеш някое "изчадие", рибата ще има да се чуди какво е това, вместо да кълве!
За един ден на риба , Господ два дена дава !