Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Откриване на яз.Студена
- Николай Неделков
- учете се от него
Откриване на яз.Студена
Понеже неможах да открия в неделя , реших да го направя днес на яз. Студена. Освен откриването трябваше да сефтосам и новото фото - Samsung - S 830
Та тръгнех с големи надежди , защото имах достоверна информация за КЛЕНОВЕ , не кленчета , а КЛЕНОВЕ
Към 6:30 бях на язовира. Времето беше прекрасно , само за риболов.

Паркирах колата под боровете на сянка , натоварих се като магаре и поех 400-500м пеша

Както вече споменах бях тръгнал за клен и следователно се бях подготвил спецялно за него.
1 кг Respekt Feeder , 1 кг Sezoni Клен , 1 хляб , 12 пиявици и 200 грама бял.

Избрах и точното място

но уви , до 10:00 часа един малко по-едър костур , един бибан и една бабушка. На едната дънна няколко пъти сваляше и вдигаше контролката по 2-3 см , но не посмях да засичам. Когато се осмелих , риба нямаше и половината от пиявицата също
явно е бил някой малък клен и само си е играл. Към 10:20 отидох от другата страна на язовира под къщичката , стоях 1 час , но имах само едно леко пипане на фидъра и 1 резко набиване на пиявицата , но отново нищо. Реших малко да се поскрия от слънцето и отидош под горичката. Ядосан и афектиран от НЕкълването , прибрах дънните , направих фъдира на плувка , хвърлих половината от захранката във водата и от 12 часа на там като се почна , гол след гол. Средни и едри уклеи , даже след 14:00-14:30 часа само едри излизаха. и Така до 16:30.
Това е улова:

50-60 неверочтно едри уклеи , около 15-17 см
1 костур и 1 бабушка. Хванах и 2 кленчета около 12-15 см и 20-тина костурчета колкото пръст , но всичките сега плуват доволни и щастливи
След като прибрах тъкъмите посъбрах 2 торби боклуци покрай брега и ги сложих в колата , за да ги хвърля където им е мястото
И за финал щракнах няколко снимки на язовира.

Паркирах колата под боровете на сянка , натоварих се като магаре и поех 400-500м пеша

Както вече споменах бях тръгнал за клен и следователно се бях подготвил спецялно за него.
1 кг Respekt Feeder , 1 кг Sezoni Клен , 1 хляб , 12 пиявици и 200 грама бял.
Избрах и точното място
но уви , до 10:00 часа един малко по-едър костур , един бибан и една бабушка. На едната дънна няколко пъти сваляше и вдигаше контролката по 2-3 см , но не посмях да засичам. Когато се осмелих , риба нямаше и половината от пиявицата също

Това е улова:
50-60 неверочтно едри уклеи , около 15-17 см

След като прибрах тъкъмите посъбрах 2 торби боклуци покрай брега и ги сложих в колата , за да ги хвърля където им е мястото

Последно промяна от Николай Неделков на Вто Юни 10, 2008 5:18 pm, променено общо 1 път.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Откриване на яз.Студена
Браво на това му викат откриване 

Браво Ники, добър излет си направил! Обаче имам някои съмнения, че тези едри уклеи са всъщност платики преоблечени като уклеи!
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ами ....Dedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Браво Ники, добър излет си направил! Обаче имам някои съмнения, че тези едри уклеи са всъщност платики преоблечени като уклеи!
Иначе бравос за откриването !!!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
- Николай Неделков
- учете се от него
ПОПРАВКА: рибите са точно - 78 уклея , 1 бабушка и 1 костур , преди малко ги изчистих
А след малко ...
...

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво Ники ти на Студена май нямаш капо като се замисля!Много хубав репортаж и готини снимки с новото телефонче-честито!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Браво и от мен,завиждам ти за уклея 

-
- учете се от него
Супер са уклеите
От ситната риба ги слагам на второ място като вкусови качества (веднага след черната мряна) 

- Николай Неделков
- учете се от него
Paublo_Eskobar написа:Браво Ники ти на Студена май нямаш капо като се замисля!Много хубав репортаж и готини снимки с новото телефонче-честито!
Имам едно за сега , ама ще го помня цял живот

-
- кандидат преподавател
Браво Ники чудесни рибки.
Ех само ако бяха платики а

Ех само ако бяха платики а

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Никеж, сбъркал си мястото за кленове... трябвало е да отидеш на другото устие, преди малко се върнах от там, скачаха доста добри парчета , но само 1 се закачи към 30см.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво! Направо си разбил едрия уклей!
А знаеш ли как се маринова?
Пробвал ли си това мезе? 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- ще става разбирач
Браво рабил си го тоя уклеи