Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Домлян-сефтето на фидера...
яз.Домлян-сефтето на фидера...
Пиша го в успешни въпреки,че не хванах качествена риба.Направих сефтето на новият фидер с около 15бр.ето такива шарковци

Лових с най-твърдият връх и кошничка с утежнение 30гр.Много добре отчиташе кълването.Дистанцията на която хвърлях беше около 50м. и честно казано ми се вижда малко
Страх ме беше да засиля по-сериозно или да сложа по-тежка хранилка да не стане-праасс.Защото като вдигнех пръчката да хвърля и доста се огъваше.Моля колегите които ловят с такъв фидер да споделят как стоят нещата при тях.Моля и всички колеги които посещават този язовир да пускат шаранчетата,защото догодина ще са добри рибоци с този прираст който дават в този язовир.Ето и един поглед към "работното място"Сори за качеството,но от телефона-толкова

П.П.За който не знае фидера е този http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... d66d28bf26
Лових с най-твърдият връх и кошничка с утежнение 30гр.Много добре отчиташе кълването.Дистанцията на която хвърлях беше около 50м. и честно казано ми се вижда малко

П.П.За който не знае фидера е този http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... d66d28bf26

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Re: яз.Домлян-сефтето на фидера...
Браво колега за релийза който си направил и не му се притеснявай чак толкова на фидера издържа много повече от това с което си го пробвал
И аз му се тормозех в началото на моят но се свиква.
Един въпрос на каква стръв излизаха шарковците ??

Един въпрос на каква стръв излизаха шарковците ??

Почти на всичко.На бял,торен и царевица от консерва.На царевица излизаха с около 100гр. по-едри 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- и господ не е толокова добър
Браво за рибите и релийза.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
колега .. понеже питаш за съет..
Ами не гледай върха на фидера .. там няма какво да му жалиш . И моя фидер се огъва и го напъвам колкото мога понякога.Пръчката ми е даже телефидер което би трябвало даже да е по неблагоприятно от към здравина поради повечето слаби места.
Но има и друго .. 50 метра е добра дистанция за фидер.Имам в педвид , че все пак тука е по важно еднаквата дестанция при всяко замятане и ТОЧНАТА посока!
Така ефекта би трябвало да е по голям .. образувайки захранена област с по тесен периметър в която лежи и самата стръв.
Тези съвети ти ги давам .. понеже аз самия имам проблеми особенно при по големи дистанции с точните попадения.. но така е от по близкото към по далечното
)
а и понякога рибата не е на дистанция
Поздрави за сефтосването и успехи занапред
Ами не гледай върха на фидера .. там няма какво да му жалиш . И моя фидер се огъва и го напъвам колкото мога понякога.Пръчката ми е даже телефидер което би трябвало даже да е по неблагоприятно от към здравина поради повечето слаби места.
Но има и друго .. 50 метра е добра дистанция за фидер.Имам в педвид , че все пак тука е по важно еднаквата дестанция при всяко замятане и ТОЧНАТА посока!
Така ефекта би трябвало да е по голям .. образувайки захранена област с по тесен периметър в която лежи и самата стръв.
Тези съвети ти ги давам .. понеже аз самия имам проблеми особенно при по големи дистанции с точните попадения.. но така е от по близкото към по далечното

а и понякога рибата не е на дистанция
Поздрави за сефтосването и успехи занапред

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
стих се и друго .. всяка пръчка си има определена тежест на изхвърляне при която со постига оптимална дистанция.По тежка хранилка за конкретен прът не значи по голяма дистанция..Търси верния баланс ако търсиш макс.Дистанция конкретно за твойта пръчка 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Това ми се въртеше из акъла и на мен,но нямах време да правя проби.Пък и смятах,че причината е в мен.Все пак за първи път ловя с фидер.Това съм го забелязъл и при обикновенните дънни въдици.Ако на хранилката сложа много захранка,хвърлям силно,но лети лошо и на близко.Умереното количество дава по-добра дистанция.rimohit написа:По тежка хранилка за конкретен прът не значи по голяма дистанция..
-
- учете се от него
Браво Дека
Като гледам по снимките , си бил някъде наблизо. Ние бяхме до втория стълб на "високото" , точно след могилата. За фидера , не знам колко може да "понесе" , моите всичките са "хави" и нагоре , във всички случаи кой от върховете ще му сложиш е почти без значение по отношение на изхвърляната тежест.
Поздрави за сефтосването , днеска колегите сефтосваха още два фидера (единия като твоя)- хващат тия пусти фидери , бре

- Rak1
- научил се да хвърля
Дека много правилно ти е отговорил човека. Максималното разстояние което съм постигал е около 80 метра, но при тази дистанция излишно натоварваш въдицата и замятането е неточно.Този фидер го дават Medium което мисла че отговаря на акция до 90 грама от което следва:rimohit написа:колега .. понеже питаш за съет...
30 грама хранилка + 40 до 60 грама захранка в нея (зависи от захранката, овлажняване и др.) = горна граница до 90 грама
Аз лично ползвам хранилки 15 и 20 грама на дистанция 30-50 метра в зависимост от водоема. Спецялно за захранване съм си направил по големи кошнички без утежнение.
А иначе не се притеснявай тояжката е много здрава с допълнителна хиксова оплетка и понася серьозни натоварвания.
Досега на нея имам 2 шарана(диваци) на по 3.500 и 3.700 и се справи отлично

Поздрави за сефтето и другия път повече и по големи риби да хванеш