яз.Ал.Стамболийски

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

яз.Ал.Стамболийски

Мнение от Toki »

Информация за тези коита са решили да отидат на риболов там през почивните дни:
Язовира е пълен до горе.Водата варви близо два метра над преливника.Места за палатки и риболов почти няма. Така, че които са решили да ходят на там успех.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Не че ще ходя там точно сега но информацията ти е много ценна :!: Добре че си я написал.А какво е положението по Росица?Случайно да знаеш как е положението около Красно Градище?
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Щом язовира прелива по всяка вероятност и реката е пълна.Местните казват че до сега не са го виждали толкова пълен.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Някой (ти колега :?: )ходил ли е на преливащя язовир :?: Рибата кьлве ли как и се отразява това :?: То сигурно и почти няма места сега.
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

В момента имам приятели там които от два дена дирят място където да разпънат палатките.Рибари почти нямало и не мога да ти дам информация.При първа възможност ще получиш такава.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Дано намерят място за палатките(а каде са седяли през тези два дена :?: ).Ще очакявам информация по натам като имаш от твоите хора.
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Имаме вила на околко 30км от язовира и всяка година го посещаваме за около 15 дена,но този път нещо отпуските ни се разминаха и аз ще ида в късната есен.По последна информация са си намерили место и утре се нанасят.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Ще се радвам да даваш от новини от Стамболийски когато имаш :!:
всяка година го посещаваме за около 15 дена
Та вьв врьзка с това ще се радвам ако кажеш милалата година как е било какво сте хванали на коя място и т.н.
Аватар
madted
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от madted »

колега за река Росица изобщо забрави - тя е направо като Дунава.
Заляла е почти всичко. А за язовира - преди няколко дена приятели ходиха. хванали само дребосък - червеноперчици и костурчета. но много слаба работа. ако искаш изчакай ден два да спре да прелива и отиди отдолу на преливника. може и да хванеш нещо.
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

По принцип лагера го установяваме на носа срещу стената, а ходиме за риба на така наречените ями (зависи колко е голям язовира).Търсим предимно шаран.На плука миналата година излизаха добри каракуди 300-700гр на стръв ква се сетиш(рибата не е претенциозна там).Костура гонеше яко на рибе, червеноперки излизат също.Абе риба има.Като получа някаква допълнителна информация ще се обадя.Очаквам я днеска.
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Мерси за информацията за Росица и аз предполагах че ще е такова положението,даже чух че е май като бедствено положението за селата след язовира дали е така :?: .Под преливника никога не сьм ловил та да питам так какво излиза и на какво :?:
До Токи
Значи това кьдето казваш срещо стената е там кьдето е издадено напред като нос и маи е наи тясната час на язовира преди широкото нали така :?: А опитвали ли сте се да хвьрляте за Сом,Бяла риба :?:
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Aglia написа::
До Токи
Значи това кьдето казваш срещо стената е там кьдето е издадено напред като нос и маи е наи тясната час на язовира преди широкото нали така :?: А опитвали ли сте се да хвьрляте за Сом,Бяла риба :?:
Да това е носа на язовира.Срещу него се намира "Калугерското дере".На това тясно пространство се намира най-дълбокото място(поне така са ми разказвали)Пробвали сме да ловим сом преди 3-4години и сме имали малки успехи 2-3кг. Сега язовира се напълни с джетове,скутери и т.н. да не говорим за мрежи УЖАС:oops::cry: каква ти бяла риба . Абе не ми се говори.Какво беше там преди 15 години и сега.Имам снимки ама нещо не мога да ги кача.
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Ама явно и ти го посещавш редовно.?Къде обичаш да ходиш?
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Aglia »

Кофти работа това с мрежите,мамка им :evil: За джетове и скутери незнаех ама не сьм и ходил там от 2-3 години а от 4-5 за риба.Ведньж като ходих ама не за риба а понеже имахме работа с един приятел до Габрово и после минахме до язовира и видях как влизат с някакво Н-Тел-Бе ама без купол все едно кабрио :shock: :shock: :shock: направо се шашнахме с моя приятел.Незнам ама добре се джижеше вьв водата :shock: :D .За по натам ще те попитам за други места по така необитаеми и достьпни с кола за да е по спокоино ако има.Да не е станало така че накой да дьржи язовира :?: Сетих се да питам тея сомчета(или сомове :D ) които сте ги ловили преди, на какво сте ги хващали и пак ли на това място :?:
Аватар
Toki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Toki »

Та въпросното возило се нарича амфибия и не му е достгнало гориво да се прибере до брега и е решило да остане завинаги на средата на язовира.Станало е къща на големите риби.Сомчетата ги ловихме на пиявици на другия бряг,но тогава язовира беше много спаднал лично съм го мерил беше дълъг 300 метра от носа до стената.Много го научиха че държи адски много сом и все повече хора виждам да ловат на кльонк.Аз съм привърженик на шарановите риби които също са в голямо изобилие там.Ако имаш някои въпроси питай с квото мога ще помагам.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”