проблеми със спинарката

Модератор: sapuna

Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

проблеми със спинарката

Мнение от enduro51 »

здравеите на всички :D извинявам се за глупавия и незначителен въпрос,но тъй като ми се е случвало нееднократно да си чупя въдицата(пръчката) искам да питам знаещите как да запазя инструмента си за спининг поне 1-2 сезона ,от какво трябва наи вече да го държа на страна,пазя и съхранявам :lol: в различните екстремни ситуаций и места по които ходя на (бентове ,стръмни склонове и т.н.)за този и миналия сезон имам 3 унищожени геги на Д.А.М ,TICA и LazeR :cry: :cry: :cry: сега в ръчичките ми е едно SpeedMaster-че :cry: неискам и то да стане жертва на глупаво недоразумение:lol: приемам всякакви съвети :cry:
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: проблеми със спинарката

Мнение от Chenko93 »

ако ги чупиш при замятането то трябва да е плавно
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

На мен най-проблемни са ми слизанията по разни байри, хъсто обрасли с храсти.
Как ги строши 3те пръчки?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
J.P.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от J.P. »

ако е при...пренасянето,няма се пуашиш за speed-а,той е в твърд калъф! :)
мужчины не собаки - на кости не бросаются

"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

някакъв PVC или от друг -трудно закачащ се материал тубос, на филстар гледах нещо подобно
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=6194
лошото е че ще ти отнме много време - прибиране, после пак разпъване за да запазиш сопите, а и за макарата е неудобно.ами сложна ситуация - за сега в актва си имам само една счупена 2.70 спинарка:)
Изображение
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

И аз счупих „силовата„ си пръчка , при срутване на брега и падане през глава у водата миналата година.Ами винаги има риск и трудно ще упазиш , кат е рекло да става беля.Обикновено ходя с доста пръчки и когато наблежа позицията приготвям тая дето ми трябва , а другите ги оставям на един поглед разтояние.
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

Ммм тубос имам то с тоягата ми го дават ама играчката е голяма :lol: взех един калъф на филстар ше се надявам да ми е от полза :roll: благодаря ви :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , като си такъв спец по трошене на блеснарки ( спинарки) в условия на придвижване , близки до адските, вземи си спинарка с телескопична сглобка ( телескопче). Има и на къси сглобки- събран ( без да разваляш монтажа) -45/60см. Това дето "строя на двуколенните е така , а на телескопичните еди как си...." са дето скоро беше писал един колега-еманация на снобизма!!! Даже , ако питаш мен, за такива екстремни излети си вземи финно късо телескопче ( пак къса сглобка) от фибростъкло , на някоя от познатите фирми обаче, и няма да ти пука че си го изтряскал някъде- събираш го за една минута с монтажа на него , в раницата на гърба , преход , разпъваш за 30 секунди и им мачкаш муцуните.....
Изображение
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

ИДА , с телескопчета е по удобно по всички показатели, ама човека оди за сом най вече , трудно ще намери достатъчно яко телескопче, аз поне не знам за такова.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

:smt023 :smt023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:smt023 :smt023 :smt023 Точно за такъв вариант става дума :D
Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

IDA написа:..... ( без да разваляш монтажа) -45/60см. .....

Абе знаех си аз че не требваше да зачитам темата :? Ся нема да спя нощеска и ще се въртя облян в пот да се чуда и глауомъ какво представлява тоз 45/60см монтаж на спинарката / блеснарката :roll: Ма тва сигур щото съм си тап кат дъбова дъска :oops:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа:
IDA написа:..... ( без да разваляш монтажа) -45/60см. .....

Абе знаех си аз че не требваше да зачитам темата :? Ся нема да спя нощеска и ще се въртя облян в пот да се чуда и глауомъ какво представлява тоз 45/60см монтаж на спинарката / блеснарката :roll: Ма тва сигур щото съм си тап кат дъбова дъска :oops:
Има нещо такова :wink: Като се цитира нещо , е редно да се цитира цял абзац , а не отделни изрази и думи от него , така може да се сглобят доста интересни неща ( не само в риболова )- тенденциозно или " по невнимание" :wink:

IDA написа:Колега , като си такъв спец по трошене на блеснарки ( спинарки) в условия на придвижване , близки до адските, вземи си спинарка с телескопична сглобка ( телескопче). Има и на къси сглобки- събран ( без да разваляш монтажа) -45/60см. .....
Това по-горе е целия текст на абзаца- да обяснявам ли кое , какво е :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”