Става ли за язовир?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Става ли за язовир?

Мнение от lekiq_ribar »

Здр.Задавам си тоя въпрос от много време но досега не мога да си отговоря :roll: .От доста време търся боло и нзам дали търся напразно и дали трябва да търся други модели.Четох някои теми и в тях имаше ЗА и ПРОТИВ за боло за язовир.Затова въпроса ми е-Става ли боло за язовир и каква дължина да се ползва.Ловя с обикновена и подвижна плувка.Ако не става,с какви модели е добре да се лови?Ако дадете и линкове,ще съм ви много благодарен.
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Става ли за язовир?

Мнение от Бачо Илия »

Става и още как :D :D :D Попрочети и някои от другите теми в подфорума- има доста писано за това.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15

Успех!!!
Изображение
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lekiq_ribar »

Ок.Мерси. :supz: Но,коя е по-добра,5ца или 6ца?Или тва е вече всеки която си иска?
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
Аватар
Na_Sluka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Na_Sluka »

за язовир 5цата мисля че ще ти е по удобна ,но ако искаш да ловиш и на река по добре 6
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По-удобно ще ти е шише,с навита корда на него.За язовира иначе всичко става,макар че "болонезата"има речно предназначение.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

От няколко години ловя с боло 7м само на язовири и го предпочитам пред мача.Така че си вземи 6м и не се двуоми.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt102 :smt102 :smt102 :smt102

Е те т'ва нема да го разберем никога - да мааш с 6-7 метрово боло на гьол и да твърдиш, че ти е удобно и го предпочиташ пред мача?
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

И аз маах на дунава със 7-ца и да ти кажа счупих я на коляно и замина в храсталака. Сега съм със 5-ца и е по удобно. Преди да си купиш ги пробвай .
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Dedy написа::smt102 :smt102 :smt102 :smt102

Е те т'ва нема да го разберем никога - да мааш с 6-7 метрово боло на гьол и да твърдиш, че ти е удобно и го предпочиташ пред мача?
Dedy,и аз се чудя на доста неща ама кво да правим кой как е свикнал.Няколко години лових с мач,ама болото ми доставя повече удоволствие.Контрола е по-добър и бързината също.Същото може да кажеш и на някой де маа цял ден с щека тежаща кило и половина ама то е въпрос на вкус.А немисля че има разлика дали ще маам цял дем на гьол или на река с 7м боло.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Какъв контрол ще имаш на дистанция 25м с болото при лек ама много лек ветрец.И не сравнявай щеката с нищо,с нея където и да ловиш си е на място.Да ,може да ловиш и на язовир,но не твърдя,че е по-удачна от една мач -въдица.И много ми е интересно,как човек като теб,имаш претенции за отворен рибар,ще смени мача с болото.И щеки по 1.5кгняма ,а и да има ще ги купят някои дето разбира мнооого :?Ама съвсем на скоро бяхме с един колега от форума на един язовир до Асеновград.Взех си чохъла с болотата като си мислех,че вътре имам мач,ама к..р.,.И ловя аз с болото ,всичко ок,но като задуха фронтално,а линията трябваше да е лека,понеже се ловяха едни мижави перки.Колегата си мааа с мача с ваглер 3.2+0.8 кристал на Миди.Още примери или това е достатъчно.И в заключение ще пиша-може,но не това е точната въдица.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

butnik написа:Какъв контрол ще имаш на дистанция 25м с болото при лек ама много лек ветрец.И не сравнявай щеката с нищо,с нея където и да ловиш си е на място.Да ,може да ловиш и на язовир,но не твърдя,че е по-удачна от една мач -въдица.И много ми е интересно,как човек като теб,имаш претенции за отворен рибар,ще смени мача с болото.И щеки по 1.5кгняма ,а и да има ще ги купят някои дето разбира мнооого :?Ама съвсем на скоро бяхме с един колега от форума на един язовир до Асеновград.Взех си чохъла с болотата като си мислех,че вътре имам мач,ама к..р.,.И ловя аз с болото ,всичко ок,но като задуха фронтално,а линията трябваше да е лека,понеже се ловяха едни мижави перки.Колегата си мааа с мача с ваглер 3.2+0.8 кристал на Миди.Още примери или това е достатъчно.И в заключение ще пиша-може,но не това е точната въдица.
Не сравнявам нищо,само давам примери.С болото не ловя на повече от 15м дистанция защото не ми се е налагало.И невиждам причина да ловя с мач когато на15м,дълбочината ми е 5-6м или пък на 10м дистанция 10м дълбочина.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Че може, може, то всичко може! Виждал съм, и то не веднъж, колеги да ловят с 4 метров телескоп в дупка на подледен риболов. И така става, ама ...! Искам да кажа, че не е нужно тепърва да откриваме топлата вода. За затворен водоем, когато търсим дистанция по-добро от мача няма! Не говоря за мача само като за въдица с макара, а като метод на ловене. По мои наблюдения, доста колеги се затрудняват да използват ваглери и затова ловят с дълги телескопи със статични плувки, често с голям грамаж (не визирам никой тук). Естествено всички ние от по-старата генерация сме минали и по този път, но тогава парния двигател, презерватива и мача още не бяха открити.
Все пак ставаше въпрос за болонезето и предполагам на всички е ясно, че тази въдица е измислена за речен риболов, и разбира се именно там са нейните предимства!
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Dedy,в колко от случаите когато си за риба търсиш дистанция?
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

За мене всичко над 13 м. е "дистанция"!
Да не забравяме и дълбочината като определящ фактор в избора на правилна тактика за излета (това па как го измислих)!
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Dedy написа::wink: :wink: :wink: :wink:

За мене всичко над 13 м. е "дистанция"!
Да не забравяме и дълбочината като определящ фактор в избора на правилна тактика за излета (това па как го измислих)!
Ми то аз на 13м замятам на камшик и след това отпускам влакно от макарата.а пък дълбочината ми е най-малкия дерт.много задълбахме.На мен ми е по удобно с болото на водоемите на които ловя защото не ми е нужна дистанция и затова ловя с него.Под дистанция аз разбирам от 20м нагоре.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”