На "Езерото"-село Оризари-Пловдивско

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

На "Езерото"-село Оризари-Пловдивско

Мнение от V.Meshkov »

До преди малко бях с колега на Езерото в с.Оризарци - има едно платено,а по надолу и едно безплатно,но за лица с риболовен билет :wink: .Ние естествено ловихме на неплатеният водоем.Та закачих 1 каракуда около килограм(колегата до нас също такава:roll: ),после ми се откачи нещо доста едро,което просто тръгна към дълбините и без да се дърпа много ми се откачи :( ,хванахме няколко 10сантови червеноперки(или бабушки бяха),едно хубаво калениче(лин) и 3 малки лакоми костурчета,които "починаха" заради лакомията си.Добър водоем - има риба и е дълбоко,с растителност - на 2 пъти на едно и също място се подаде голяма риба да си дърпа въздух(кефал или шаран беше не съм сигурен точно),водата е доста чиста.Явно там има и хищници,защото мина колега с около 6 пръта с тапи :roll:.Не съм захранвал с маркови стоки,просто намятах хлебец и малко бели червейчета :wink: .Успех и наслука!!!Намира се на 10тина километра от Пловдив посока Пещера 8)Има един недостатък - хората карат водни ски там,та леко бръмчат понякога с моторница :roll:А,бе,луд ден беше днеска - първо на Марица пробвахме - там боза-вода,та после колегата вика ари на Оризари :D .Днес поповите прасета буквално изникваха изпод краката ни - бах мамата им :lol: - почерпих с едно попово прасенце колега сомаджия на Марица,1 спасих (на Езерото) моташе ми се в краката и му се размина мачкането,а 3-то попово прасенце(и то на Езерото) тъкмо излизало от дупката си и колегата го настъпал без да иска :lol:.За първи път да видя толкова много попови прасенца от години насам :lol:
Последно промяна от V.Meshkov на Нед Юни 15, 2008 3:12 pm, променено общо 3 пъти.
Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
Аватар
martatel
новобранец
новобранец

Re: На "Езерото"-село Оризарци

Мнение от martatel »

Колега, за с. Оризаре ли става въпрос, това м/у Стамболийски и Пловдив?
Изображение
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

Да точно това 8) Е,малко съм му объркал името - Оризари е,а не Оризарци! :oops:
Аватар
martatel
новобранец
новобранец

Re: На "Езерото"-село Оризари-Пловдивско

Мнение от martatel »

Билета от ИАРА важи ли там, защото гребната, Оризаре и 40 извора бяха с друг билет преди. Смятам да го посетя - дано да няма проблем.
Изображение
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

Ми не знам :roll: казаха ми - Там се лови с билет!(казаха го колеги на река Марица)И ние с колегата имаме билети от ИАРА Но никой не дойде да ни провери.Ще те излъжа не знам за такава подробност,даже човека на платения не ни каза с какъв билет точно.Аз като си изкарвах билет в ИАРА ми казаха,че важи за цяла България без частниците :roll: (март месец тази година си го пуснах).
Последно промяна от V.Meshkov на Нед Юни 15, 2008 2:57 pm, променено общо 1 път.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

martatel написа:Колега, за с. Оризаре ли става въпрос, това м/у Стамболийски и Пловдив?
Между Пловдив и Стамболийски,а не ..... между Стамболийски и Пловдив :D :D :D
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Браво за добрия излет :!: :!:
Другия път внимавай да не закачиш някой скиор че знаеш ли колко бързо развива аванса (бил съм свидетел ) :lol: :lol:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinov »

браво добар улов :wink:
Аватар
Benev
новобранец
новобранец

Мнение от Benev »

георгиев59 написа:Браво за добрия излет :!: :!:
Другия път внимавай да не закачиш някой скиор че знаеш ли колко бързо развива аванса (бил съм свидетел ) :lol: :lol:
:smt023 :smt044 :smt044 :smt044
НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Става въпрос за бивша сепарация.Важи само билета на ИАРА/ловното Сокол нямат валиден договор за аренда,въпреки че лъжат за такъв/.Не са два водоемите,само един е но има две ваканционни селища/бунгала/ на двата края на "езерото".Човекът,който стопанисва "горните" бунгала СЪВСЕМ НЕЗАКОННО събира такса,за правото да влезеш в имота/не за правото да риболовстващ,оправдавайки се,че му правили буклуци/,въпреки че е длъжен да предостави свободен достъп до водата-водоемът не е негов.Същия този "стопанин" доста често пуска мрежи,пуска "харпунджии" да бракониерстват,абе въобще "всички бракониерски екстри".Иначе водоемът става за риболов,но е известен с капризната си риба и изобилието от раци и водни костенурки правещи невъзможен риболовът доста често.Забравен от контролните органи водоем,който скоро бракониерите ще опоскат съвсем.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

Еми,колега,не знам дали е един или са два,ама е факт,че на едната част имаше човек,който ни каза "Тук се плаща.Вървете на Езерото-там е с билет."Иначе наистина там е като на морето с бунгала от комунистическо време. :lol:
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

аксел написа:.....Забравен от контролните органи водоем,който скоро бракониерите ще опоскат съвсем.
Е,ние не сме от бракониерите и ще си "поскаме" докато не ни писне все хубави рибоци :| Наслукааааа!!!
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

вчера бях там, и за съжаление неуспешен.риба има определено и то доста добри екземпляри като съдя по това какви рибоци играеха сутринта но така и не поискаха да вземат. хвърлях на топета на косъм( Scopex), на царевица( пак на косъм) и на пружина ...абе квото имах експериментирах но не поиска. може би и не уцелих добро място, ама то и лапета ли не се къпаха, моторници ли не караха, даже една групичка от 6-7 човека си носеха акваланги и се гмуркаха. ще го посетя определено пак това езерце.ако има някой който е ходил преди там и е навит може да идем заедно.
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bisqo написа:вчера бях там, и за съжаление неуспешен.риба има определено и то доста добри екземпляри като съдя по това какви рибоци играеха сутринта но така и не поискаха да вземат. хвърлях на топета на косъм( Scopex), на царевица( пак на косъм) и на пружина ...абе квото имах експериментирах но не поиска. може би и не уцелих добро място, ама то и лапета ли не се къпаха, моторници ли не караха, даже една групичка от 6-7 човека си носеха акваланги и се гмуркаха. ще го посетя определено пак това езерце.ако има някой който е ходил преди там и е навит може да идем заедно.
На драго сърце,ама виж ела на срещата да ти обясним и някои подробности за този водоем.Този сезон малко хора могата да се похвалят с улов там
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
V.Meshkov
новобранец
новобранец

Мнение от V.Meshkov »

Днес пак бяхме с колегата там = 1 средна каракуда,1 много добър лин и 2 по-слаби лина,стар дядо до нас пак хвана 2 много добри каракуди-към кило(той явно там си изкарва прехраната човека,та си знае кога да си ходи и кога пак да се върне :wink: ),въпреки цялата шумотевица - лодки и къпещи се :axe: (буквално със сапун един мангал се къпа на разбития кей :axe: ).Едни колеги странно защо ловиха горе от металните стълбове,мисля че търсеха толстолоб - постоянно оглеждаха повърхността :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”