Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

бяла риба
Модератор: sapuna
- ribar ot klasa
- новобранец
бяла риба
как се лови бяла риба по добре на жива рибка или на воблер 

-
- научил се да хвърля
Re: бяла риба
според мен много зависи от водоема....
в нашия край предимно на рибе:) аз лично не съм бил свидетел на улов на бяла на воблер:)

- MITKO70
- кандидат преподавател
И на дветеribar ot klasa написа:как се лови бяла риба по добре на жива рибка или на воблер

Всичко може,но не всеки го можe.

- Диканаров
- кандидат преподавател
Като ти е кадемлийка прескочила пръчката, на воблер или жива рибка ще хванеш и в Перловската река. Може и от брега, без да се троли от лодка! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
от 13години ходя на цонево и според мен добре кълве на мъртва рибка,а наи-добре на филе от костур.ribar ot klasa написа:как се лови бяла риба по добре на жива рибка или на воблер
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Както казал ходжата честни хора няма,всеки знае себеси
.Най много бяла съм ловил на самоделна блесна ,но преди 20 годин,сега съвкупно за последните години жива+ изкуствена най много 30% от това преди 20 години 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Аз не схванах идеята:
Да хванеш повече риба, или
да изпиташ кеф от даден вид риболов?
На жива рибка от лодка, или от брега?
То ако е за количеството има много по-успешни начини, ако е за на дъно да метнеш неколко сопи и да си поркаш, или спиш е друго, да обикаляш с лодка трето, да ходиш по брега и да я търсиш със силикони и воблери е пък съвсем друго и да кажем кое е по-успешно начи да си чешем езиците още мноо време. На запад най-етичен риболов се смята с изкуствени примамки, секви, ма БГ и етика ??????????
За мен кефа е да съм сам, или с приятел и децата в лодката, па ако има улов за успешни, евала, ако няма казват за един ден за риба господ два дена дава/даже и да не фанеш/. Та толко от мене, ако симе разбрал.
Да хванеш повече риба, или
да изпиташ кеф от даден вид риболов?
На жива рибка от лодка, или от брега?
То ако е за количеството има много по-успешни начини, ако е за на дъно да метнеш неколко сопи и да си поркаш, или спиш е друго, да обикаляш с лодка трето, да ходиш по брега и да я търсиш със силикони и воблери е пък съвсем друго и да кажем кое е по-успешно начи да си чешем езиците още мноо време. На запад най-етичен риболов се смята с изкуствени примамки, секви, ма БГ и етика ??????????
За мен кефа е да съм сам, или с приятел и децата в лодката, па ако има улов за успешни, евала, ако няма казват за един ден за риба господ два дена дава/даже и да не фанеш/. Та толко от мене, ако симе разбрал.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
И аз мисля,като Тошето и мога да добавя,че е "по-добре" да ловиш как ти душа сака без да подпитваш!
Ако имаш нещо да кажеш,го кажи направо! 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз най-разбирам от спининг и ми е най-кеф като риболов.Има обаче места,където цял месец да въртиш дрънкулки,били те блесни,воблери,силикони,или други джигове,резултатът ще е нищожен пред резултатът на жива рибка,или друга стръв.На някои реки и язовири обаче е точно обратното.
Най-важния фактор е мястото и сезонът.Около Варна местата за риболов на бяла риба са две-три и определено предпочита живата рибка пред изкуствените.Въпреки всичко за да имаме слука,независимо как ловим,най-важното е да сме на брега и да дерзаем!
През монитора риба не се лови,трябва инат и постоянство.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- ribar ot klasa
- новобранец
благодаря за мненията
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Е аз, самия на близко време хванах една бяла риба.Хванах е на рибка.Но съм чувал че става и на силиконови рибки???