Къде за риболов на лефер в Поморие

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Aleksandar Petrov
новобранец
новобранец

Къде за риболов на лефер в Поморие

Мнение от Aleksandar Petrov »

Здравейте всички!
Времето за риболова на лефери наближава, но аз все още съм начинаещ рибар и още местата не са ми ясни. Бях говорил с едни приятели, който за риболова на лефер от брега и те казаха, че се хваща на китен и на поморие, но не ми стана ясно точно къде. Споменаха някакво знаме и някакъв бент. Ще ви бъда безкрайно благодарен, ако ми кажете къде се намират тези места в Поморие и да ми кажете, ако знаете някои други.
Ko?
новобранец
новобранец

Re: Къде за риболов на лефер в Поморие

Мнение от Ko? »

Всеки залив на практика става, но чернокопа си има път , по който минава и си има предпочитани места , през които само минава и такива където се застоява. Упорство му е майката. Колега е взимал на едно място предната вечер 80 чернокопа, на следващата заедно нямаме пипане. Иначе около Поморие е пълно със заливчета - камъните и буните между Сарафово и Поморие е може би най-добрият вариант. Иначе можеш да пробваш на старото пристанище, марината на Ахелой, Равда, Несебър. Наслука!
wastefulonto
новобранец
новобранец

Мнение от wastefulonto »

никъде не съм виждал и чувал морска риба да се пуска :o :shock: :lol: :lol: dinosaur game П.П миналото лято там хванах морска лястовица :D
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

wastefulonto написа: Вто Сеп 05, 2023 4:10 am никъде не съм виждал и чувал морска риба да се пуска :o :shock: :lol: :lol: dinosaur game
Пускането на маломерни рибки е морален акт. Има много хора които пускат маломерните морски риби. И не защото очакват тая конкретна риба да порасне и да я хванат. Аз лично чернокопчета под 80-100 гр., зарганки колкото молив и половина, карагьозчета по педя, врани под 300 гр, ги пускам (ако не са пострадали сериосно). По същата причина по която не бих прибрал 100 гр шаранче - защото съм се срещал с порасналите :wink:
hadji
новобранец
новобранец

Мнение от hadji »

wastefulonto написа: Вто Сеп 05, 2023 4:10 am никъде не съм виждал и чувал морска риба да се пуска :o :shock: :lol: :lol: dinosaur game П.П миналото лято там хванах морска лястовица :D
Явно малко си гледал и слушал, колега!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Aleksandar Petrov написа: Чет Авг 10, 2023 9:21 pm .... Споменаха някакво знаме и някакъв бент.
Знамена има на няколко места, но бент ... бая дългичък е. Като влезеш в Поморие след квартала му в дясно на града. Започва още от отбивката за стадиона и продължава чак до най-източната точка на града.
gemmalyly
новобранец
новобранец

Мнение от gemmalyly »

Този порт в Поморие често се използва за риболовни екскурзии и еднодневни риболовни турове. Можете да наемете лодка и риболовен снаряд или да се присъедините към организирани риболовни тури.
connections unlimited
llucklinn
новобранец
новобранец

Мнение от llucklinn »

Поморие има голямо пристанище, където можете да наемете риболовни лодки или просто да хвърляте въдици от пирса. Леферът често се лови от пирсовете в града.
magic tiles 3
antultimate
новобранец
новобранец

Мнение от antultimate »

Мисля, че това все още изисква опит, за да се разберат характеристиките на този вид риба, в каква позиция пребиваватmini crossword. Можете да научите повече за характеристиките на тази риба, за да определите по-добре посоката на движение. Всеки тип има стадно поведение, така че наблюдавайте и изследвайте малко, за да разберете
Последно промяна от antultimate на Чет Сеп 14, 2023 8:44 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”