Хайде връзвайте бомбардите!

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Хайде връзвайте бомбардите!

Мнение от А.Христов »

Здравейте колеги!

Днес решх да направя първият морски риболов за годината. Избраното място беше варненският вълнолом.
Крайният резултат, четири платерини. Е, не е много, но съм доволен :) След около 9:00 часа, рибките бяха малко
по-активни.

Искам да се обърна към всички, които риболовстват на морето, а и не само там.

КОЛЕГИ, СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!

Днес, ловейки риба, подхванах разговор с друг колега, който на пръв поглед си беше свестен човек :!: :?:
Е, след риболова, най спокойно си изхвърли торбата от стръвта във водата :evil:
Писна ми да гледам мръсотия!!!
Нека да бъдем малко по-загрижени за природата!
Да се оплакваме е най лесно, но нека всеки да стори, дори и малкото, което може.

Успех на всички!
Последно промяна от А.Христов на Нед Юни 15, 2008 9:05 pm, променено общо 1 път.
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Хайде връзвайте "Бомбардите"

Мнение от irsh »

Време беше :D
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

подкрепям те
Изображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

е добре де как ти даде сърце да озаглавиш тамата така и да се о..сереш в нея , втори ден преглеждам темите от "морски" и 90% брак(заглавие/информация),вярно че модераторен проблем, ТО ВЕРНО КАТО СИ КУПИШ ,БИСКВИТИ "КАТЕРИЧКА" няма да изкочи катерица , но КАДЕ СИ ВИДЕ БОМБАРДАТА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ .И КОЙ ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ ЧЕ БОМБАРДА Е "МОРСКА" И АКО НЕ ОБЯСНИШ ПОДРОБНО ТАКЪМИ,СТРЪВ ,ЩЕ ИМА ВОЙНА ДО БАН ! ПИСНА МИ ,не разбирам от морски риболов и търся информация, а "морски е 80% РАЗНИ и ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДОЕМИТЕ"

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА СЛЕД ,2 СЕДМИЦИ СЪМ НА МОРЕТО И ИСКАМ ОТ ТОЗИ САЙТ ДА МЕ ИНФОРМИРАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
stoistoi
новобранец
новобранец

Мнение от stoistoi »

Почукай и ще ти отворят. Питай и ще ти отговорят.
и най-умния си е малко прост
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Бов,в случая не си много прав. :wink:

Между другото бомбардите в България ги използваме предимно по морето,спининга с тях е доста чужд на пвечето колеги.

Построяването на линията с бомбарда е коментирано доста пъти,стръвта по морето е предимно морски,или по бургаски-блатен червей. :lol: Аз лично не давам пари за такива екстри и ловя на торен,мога да кажа,че от заргни съм доволен.Питай нещо конкретно и ще ти се отговори.Темата няма нищо общо с такъмите,просто човека споделя,че е хванал първите си рибки на бомбарда за тази година.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Кво не ти харесва темата на човека пък на теб бе?Точно това иска да каже че е хванал платерини на бомбарда която си е морска макар че плува и в сладка вода ама няма смисъл :? бил чел 2 дни морския раздел ми ти ако смяташ за два дни да се научиш да хващаш риба в морето и то от нета по добре си стой на Искъро да ти е рахат.пък тука по капаните риба колкото щеш като дойдеш ще видиш те и хората ви чакат цяла година да дойдете /на море/и евтино ,евтиноооооооооо
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Айде стига дразги бе колеги,нали сме се събрали в тоя форум да си помагаме ,да се учим и сприятиляваме.И ко чета тука,готова кавга.Айде стига с тези разделения ние по морето и вие вътре.
А сега де? :roll:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

BOVSKIQ KORMORAN написа:.........

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА СЛЕД ,2 СЕДМИЦИ СЪМ НА МОРЕТО И ИСКАМ ОТ ТОЗИ САЙТ ДА МЕ ИНФОРМИРАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
За да искаш трябва да дадеш. :wink:

Иначе, ако нещо не ти харесва сайта спокойно може да се не го посещаваш :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
-=КаРаГьоЗ=-
новобранец
новобранец

Мнение от -=КаРаГьоЗ=- »

Колеги, извинявам се за офтопика, но за да не пускам нова тема(пък и въпроса ми е свързан със Заргана) кажете от къде да купувам морски червеи ? Къде тази година са най-хубавите, живи, мазнички, пресни и готини червунчета, че съм извадил сопичката от гардероба , закичил съм 2-3 бомбардички и смятам да ода по морето да го видим има ли го това животинче с дългата човчица. Айде наздраве и чакам съвети, че слънцето ей сега ще се скрие :D
Alosa pontica pontica- I love this fish !
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

мястото където аз си купувам е срещу риболовния център(блозо до училището Димчо Дебелянов) магазина се казва Go Fish и там червеите са по 2,50 лв. мазни и идиални за употреба
Изображение
mirev90
новобранец
новобранец

Мнение от mirev90 »

Браво!4 риби не са много,но все пак нее като да си капо + това платерини.Аз в неделя също се канех да ходя,но облачното време и вятъра ме отказаха.Колега на каква бомбарда ги лови(плаваща,потъваща).
Мерси и успех :D !
Накука!
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

mirev90 написа:Браво!4 риби не са много,но все пак нее като да си капо + това платерини.Аз в неделя също се канех да ходя,но облачното време и вятъра ме отказаха.Колега на каква бомбарда ги лови(плаваща,потъваща).
Мерси и успех :D !
Здравейте.
Съжалявам, че съм останал неразбран 8)
Конкретно към въпроса. Колега mirev90, в самото начало монтирах бързо потъваща "Бомбарда" 25гр. на "Tubertini" с коефициент на потъване "aff 12.5".
Тази "Бомбарда", при бавно водене стига до дъното, така и хванах първата си рибка. Това направиха и още двама колеги, които също ловяха със същият вид бомбарди. Всичко това се случи около 8:00 часа. След около 9:00 часа няколко пасажа се вдигнаха на повърхността и малкото колеги започнаха да ги
"бомбардират" :D Това направих и самият аз, без дори да сменя бомбардата, надявайки се на удар още при самото падане на стръвта във водата. Така и стана :D Успех имаха и други уцелили пасаж. След това всички рибки изчезнаха и аз реших да сменя бързопотъващата "Бомбарда"с бавнопотъваща. Отново 25 грамово "Tubertini", но този път с коефициент "5" . По мои наблудения при "нормално" водене (ускорих темпото), тази бомбарда потъва между 2 и 3 метра. На нея успях да хвана още две рибки, преди да си тръгна. Впечатление ми направиха няколкото уловени риби от други колеги , които бяха монтирали плаваща "Бомбарда". В този момент не се виждаше никакво движение на повърхността, но въпреки всичко......

Успех на всички.
-=КаРаГьоЗ=-
новобранец
новобранец

Мнение от -=КаРаГьоЗ=- »

Стефчо и червеи ли продава ?
Alosa pontica pontica- I love this fish !
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

БЛАГОДАРЯ!!!!!!!! за което ,нужно беше това пояснение ,гарантирам ,вече четаемост на темата надявам се неориентираните ,да си променят забележките и да продължиме като Котарака Леополд http://www.youtube.com/watch?v=Ci7d2rzDzpA
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”