Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

боло
Модератор: sapuna
- slayder
- ще става разбирач
боло
Преди 1,5 месеца си купих 'топ модела' боло colmic 'карбон 65' 5м. днес я измерих и се оказа че е 4.8м. 174 гр.,а в каталога е 180гр. акц.25гр.,а в италианскя каталог е с акц.20 гр...имате ли коментар колеги
Дава ли? И дава и взема.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: боло
Малко спам става въпрос пак за колмик,но за шаранските в един от он-лайн магазините има едни пръчки дето ги няма в официалния сайт на колмик!Не разбирам поради каква причина де.Може да се окаже подобен случай!

Където качеството е от значение!
-
- ще става разбирач
Как я измери бе?wwwzo написа:... акц.25гр.,а в италианскя каталог е с акц.20 гр...
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Освен Шимано,всичко друго що съм имал като болонезе не отговарят на дължина,а пък за щеките нямям думи,ами позакъснял си с меренето,това не означава,че болото не ти е колмик.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Local
- учете се от него
По принцип дължините и акциите, които се дават на пръчките са проектни. Винаги има малка грешка. Досега само в каталога на Senas съм видял, че щеките ги дават с точност до сантиметър. Твоето боло със сигурност е Колмик, хващай си и въобще не се притеснявай.
И моята шаранска щека Tubertini Quadra 201 13m e дават че тежи 937гр. на сайта на Тубертини, а тя всъщност е 1200 гр.
... хващай си и не се притеснявай за глупости 
И моята шаранска щека Tubertini Quadra 201 13m e дават че тежи 937гр. на сайта на Тубертини, а тя всъщност е 1200 гр.

Клавиатура риба не лови!!!
- slayder
- ще става разбирач
С рулетка .После измерих мача си оказа се точно 4.2lekiq_ribar написа:Как я измери бе?wwwzo написа:... акц.25гр.,а в италианскя каталог е с акц.20 гр...
Дава ли? И дава и взема.
- Чичо веско
- новобранец
- Обратна връзка:
Нямам навика да пиша тук, ама няма и как да не го направя за да поясня малко...
За боло-то:
Наистина има някои модели, на които дължината се получава след сумиране на дължините на отделните елементи без да са застъпени в телескопичната сглопка и това не е много приятно и комфортно(особено за нас българите, които мерим всичко!), но просто е факт! Така, както и има модели болонези, на които пък дължината е абсолютно точна, даже имах случай в магазина (с един клиент, колега българин, мерихме с ролетка) при който дължината на една "шестица" се оказа с 2 см. по-голяма... е, и какво от това?!
А акцията на въпросната боло е 25 гр. - това което е написано на пръчката и в българския сайт, в италианския сайт явно има допусната правописна грешка.
Що се касае до теглото:
На 95% от пръчките в http://www.colmic.bg аз лично съм го мерил и съм го написал какво е в действителност, но за най-новите модели (като въпросния) нямах време и съм го преписал от каталога или от http://www.colmic.it , и в най-скоро време ще го корегирам с реалното(което според колегата даже е и по-ниско). А за някои от разликите в тежестта важи подобното обяснение, че теглото на някои пръчки е преписано от инженерните листи (без монтирани водачи, макародържач и задна тапа)!
Но повярвайте ми, в Европа са много малко риболовците, които ползват ролетката и кантара за да мерят точно тези показатели... по-скоро ги използват за отчитане на мерките на уловените от тях риби... с дадени такъми
Но така или иначе по отношение на достоверността на марката COLMIC в България(поне засега, дай боже и занапред!) не трябва да има съмнения - гарантирано!
За шаранските:
Явно става въпрос за маг."Акваспорт", който преди време купи много (почти всички налични) шарански пръти от даден модел и затова още има и ги продава(даже и на промоция!), в това няма нищо страшно и нередно. А въпросния модел междувременно го смениха с нов и стария вече не го публикуват в http://www.colmic.it - това е ситуацията.
За щеките:
За теглото и за дължината на щеките COLMIC(особено за моделите от 1000лв. нагоре) можем да спорим много (дори с такива величия като инж. Бутников - този изявлен ерудит в риболовния бранш!), но неискам да изпадам в подробности, защото има много изписано...а аз май много се отплеснах... само ще кажа, че който се интересува може да намери къде има абсолютно достоверна информация... или да ми се обади
За боло-то:
Наистина има някои модели, на които дължината се получава след сумиране на дължините на отделните елементи без да са застъпени в телескопичната сглопка и това не е много приятно и комфортно(особено за нас българите, които мерим всичко!), но просто е факт! Така, както и има модели болонези, на които пък дължината е абсолютно точна, даже имах случай в магазина (с един клиент, колега българин, мерихме с ролетка) при който дължината на една "шестица" се оказа с 2 см. по-голяма... е, и какво от това?!
А акцията на въпросната боло е 25 гр. - това което е написано на пръчката и в българския сайт, в италианския сайт явно има допусната правописна грешка.

Що се касае до теглото:
На 95% от пръчките в http://www.colmic.bg аз лично съм го мерил и съм го написал какво е в действителност, но за най-новите модели (като въпросния) нямах време и съм го преписал от каталога или от http://www.colmic.it , и в най-скоро време ще го корегирам с реалното(което според колегата даже е и по-ниско). А за някои от разликите в тежестта важи подобното обяснение, че теглото на някои пръчки е преписано от инженерните листи (без монтирани водачи, макародържач и задна тапа)!
Но повярвайте ми, в Европа са много малко риболовците, които ползват ролетката и кантара за да мерят точно тези показатели... по-скоро ги използват за отчитане на мерките на уловените от тях риби... с дадени такъми

Но така или иначе по отношение на достоверността на марката COLMIC в България(поне засега, дай боже и занапред!) не трябва да има съмнения - гарантирано!
За шаранските:
Явно става въпрос за маг."Акваспорт", който преди време купи много (почти всички налични) шарански пръти от даден модел и затова още има и ги продава(даже и на промоция!), в това няма нищо страшно и нередно. А въпросния модел междувременно го смениха с нов и стария вече не го публикуват в http://www.colmic.it - това е ситуацията.
За щеките:
За теглото и за дължината на щеките COLMIC(особено за моделите от 1000лв. нагоре) можем да спорим много (дори с такива величия като инж. Бутников - този изявлен ерудит в риболовния бранш!), но неискам да изпадам в подробности, защото има много изписано...а аз май много се отплеснах... само ще кажа, че който се интересува може да намери къде има абсолютно достоверна информация... или да ми се обади

- slayder
- ще става разбирач
Малко кьсно,но благодаря на всички за мнениата. Не се притеснявам за новата си придобивка,дори я сефтосах на марица преди садово и сам доволен как работи на изтичане.Лових на 8-9м.от брега,захраних 1 пак. Филстар за река и 1 за фидер с малко бял червей .За 4 часа 30 кефалчета 5-6 каракуди, чаушан и перка.колегите наоколо нямаха такива резултати за цял ден риболов .снимката е в галериата N 014 .Успех на всички.
Дава ли? И дава и взема.