боло

Модератор: sapuna

Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

боло

Мнение от slayder »

Преди 1,5 месеца си купих 'топ модела' боло colmic 'карбон 65' 5м. днес я измерих и се оказа че е 4.8м. 174 гр.,а в каталога е 180гр. акц.25гр.,а в италианскя каталог е с акц.20 гр...имате ли коментар колеги
Дава ли? И дава и взема.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: боло

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

братята Чинези са я ашладисали,лошо няма :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Малко спам става въпрос пак за колмик,но за шаранските в един от он-лайн магазините има едни пръчки дето ги няма в официалния сайт на колмик!Не разбирам поради каква причина де.Може да се окаже подобен случай!
Изображение
Където качеството е от значение!
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lekiq_ribar »

wwwzo написа:... акц.25гр.,а в италианскя каталог е с акц.20 гр...
Как я измери бе?
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Освен Шимано,всичко друго що съм имал като болонезе не отговарят на дължина,а пък за щеките нямям думи,ами позакъснял си с меренето,това не означава,че болото не ти е колмик.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

По принцип дължините и акциите, които се дават на пръчките са проектни. Винаги има малка грешка. Досега само в каталога на Senas съм видял, че щеките ги дават с точност до сантиметър. Твоето боло със сигурност е Колмик, хващай си и въобще не се притеснявай.

И моята шаранска щека Tubertini Quadra 201 13m e дават че тежи 937гр. на сайта на Тубертини, а тя всъщност е 1200 гр. :shock: ... хващай си и не се притеснявай за глупости :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

lekiq_ribar написа:
wwwzo написа:... акц.25гр.,а в италианскя каталог е с акц.20 гр...
Как я измери бе?
С рулетка .После измерих мача си оказа се точно 4.2
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На мачовете дължините са вярни,пишем за боло и то на Колмик
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Чичо веско
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Чичо веско »

Нямам навика да пиша тук, ама няма и как да не го направя за да поясня малко...
За боло-то:
Наистина има някои модели, на които дължината се получава след сумиране на дължините на отделните елементи без да са застъпени в телескопичната сглопка и това не е много приятно и комфортно(особено за нас българите, които мерим всичко!), но просто е факт! Така, както и има модели болонези, на които пък дължината е абсолютно точна, даже имах случай в магазина (с един клиент, колега българин, мерихме с ролетка) при който дължината на една "шестица" се оказа с 2 см. по-голяма... е, и какво от това?!
А акцията на въпросната боло е 25 гр. - това което е написано на пръчката и в българския сайт, в италианския сайт явно има допусната правописна грешка. :oops:
Що се касае до теглото:
На 95% от пръчките в http://www.colmic.bg аз лично съм го мерил и съм го написал какво е в действителност, но за най-новите модели (като въпросния) нямах време и съм го преписал от каталога или от http://www.colmic.it , и в най-скоро време ще го корегирам с реалното(което според колегата даже е и по-ниско). А за някои от разликите в тежестта важи подобното обяснение, че теглото на някои пръчки е преписано от инженерните листи (без монтирани водачи, макародържач и задна тапа)!
Но повярвайте ми, в Европа са много малко риболовците, които ползват ролетката и кантара за да мерят точно тези показатели... по-скоро ги използват за отчитане на мерките на уловените от тях риби... с дадени такъми :)
Но така или иначе по отношение на достоверността на марката COLMIC в България(поне засега, дай боже и занапред!) не трябва да има съмнения - гарантирано!
За шаранските:
Явно става въпрос за маг."Акваспорт", който преди време купи много (почти всички налични) шарански пръти от даден модел и затова още има и ги продава(даже и на промоция!), в това няма нищо страшно и нередно. А въпросния модел междувременно го смениха с нов и стария вече не го публикуват в http://www.colmic.it - това е ситуацията.
За щеките:
За теглото и за дължината на щеките COLMIC(особено за моделите от 1000лв. нагоре) можем да спорим много (дори с такива величия като инж. Бутников - този изявлен ерудит в риболовния бранш!), но неискам да изпадам в подробности, защото има много изписано...а аз май много се отплеснах... само ще кажа, че който се интересува може да намери къде има абсолютно достоверна информация... или да ми се обади :idea:
colmic.bg

Like Colmic.bg

И утре е ден...но друг!
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Малко кьсно,но благодаря на всички за мнениата. Не се притеснявам за новата си придобивка,дори я сефтосах на марица преди садово и сам доволен как работи на изтичане.Лових на 8-9м.от брега,захраних 1 пак. Филстар за река и 1 за фидер с малко бял червей .За 4 часа 30 кефалчета 5-6 каракуди, чаушан и перка.колегите наоколо нямаха такива резултати за цял ден риболов .снимката е в галериата N 014 .Успех на всички.
Дава ли? И дава и взема.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”