Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Екшън с кефали
Екшън с кефали
Събота още от 5,30 сутринта бях на р. Велека в близост до моста преди с. Синеморец. Надъхал се бях да ловя лупавци, избрах си уж перспективно място, подхраних, разпънах директния и се започна едно чакане....та чак до 9,00 без да пипне сериозна риба.

Разочарован събрах такъмите и поех обратно към селото. Забрах семейството от бунгалото и отидохме на плажа. Мен не ме свърта да стоя и само да се пека, затова хвърлих една въдица за платерина, но и рибата по морето си бе дала почивка. Все пак реших, че няма да съм валат и нахлузих маската и плавниците и рапаните бяха налице
Мезето за обед бе осигурено и бе полято с порядъчно количество бира. Следобед жегите бяха големи и потърсихме отново сенките на Велека, като този път се преместих на отсрещната страна на реката. Избрах един прозорец сред тръстиката и отново се започна с чакането. До мен беше застанал човек, който хвърляше упорито на булдо с торен червей. Погледнах с насмешка на такъма му и продължих да упорствам с директния. Да ама на 2-3 пъти се чуха сериозни изплясквания на риба в близост до човека с булдото и аз срам не срам се завъртях край него да разпитам какво лови. Човечеца нервно пушеше цигара и се ядосваше, че изтървал вече около 10 риби. Въпросните риби се оказаха морски кефали навлезли от морето. Такъмът му беше булдо с повод около 50 см. и едно дроперче в близост до куката. Булдо нямах, затова набързо монтирах плаваща бомбарда, а за стръв закачих морски червей. Резултата не закъсня:

Все пак докато му хвана чалъма и аз изтървах доста риби, някои от които бяха над килограм. В неделя направихме разходка до устието на реката, като аз предвидливо си взех и харпуна:

Харпунирания красавец се оказа с тегло 1,200кг. Привечер отново бях на реката като екшъна продължи:

Едно лошо начало на излета, но в последствие превърнал се в доста успешен за мен
Разочарован събрах такъмите и поех обратно към селото. Забрах семейството от бунгалото и отидохме на плажа. Мен не ме свърта да стоя и само да се пека, затова хвърлих една въдица за платерина, но и рибата по морето си бе дала почивка. Все пак реших, че няма да съм валат и нахлузих маската и плавниците и рапаните бяха налице
Мезето за обед бе осигурено и бе полято с порядъчно количество бира. Следобед жегите бяха големи и потърсихме отново сенките на Велека, като този път се преместих на отсрещната страна на реката. Избрах един прозорец сред тръстиката и отново се започна с чакането. До мен беше застанал човек, който хвърляше упорито на булдо с торен червей. Погледнах с насмешка на такъма му и продължих да упорствам с директния. Да ама на 2-3 пъти се чуха сериозни изплясквания на риба в близост до човека с булдото и аз срам не срам се завъртях край него да разпитам какво лови. Човечеца нервно пушеше цигара и се ядосваше, че изтървал вече около 10 риби. Въпросните риби се оказаха морски кефали навлезли от морето. Такъмът му беше булдо с повод около 50 см. и едно дроперче в близост до куката. Булдо нямах, затова набързо монтирах плаваща бомбарда, а за стръв закачих морски червей. Резултата не закъсня:
Все пак докато му хвана чалъма и аз изтървах доста риби, някои от които бяха над килограм. В неделя направихме разходка до устието на реката, като аз предвидливо си взех и харпуна:
Харпунирания красавец се оказа с тегло 1,200кг. Привечер отново бях на реката като екшъна продължи:
Едно лошо начало на излета, но в последствие превърнал се в доста успешен за мен

Re: Екшън с кефали
Браво Румба! Пак си им "скъсал шортите"
Майстора си личи по това, че може да намери правилния подход към успеха, дори и в най безизходната ситуация. 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво колега

- Николай Неделков
- учете се от него
Перфектен както винаги 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
браво 

-
- вече хвърля и на тежко
Браво завиждам ти, хем море и плаж, хем рекичка и риба (Суперско)
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
- maycal
- ще става разбирач
Царски си изкарваш! 

-
- научил се да хвърля
Браво,колега!Супер репортажче!!!

Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
От мене отличен!!! Евала,направо красота! Поз
дравление. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво! на една от снимките мернах половинката ти да я поздравиш,а случайно в компаниятя ви да има един Жорко от Бургас 
и надписа на тишърта "мастикабг.ком ли е

и надписа на тишърта "мастикабг.ком ли е

- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво! Без рутина, а с анализ на ситуацията си постигнал отличен резултат!Продължавай все така!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
екстра репортаж,само да попитам дали това на което казвате морски кефал е сштата риба коиато навлиза в Струма до морето и се казва ципел?
Последно промяна от Nikola Polizovski на Пон Юни 23, 2008 3:45 pm, променено общо 1 път.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!