Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Жребчево-Косьовския ръкав???
Модератор: Кърцата
Жребчево-Косьовския ръкав???
Здравейте колеги!
Втази тема искам да попитам за скорошни резултати от риболов на язовир Жребчево и по-специално на Косьовския ръкав/не знам дали се казва точно така
/.Дочух,че там в момента се вадят доста платики на плувка и фидер.
На язовира съм ходил,но точно за този ръкав нищо не знам и моля всички колеги/специално новозагорците
/ за инфо как да стигна до този ръкав от Паничерево и кои са най-подходящите места за риболов там. 
Втази тема искам да попитам за скорошни резултати от риболов на язовир Жребчево и по-специално на Косьовския ръкав/не знам дали се казва точно така

На язовира съм ходил,но точно за този ръкав нищо не знам и моля всички колеги/специално новозагорците

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Re: Жребчево-Косьовския ръкав???
На язовира най-практикуван е риболовът на плувка. Лови се много успешно както на щека, така и с дълъг 7-9-метров директен телескоп или с мач на дистанция. За предпочитане е да се избере място с дълбочина от 4 до 7 м. Традиционно след забраната рибите се държат в дълбокото и следва да се ловят там. Особено платиките. Друг любопитен факт е, че на стотиците добри за риболов места като "Косовския ръкав", "Ямборджата", заливите до стената, "Острец", под "Паничарево" и т. н. са излизали риби еднакво добре. Тук рибите сега изключително много се влияят от захранката и следва да се ползва по една кофа на ден. Рибите се събират бързо и са толкова много, че я омитат за нула време и трябва да се дохранва постоянно, за да не избягат от избрания участък. В началото на риболова се хвърлят 10-15 едри и стегнати топки и след първия час се дохранва на всеки десетина минути с по една-две малки топчици. В захранката може да се добави сладка царевица, жито, бели червеи или кастери. С жито, бял червей или царевица може да се дохранва и като се стрелят с прашка. В началото на риболова рибите се ловят най-добре, като поводът със стръвта лежи върху дъното, а след първия час може дълбочината да се намали и стръвта да се намира на 3-4 см над дъното. В моментите, в които се ловят много каракуди, може да се опита и риболов на "пропадане", при който рибите се ловят на метър-два над дъното и линията е с няколко разпръснати ситни сачми под основното утежнение, за да пропада стръвта по-естествено. Така се ловят и едри червеноперки. Платиките обаче се ловят преимуществено на самото дъно. Те тук рядко се вдигат нависоко. На дъното кълват и шараните. Тези дни не се хванаха много, но не е изключено до другата седмица и те да се "навъртят" на стотиците килограми изхвърлена захранка.
На плувка е за препоръчване да се лови с около 2 г плувка, основно влакно 0,14 мм и повод 0,12 мм. За стръв се използва бял или торен червей, сладка царевица или варено жито. Кълве на всякаква стръв, но в различните часове на деня сменя предпочитанията си. Например каракудата предпочита червеите, а бабушката до обяд кълве отлично на червеи, а следобед на сладка царевица или жито.
На дъно също се лови доста риба, при това по-едра. Лови се или на фидер, или на обикновена дънна въдица с една-две куки. Особено сутрин и вечер ударите са един след друг и с повече от една въдица е трудно да се лови. На дъно може да се опита и риболов на жива рибка. Особено привечер кълват прилични бели риби и тлъсти костури, а не е изключено да налети и някой изгладнял сом или щука.
За съжаление на откриването риболовът на влачене донесе само разочарование на стотиците риболовци с лодки, които непрестанно шетаха из язовира. Тук-там на воблери е уловена по някоя дребна сулка или редки едри костури. Традиционно силният риболов на влачене в дните на откриването този сезон просто не се състоя. Дали оттук нататък белите риби ще се активизират да гонят воблерите, си остава загадка
това е инфо от нета за този язовир
На плувка е за препоръчване да се лови с около 2 г плувка, основно влакно 0,14 мм и повод 0,12 мм. За стръв се използва бял или торен червей, сладка царевица или варено жито. Кълве на всякаква стръв, но в различните часове на деня сменя предпочитанията си. Например каракудата предпочита червеите, а бабушката до обяд кълве отлично на червеи, а следобед на сладка царевица или жито.
На дъно също се лови доста риба, при това по-едра. Лови се или на фидер, или на обикновена дънна въдица с една-две куки. Особено сутрин и вечер ударите са един след друг и с повече от една въдица е трудно да се лови. На дъно може да се опита и риболов на жива рибка. Особено привечер кълват прилични бели риби и тлъсти костури, а не е изключено да налети и някой изгладнял сом или щука.
За съжаление на откриването риболовът на влачене донесе само разочарование на стотиците риболовци с лодки, които непрестанно шетаха из язовира. Тук-там на воблери е уловена по някоя дребна сулка или редки едри костури. Традиционно силният риболов на влачене в дните на откриването този сезон просто не се състоя. Дали оттук нататък белите риби ще се активизират да гонят воблерите, си остава загадка

това е инфо от нета за този язовир
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Мерси колега!
Много моля който може да ми обясни как се стига от Паничерево до Косовския ръкав.СПЕШНО до утре на обяд......
Много моля който може да ми обясни как се стига от Паничерево до Косовския ръкав.СПЕШНО до утре на обяд......
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
При положение че слизаш от север към Паничерево минаваш през цялото село надолу, стигаш и подминаваш мантинелата ,пионерския лагер,партизанска среща-сега е При Графа и стигаш Жребчето.завиваш налево пред жребеца и това ти е Косевия .На слука.Дано да ти бъда полезен.
Значи,като се отбия от магистралата вляза в Паничерево и къпя само направо,после вляво по главния ми е язовира,минавам покрай нещо като полуостров местните му викат "кубдеря",после още по-надолу докато стигна ресторант Жребчето и преди него наляво.
Правилно ли съм те разбрал?
Правилно ли съм те разбрал?
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
-
- ще става разбирач
що бе в петък на тролинг извадих една 3.5 и една 1.2 бели зъбатки на китаиски воблери.снимки ще кача като ги взема от апаратчето на приятеля.

- ivan_yo
- разбира нещата
Някой ще каже ли какво е нивото на ЖРЕБЧЕВО . тА НАЛИ НИВОТО СЪЩО Е ОПРЕДЕЛЯЩ ФАКТАР ЗА ИЗБОРА НА БИВАКУВАНЕ(мястото на което човек залага че ще има добър улов)
Благодря предварително
Благодря предварително

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- ще става разбирач
ми има около 1.5 метра до максимума,поне на отвесните скали така си личи, абе водата не е до боровете ама доста си е пълен