Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

XXL каракуди
- Николай Неделков
- учете се от него
XXL каракуди
НЕ ХВАНАХ ЛИН
Малко странно започвам като се има в предвид , че темата е в УСПЕШНИ
Та днес в 5:50 бях на яз.Лобош от към с.Радибош. Гледката , която видях в този ранен час не беше приятна - нямаше НИКАКВИ места
Но с малко усилия намерих едно сгодно местенце между шавара 
Заложих на класическа захранка - 1.5 кг мляно кюспе с царевица , разбъркани с 2 хляба.
Първата риба беше на плувка:

Малко след това се наслаждавах на тази приказка:

като дори оставих риболова и само гледах
Общо взето на дънните хванах 7-8 риби , а на плувка 30-тина. 3 от рибите на дънната бяха стандартни каракуди , около 150-200 грама , същите като тези които ловях и на плувка , НО , има голямо НО. Другите 3 от 4 риби на дънната бяха с такъв калибър:

3-те красавици дойдоха точно 1.5 кг
Но най-интересното от риболова се случи почти на края. Бях си набичил яко сръбското от колата , слънцето печеше , рибата почти не кълвеше
когато ... О ,ЧУДО

32 сантиметра и тегло 1 килограм
най-голямата ми каракуда до сега
За да бъде идилията пълна и яроста от НЕхващането на прословутите лобошки линове по-голяма, хванах ей тоя хубостник:

Та днес съм хванал 6 вида риба и няма лин , бива ли така кажете , ама то МитеФ е виновен , снощи ме прокълна да хвана линЪ на Куково лято
А 6-те вида риба са:
-слънчевка
-каракуда
-уклей
-червеноперка
-бибан
-костур
Стана добър риболов в непоносимата жега. Начесах крастата на плувка , а и хванах доста прилични каракуди на дъно , айде сега бирата ме чака

Та днес в 5:50 бях на яз.Лобош от към с.Радибош. Гледката , която видях в този ранен час не беше приятна - нямаше НИКАКВИ места

Заложих на класическа захранка - 1.5 кг мляно кюспе с царевица , разбъркани с 2 хляба.
Първата риба беше на плувка:
Малко след това се наслаждавах на тази приказка:
като дори оставих риболова и само гледах

Общо взето на дънните хванах 7-8 риби , а на плувка 30-тина. 3 от рибите на дънната бяха стандартни каракуди , около 150-200 грама , същите като тези които ловях и на плувка , НО , има голямо НО. Другите 3 от 4 риби на дънната бяха с такъв калибър:
3-те красавици дойдоха точно 1.5 кг

Но най-интересното от риболова се случи почти на края. Бях си набичил яко сръбското от колата , слънцето печеше , рибата почти не кълвеше

32 сантиметра и тегло 1 килограм

За да бъде идилията пълна и яроста от НЕхващането на прословутите лобошки линове по-голяма, хванах ей тоя хубостник:
Та днес съм хванал 6 вида риба и няма лин , бива ли така кажете , ама то МитеФ е виновен , снощи ме прокълна да хвана линЪ на Куково лято

-слънчевка
-каракуда
-уклей
-червеноперка
-бибан
-костур
Стана добър риболов в непоносимата жега. Начесах крастата на плувка , а и хванах доста прилични каракуди на дъно , айде сега бирата ме чака

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: XXL каракуди
Евала,добра каракуда,а за лина има време,ще хванеш,ама трябва търпение.Брат ми също не беше хванал.А и за снимката с изгрева,поздрави,хванал си му най красивото на Лобош,щото брат ми каза че било порядачен боклучарник и добре миришело,издържал си геройски и си бил възнаграден накрая,сега наздраве
.

Браво за репортажа, за таранките и изобщо за излета! Линовете явно са били в отпуск, но рано или късно ще се "върнат на работа"!
А тия гадини - бибаните са отвратителна твар, някои казват, че ставали много хубави препържени, но на гьола са големи нахалници! Аз кат хвана такова и сменям мястото! 

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво Ники пак си се представил добре с тези каракуди,като ги видях ми нахлуха спомени отпреди няколко години когато ги ловяхме същите близо до Ковачевци в гората.Другият път ще има и лин в списъка! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Николай Неделков
- учете се от него
Гого , аз пролетта ходех на яз.Студена спецялно за бибан. Там в единия ръкав ги има в изобилие и настина са невероятно вкусни , но много трудно се чистят 

- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Колега, другият път като ще ходиш пак там и ако ще търсиш въпросният лин пробвай с друга захранка! Снабди се с добро количество торен червей отиди но гьола на разсъмване накълцай една хубава шепа червеи смеси ги с пръст от водоема нахвърляй ги във водата мятай въдичката! Пристигането на калиника ще познаеш по издигането на мехурчета от водата. Този метод е изпробван и работи. Надявам се да съм бил полезен. Наслука.
- Bob Nudd
- ще става разбирач
Поздрави за добрия репортаж!
Бибан на Лобош никога не съм хващал
.
Относно тактиката ти за лина, трябва да се постараеш да отсееш дребосъка.
"Заложих на класическа захранка - 1.5 кг мляно кюспе с царевица , разбъркани с 2 хляба."
С такава захранка правиш невъзможно добирането на лина до стръвта.
Отново поздрави за риболова.
П.П. Как ми се ловят Лобошки баби, само да ми мине сесията
Бибан на Лобош никога не съм хващал

Относно тактиката ти за лина, трябва да се постараеш да отсееш дребосъка.

С такава захранка правиш невъзможно добирането на лина до стръвта.
Отново поздрави за риболова.
П.П. Как ми се ловят Лобошки баби, само да ми мине сесията

Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!![]()
![]()
- Венелин Радушев
- разбира нещата
нещо ни се разминават кантарите.....тая каракуда /"килограмовата"/ или е 400-500 гр. максимум/ или човекът който я държи и 230-240 сантиметров гигант.
Иначе са читави каракудите......браво за згодния улов!

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Николай Неделков
- учете се от него
Nemezis_ss написа:нещо ни се разминават кантарите.....тая каракуда /"килограмовата"/ или е 400-500 гр. максимум/ или човекът който я държи и 230-240 сантиметров гигант.![]()
Мнението си е твое. Другия път ще снимам рибата в банята с ролетката и кантара , само дано тогава не кажеш , че съм месар

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекрасна каракуда, хваща окото определено! Дано следващият ти излет там имаш слука с подобни зеленикави екземпляри 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
браво

- Николай Неделков
- учете се от него
Bob Nudd написа:Бибан на Лобош никога не съм хващал.
А на мен ми е 2-рия

А за захранката ми препоръчаха нещо , което мисля да използвам следвия път , но за момента ще го оставя в тайна. А и няма да търся лина пак в тази част на язовира

Браво батко
То дето ти казах беше само за днес
другия път ще хванеш ,но трябва да смениш захранката

- fish slavi
- разбира нещата
[quote="nikejo"]НЕ ХВАНАХ ЛИН
Каракудите са екстра.А за лин-сега го поцепват на Стефаново.През ноща на светеща плувка ,с много захранка, на бял червей излизат от 0,500 до 2,500 цепеници.За препоръчване е да ползвош плетеняк, защото лина а и шарана веднага забиват в шавара.Кълве на определени места
Каракудите са екстра.А за лин-сега го поцепват на Стефаново.През ноща на светеща плувка ,с много захранка, на бял червей излизат от 0,500 до 2,500 цепеници.За препоръчване е да ползвош плетеняк, защото лина а и шарана веднага забиват в шавара.Кълве на определени места