Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стръв за карабалък ( морунаш )
Модератор: Paublo_Eskobar
Стръв за карабалък ( морунаш )
Питането ми е по специялно за маришкия морунаш , които тук повече се подвизава под името карабалък.Каква стръв освен бял червей използвате при целенасочено ловене на карабалък в Марица?Ловил съм доста , но на Леново.Там не искаше и да чуе за какъвто и да е червей , а си даваше най-добре на варено жито.По реката си мисля , че най-си се закача на белия червей.Дали предпочетанията му са различни , в зависимост от това дали ловим в затворен или течащ водоем? 

TICA FAN
-
- научил се да хвърля
Re: Стръв за карабалък ( морунаш )
Момче така като те гледам ..... !!!! Видях че си от Пловдив (Майна таун) затова нека не само ТЕБ просветля за карабълъка ,но и ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРИЯ
!!! Гледах толкова неточни изказвания че си мислех '' в тоя форум са поредните бълъци''!!! Утре като се върна от работа обещавам ти че не само със снимков материал но и с риболовен опит ще те зарадвам !!! Само ми дай време и ....успеха ще ти е налице по р.МАрица !! 

Последно промяна от Geno_Altanov на Съб Сеп 13, 2008 1:29 am, променено общо 1 път.
- Rapala_Team
- разбира нещата
опа обарка рибаря Сони е пич и маистор ! аз пак знам че на карабалака викат КефалGeno_Altanov написа:Момче така като те гледам нямаш никакъв риболовен опит(просто не само гледам от аватара ти ,но и от коментарите ) !!!! Виждам , затова ти е оправдано питането за карабълъка!! Видях че си от Пловдив (Майна таун) затова нека не само ТЕБ просветля за карабълъка ,но и ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРИЯ !!! Гледах толкова неточни изказвания че си мислех '' в тоя форум са поредните бълъци''!!! Утре като се върна от работа обещавам ти че не само със снимков материал но и с риболовен опит ще те зарадвам !!! Само ми дай време и ....успеха ще ти е налице по р.МАрица !!

CARP FISHING 

-
- разбира нещата
УАУGeno_Altanov написа:Момче така като те гледам нямаш никакъв риболовен опит(просто не само гледам от аватара ти ,но и от коментарите ) !!!! Виждам , затова ти е оправдано питането за карабълъка!! Видях че си от Пловдив (Майна таун) затова нека не само ТЕБ просветля за карабълъка ,но и ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРИЯ !!! Гледах толкова неточни изказвания че си мислех '' в тоя форум са поредните бълъци''!!! Утре като се върна от работа обещавам ти че не само със снимков материал но и с риболовен опит ще те зарадвам !!! Само ми дай време и ....успеха ще ти е налице по р.МАрица !!

Г-н Алтанов явно е някой супер риболовец от специалните части.Geno_Altanov написа:Момче така като те гледам нямаш никакъв риболовен опит(просто не само гледам от аватара ти ,но и от коментарите ) !!!! Виждам , затова ти е оправдано питането за карабълъка!! Видях че си от Пловдив (Майна таун) затова нека не само ТЕБ просветля за карабълъка ,но и ЦЯЛАТА НАША БЪЛГАРИЯ !!! Гледах толкова неточни изказвания че си мислех '' в тоя форум са поредните бълъци''!!! Утре като се върна от работа обещавам ти че не само със снимков материал но и с риболовен опит ще те зарадвам !!! Само ми дай време и ....успеха ще ти е налице по р.МАрица !!

Аз също се извинявам за спама на Сони, но подобни изказвания като на колегата Алтанов нямат място в този форум!
По темата - морунаж съм ловил единствено и само на Жребчево на пружинка с 2 куки - отдолу и отгоре, на стръв топче стиропор и един бял, т.е. топчето вдига куката, а белия като шава привлича внимание - на умрял не пипаше! Сигурно на Марица няма да е така, но не ти пречи да пробваш! Тези в живарника са от там:

По темата - морунаж съм ловил единствено и само на Жребчево на пружинка с 2 куки - отдолу и отгоре, на стръв топче стиропор и един бял, т.е. топчето вдига куката, а белия като шава привлича внимание - на умрял не пипаше! Сигурно на Марица няма да е така, но не ти пречи да пробваш! Тези в живарника са от там:

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако става въпрос за стръв само за карабалък/целенасочено/,то такава няма,поради конкуренцията на мряна,алай,кефал,бабушка.Общо взето според мене/става въпрос за Марица,по местата,които посещаваш/,стратегията е друга-трябва да намериш мястото на което има пасаж от карабалъци и да имаш няколко вида стръв-жито,буба,пинки,бял,розов червей и мънисто/да и през лятото/,освен това фидер и стиропор!Наслука.
П.С.Изрично съм изпуснал трохата като стръв за през лятото.Другото важно нещо е да гледаш за наличието на характерните въздушни балончета издаващи местообитанието на пасажа.
П.С.Изрично съм изпуснал трохата като стръв за през лятото.Другото важно нещо е да гледаш за наличието на характерните въздушни балончета издаващи местообитанието на пасажа.
валатът не най-лошото нещо на света
Няма проблеми, всичко е точно. Благодаря Ви за съветите , и смятам да ги взема под внимание 

TICA FAN
За целенасочено не знам , но мога да ти кажа при мен кога излизат най големите и то в доволни количества.
Подхранка стара варена царевица, стръв прясна млечна царевица или евентуално консервирана от магазина без аромати(евентуално ванилия или червена с ягодов аромат). Целта никога не ми е била карабалък, но при тези условия когато търся шаран на плувка излизат най-много от карабалъците.
Подхранка стара варена царевица, стръв прясна млечна царевица или евентуално консервирана от магазина без аромати(евентуално ванилия или червена с ягодов аромат). Целта никога не ми е била карабалък, но при тези условия когато търся шаран на плувка излизат най-много от карабалъците.
И аз се извинявам за спама,имаше и в една друга тема какво е карабалък ,карабълъка си жив кефал а не морунаж или темподобни риби,КАРА-БАЛЪК идва от турска дума,КАРА-черно,БАЛЪК-риба,или преведено черна риба,е на кефала къф му е гърба нали е черен
Та запомнете карабълъка е кефал и с това да се спрем.
Що се отнася до захранки
май такова чудо да захранваш за кефал не съм чувал,по точно иска търсене отколкото хранене,едно време баща ми казваше/лека му пръст/ако не ти удари докато броиш до 30 хич не чакай повече,тогава го ловяхме на скакалец,но удря и на царевица,пиявица,жабче и др.абе хищник твае.

Що се отнася до захранки

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
http://fishes.nariba.com/fishdetail/17.htmlNedeltcho Delev написа:КАРА-БАЛЪК идва от турска дума,КАРА-черно,БАЛЪК-риба,или преведено черна риба,е на кефала къф му е гърба нали е черенТа запомнете карабълъка е кефал и с това да се спрем.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Карабалък е турското наименование на маришкия морунаш използвано от пловдивските рибари.Името идва от това,че по време на хвърлянето на хайвера рибите имат сватбено черно оцветяване на тялото като само гръдните и коремните перки имат бяла ивица,нямат слуз по тялото и са грапави на пипане.Това е!!!!!
.
Що се отнася до розовия червей, Сони,съмнявам се дали го знаеш,той е много резултатен но почти не се намира!!!!
Ако държиш ще обясня как да го търсиш,нали в главата са ми само сомове
,пък и кълват пущините!

Що се отнася до розовия червей, Сони,съмнявам се дали го знаеш,той е много резултатен но почти не се намира!!!!
Ако държиш ще обясня как да го търсиш,нали в главата са ми само сомове

валатът не най-лошото нещо на света
Ще се радвам да ми обесниш , щом толкова го харесват да го пробвам!Все се надявах , покрай алаите , които вадя да се завърти , някой по готин карабалък ама тръцки! 

TICA FAN
-
- вече хвърля и на тежко
Уважаеми г-н Geno_Altanov , "светни" мен - непросветения балък
, относно тънкостите в риболова на карабалъка. Аз така и така не съм със самочувствиета на спец в риболова
, та ще ми е от полза "не само със снимков материал но и с риболовен опит ще те зарадвам !!!"
Тръпна в очакване, колкото и време да ти е необходимо! ВАЖНО Е УСПЕХА ДА Е НАЛИЦЕ!!!

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
-
- учете се от него
IDA написа:Аз съм ловил само в затворени водоеми и най-вече на Оризари , преди доста години , сигурно 7-8. Тогава там имаше сериозни карабалъци 700-800 грамови , сега не знам как е там. Стръв- топче тесто от от много финно смляно кюспе , с малко финна тъмна захранка за слепване. Топчето около 1-1.5 см. / диаметър , кука- малка бяла тройка номер 12 , изцяло вътре в топчето. Плувка с метален кил и тънка антена 0.3/0.5/0.75 гр (унгарските БЮДО). Линията е абсолютно преутежнена с подвижна оливетка 0.5/1.0 гр след повода и дропера 0.3гр. Директна седмица или шестица (с ластик), дълбочина 4.5-5.0 метра. Тройката с топчето , повода , дропера и оливетката лежат на дъното след обилна захранка със стегнати топки , антената на плувката е 1/3-та над повърхноста. Никакви номера при кълването , както на жито кус-кус или бял , лапват топчето кюспе и заминават "на пета". Винаги съм ползвал кохер при откачането , в 90% е лапнал и трите жила на тройката и няма вадене без кохер. Това е един от малкото нормални варианти за риболов с тройка и стръв ,за миролюбиви (в случая всеядни) риби....