Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

реално ли е това или е менте
Модератор: sapuna
реално ли е това или е менте
в един магазин ми попадна пръчка - това пише по нея
pioneer
silver solitaire, power woven graphite, 3m,LB test 12-25 lb/medium heavy/
при дръжката е 13мм диаметър
като показатели ми се вижда доста тънка за 25лб запазих си я за да ви питам: реално ли е това или е менте - цената е около 150 лв
pioneer
silver solitaire, power woven graphite, 3m,LB test 12-25 lb/medium heavy/
при дръжката е 13мм диаметър
като показатели ми се вижда доста тънка за 25лб запазих си я за да ви питам: реално ли е това или е менте - цената е около 150 лв
Re: реално ли е това или е менте
благодаря - съвсем се обърках какво общо има влакното с вида на пръчката?? на някои има означено акциа,power - тогава е по ясно а така??? нa мен ми трябва за да ловя змиорки и нещо подобно на костура - от 3 до 10кг риби
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не мога да разбера,защо за 10 килограмови риби искаш много много здрав кол!?!?!?
В една друга тема Павката/сестрата/ беше обяснил що е тежест на изхвърляне и тежест на тестовата крива.Според мен Теста обозначен като 12-25лб е диапазона за работа в който е проектирана пръчката.Това обаче в никакъв случай не означава,че няма да вади по малки или по големи риби.Просто малките няма да ги усеща въобще и тактиката на риболов е доста променена-все едно с кол за домати!По принцип такива пръчки са с така наречената бърза акция.Т.е. огъват се близо до върха.25 lb се равняват на 11,340кг.Това е и тестовата крива на пръчката.При хоризонтално положение трябва да имаш посоченото тегло по вертикалата,за да натовариш пръчката на макс.Дали ще ти се наложи?
От този тип пръчки има много и най различни!Имам един Фишермен Клуб на 2,70 с акция 100-250.При тежест около 400гр припуква,ама пък съм я тествал на отвеса-9кг и не мърда.
Пак ти казвам приятелю,150 лв не са малко парички,но са и нищо за крастата ни!Ако ще ловиш сомове на река По от лодка,то тогава това е твоята пръчка!
Така ги виждам аз нещата!Може и да греша,но след като искаш да чуеш какво мисля съм длъжен да го споделя!
В една друга тема Павката/сестрата/ беше обяснил що е тежест на изхвърляне и тежест на тестовата крива.Според мен Теста обозначен като 12-25лб е диапазона за работа в който е проектирана пръчката.Това обаче в никакъв случай не означава,че няма да вади по малки или по големи риби.Просто малките няма да ги усеща въобще и тактиката на риболов е доста променена-все едно с кол за домати!По принцип такива пръчки са с така наречената бърза акция.Т.е. огъват се близо до върха.25 lb се равняват на 11,340кг.Това е и тестовата крива на пръчката.При хоризонтално положение трябва да имаш посоченото тегло по вертикалата,за да натовариш пръчката на макс.Дали ще ти се наложи?
От този тип пръчки има много и най различни!Имам един Фишермен Клуб на 2,70 с акция 100-250.При тежест около 400гр припуква,ама пък съм я тествал на отвеса-9кг и не мърда.
Пак ти казвам приятелю,150 лв не са малко парички,но са и нищо за крастата ни!Ако ще ловиш сомове на река По от лодка,то тогава това е твоята пръчка!
Така ги виждам аз нещата!Може и да греша,но след като искаш да чуеш какво мисля съм длъжен да го споделя!

благодаря са исчерпателниа одговор. само да се уточниа - ас от маи вече 20год. живеиа на "долната земя" тоиаги са окенаски риболов - залиато е от такива - ас полсвам пенн - живеиа на 5мин от океана и си хварлиам редовно - но мен си ме влече речен,езерен или язовири. тук е пално с речна риба и освен пастарви -на мухарка - за снимка - ловиат ги -снимат се и ги пускат друго не ловиат. пално е змиорки,шарани - бели,червени и с нещо като костур -та ми требва прачка за тях. голиам зор - ниама и ниама а искам да ми прилегне на раката. утре ще ида да е всема и ако не ми хареса ще е варна. тука има един закон до 7 дена може да варнеш всичко - викат му смиана на мнението - не снам дали го превеждам виарно. преди 20 год като доидох - СРАМ ЗА МЕНЕ /вече не го правиа/ в петак си всимах инструменти да си поправиам по колата а в понеделник ги вращах. иначе прачката е много танка при основата е 13мм а варха е 2мм..исвинавам се са правописа ама така ми го обраща програмата - ниамам кирилица на клавиатурата
Последно промяна от xoxo на Чет Юни 26, 2008 12:11 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Това вече е друга бира!
Вземай!

Вземай!
http://images26.snimka.bg/006199814.jpg
новата въдица за речен риболов сравнена с тоягата с която хварлям из океаните
новата въдица за речен риболов сравнена с тоягата с която хварлям из океаните