RQ:рецепти за Царската риба

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

RQ:рецепти за Царската риба

Мнение от sapuna »

Обикалям си аз Метро и търся щанда с морските дарове.Намерих го по някаква случайност,ама ... яко се забатачих в избора си на риба.Хек съм ял,калкан,акула и т.н. също.Наби ми се на око един надпис "Царска риба".Една такава плоска,като сатърче за месо.Купих си,ама като не знам как да я приготвя взех,че я метнах пак във фризера.
Та...колеги от Черноморското крайбрежие/и не само де/,във Вас ми е надеждата да ме светнете за начин на приготвяне!
Не съм я и чистил де!Тя,толкова тънка,че се чудя от къде да я захвана! :oops:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: RQ:рецепти за Царската риба

Мнение от Митев »

sapuna написа:Обикалям си аз Метро и търся щанда с морските дарове.Намерих го по някаква случайност,ама ... яко се забатачих в избора си на риба.Хек съм ял,калкан,акула и т.н. също.Наби ми се на око един надпис "Царска риба".Една такава плоска,като сатърче за месо.Купих си,ама като не знам как да я приготвя взех,че я метнах пак във фризера.
Та...колеги от Черноморското крайбрежие/и не само де/,във Вас ми е надеждата да ме светнете за начин на приготвяне!
Не съм я и чистил де!Тя,толкова тънка,че се чудя от къде да я захвана! :oops:
:lol: :lol: :lol: Купил си риба :lol: :lol: :lol: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
п.п.Обади се ще ти кажа как да я направиш :wink:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Сапуне,
На Барбуна викат царска риба.

Най добре става пържена,ако си пържил Сафрид-същата е,на мене лично малко повече ми харесва от сафрида,има по-малко кости.
Идеално си ходи с биричка или истудено траминерче :lol:
Наздраве!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

А ето и една Италианска рецепта,която намерих:

4 бр. морски барбуни
1 глава кромид лук
парченце целина
1 с.л. (10 мл) зехтин
2 стръка магданоз
чесън
сол
пергаментов лист

Нарязаните на парченца лук и целина се изпържват в зехтина, прибавят се ситно нарязания магданоз и счукания чесън. Правят се няколко дълбоки разреза в почистената риба, напълва се с приготвената смес, всяка риба се посолява поотделно, увива се в пергаментов лист, поставя се в тавичка и се пече в слаба фурна около 30 минути. Рибата се поднася в пергамента

Но това е рецепта с по големи риби които няма по нашето море,нашите(поне които аз съм вадил )са около 20см колкото малко сафридче.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
bendji_men
новобранец
новобранец

Мнение от bendji_men »

е да но както обяснява неговата не е царска риба.Била тънка като сатърче така че неговата е някакъв друг сорт явно :D Или е за някой специален ЦАР :rolleyes: изв но качи една снимка да я видим
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Thank`s boys!
Като драснах в гугъла "Барбуна" и излезе същата риба,ама не е толкова червена! :wink:
А за тази рецепта какво ще кажете?

menumag.bg написа:Необходими продукти за 4 порции

4 барбуна или 4 филета от хек или треска
100 мл зехтин
1 ч.л. шарен или черен пипер
1 портокал/сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
2 филенца аншоа, нарязани на ситно
4 с.л. нарязан пресен босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне

1.Портокалът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Барбуните се филетират, заливат се със зехтина, поръсват се с пипера и се покриват с парченцата портокали, като се запазят четири. Оставят се в хладилника да се мариноват поне 3 часа.
2. Лимонът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Рибата се отцежда, посолява се леко, поръсва се с брашното и се пържи в 3 с.л. от маринатата по 2 мин. от всяка страна.
3. Маслото се разтопява и се смесва с останалата марината. Прибавя се аншоата и се разбърква 1-2 мин. Добавят се портокаловият и лимоновият сок. Сосът се оставя да къкри, докато леко се посгъсти. Прибавя се босилекът. Рибата се залива със соса и се сервира с резенчета лимон и портокал.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

sapuna написа:Thank`s boys!
Като драснах в гугъла "Барбуна" и излезе същата риба,ама не е толкова червена! :wink:
А за тази рецепта какво ще кажете?

menumag.bg написа:Необходими продукти за 4 порции

4 барбуна или 4 филета от хек или треска
100 мл зехтин
1 ч.л. шарен или черен пипер
1 портокал/сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
2 филенца аншоа, нарязани на ситно
4 с.л. нарязан пресен босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне

1.Портокалът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Барбуните се филетират, заливат се със зехтина, поръсват се с пипера и се покриват с парченцата портокали, като се запазят четири. Оставят се в хладилника да се мариноват поне 3 часа.
2. Лимонът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Рибата се отцежда, посолява се леко, поръсва се с брашното и се пържи в 3 с.л. от маринатата по 2 мин. от всяка страна.
3. Маслото се разтопява и се смесва с останалата марината. Прибавя се аншоата и се разбърква 1-2 мин. Добавят се портокаловият и лимоновият сок. Сосът се оставя да къкри, докато леко се посгъсти. Прибавя се босилекът. Рибата се залива със соса и се сервира с резенчета лимон и портокал.
Не се занимавай с глупости :wink: пържи си я с бяло брашно :drinkers: :drinkers: :drinkers:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Мите я щракни тази гад, че по обяснението ти, за да е Барбун требе да е анорексик минал през валяк :shock: иначе и аз вчера си купих кашкавал който на 250 градуса не се разтопи,космически разработки :lol:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

И аз мисля,че Митака не си е купил барбуна,а нещо друго,вероятно писия или волски език.В магазините си слагат какви ли не наименования.Барбуната не е плоска,и лесно виждаш как се чисти,докато другите се чистят отдолу и в единия край,набарваш лесно къде е мястото.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Митко, на рибата как и е главата? Като на калканът сплескана асиметрично или е нормална? Това, което казваш:-"много тънка" ме кара да мисля, че Киро е прав! Плоска или тясна? Нали правиш разлика? Тясна е когато главата е нормална и очите са от двете и страни по оста на гръбнака. Височината на тялото е много по-голяма от дебелината- например платика. Тялото е "плоско", когато височината е много по малка от широчината и очите са от горната страна и често са несиметрични. Такива са калканът, езикът, а котката или лисицата са плоски, но симетрични. Барбуната е или червена или на червени петна. Не може да е друг цвят! :shock:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Главата е нормална.Очите и са от двете страни.Тънка е и в същото време много широка!Няма нищо червено по нея.Метнах ги още снощи на скарата.Харесаха ми и следващата партида ще Ви я щракна.
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Тогава е език. Не беше много едра нали? До половин кило вероятно. И на цвят сиво-кофява. :?:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Донесоха ми я омесена с попчета ама като не я познавам,кажете полезна ли е за здравето и как се казва.?
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=5397
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 396ixm-xim
риболовец
и още някои е ял език това ли е?това е от форума де,не аз
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
gogi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogi1 »

toxin34 написа:Донесоха ми я омесена с попчета ама като не я познавам,кажете полезна ли е за здравето и как се казва.?
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=5397
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 396ixm-xim
риболовец
и още някои е ял език това ли е?това е от форума де,не аз
Тази риба е съвършен калкан!И мисля,че е още бебе :roll: :roll: :roll: ! :ANAL: :ANAL: :ANAL: :finga: :finga: :finga: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :butthead: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
BULGARY
Аватар
gogo.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo.ko »

Това е морски език,приготвя се пържена.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”