Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


RQ:рецепти за Царската риба
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
RQ:рецепти за Царската риба
Обикалям си аз Метро и търся щанда с морските дарове.Намерих го по някаква случайност,ама ... яко се забатачих в избора си на риба.Хек съм ял,калкан,акула и т.н. също.Наби ми се на око един надпис "Царска риба".Една такава плоска,като сатърче за месо.Купих си,ама като не знам как да я приготвя взех,че я метнах пак във фризера.
Та...колеги от Черноморското крайбрежие/и не само де/,във Вас ми е надеждата да ме светнете за начин на приготвяне!
Не съм я и чистил де!Тя,толкова тънка,че се чудя от къде да я захвана!
Та...колеги от Черноморското крайбрежие/и не само де/,във Вас ми е надеждата да ме светнете за начин на приготвяне!
Не съм я и чистил де!Тя,толкова тънка,че се чудя от къде да я захвана!

Re: RQ:рецепти за Царската риба
sapuna написа:Обикалям си аз Метро и търся щанда с морските дарове.Намерих го по някаква случайност,ама ... яко се забатачих в избора си на риба.Хек съм ял,калкан,акула и т.н. също.Наби ми се на око един надпис "Царска риба".Една такава плоска,като сатърче за месо.Купих си,ама като не знам как да я приготвя взех,че я метнах пак във фризера.
Та...колеги от Черноморското крайбрежие/и не само де/,във Вас ми е надеждата да ме светнете за начин на приготвяне!
Не съм я и чистил де!Тя,толкова тънка,че се чудя от къде да я захвана!









п.п.Обади се ще ти кажа как да я направиш

- SILVESTER
- ще става разбирач
- Мнения: 410
- Регистриран на: Сря Юни 21, 2006 1:05 pm
- Местоположение: Варна
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Сапуне,
На Барбуна викат царска риба.
Най добре става пържена,ако си пържил Сафрид-същата е,на мене лично малко повече ми харесва от сафрида,има по-малко кости.
Идеално си ходи с биричка или истудено траминерче
Наздраве!
На Барбуна викат царска риба.
Най добре става пържена,ако си пържил Сафрид-същата е,на мене лично малко повече ми харесва от сафрида,има по-малко кости.
Идеално си ходи с биричка или истудено траминерче

Наздраве!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- SILVESTER
- ще става разбирач
- Мнения: 410
- Регистриран на: Сря Юни 21, 2006 1:05 pm
- Местоположение: Варна
Re: RQ:рецепти за Царската риба
А ето и една Италианска рецепта,която намерих:
4 бр. морски барбуни
1 глава кромид лук
парченце целина
1 с.л. (10 мл) зехтин
2 стръка магданоз
чесън
сол
пергаментов лист
Нарязаните на парченца лук и целина се изпържват в зехтина, прибавят се ситно нарязания магданоз и счукания чесън. Правят се няколко дълбоки разреза в почистената риба, напълва се с приготвената смес, всяка риба се посолява поотделно, увива се в пергаментов лист, поставя се в тавичка и се пече в слаба фурна около 30 минути. Рибата се поднася в пергамента
Но това е рецепта с по големи риби които няма по нашето море,нашите(поне които аз съм вадил )са около 20см колкото малко сафридче.
4 бр. морски барбуни
1 глава кромид лук
парченце целина
1 с.л. (10 мл) зехтин
2 стръка магданоз
чесън
сол
пергаментов лист
Нарязаните на парченца лук и целина се изпържват в зехтина, прибавят се ситно нарязания магданоз и счукания чесън. Правят се няколко дълбоки разреза в почистената риба, напълва се с приготвената смес, всяка риба се посолява поотделно, увива се в пергаментов лист, поставя се в тавичка и се пече в слаба фурна около 30 минути. Рибата се поднася в пергамента
Но това е рецепта с по големи риби които няма по нашето море,нашите(поне които аз съм вадил )са около 20см колкото малко сафридче.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
-
- новобранец
- Мнения: 80
- Регистриран на: Съб Мар 01, 2008 4:08 pm
- Местоположение: гр.Бургас
Re: RQ:рецепти за Царската риба
е да но както обяснява неговата не е царска риба.Била тънка като сатърче така че неговата е някакъв друг сорт явно
Или е за някой специален ЦАР
изв но качи една снимка да я видим


- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Thank`s boys!
Като драснах в гугъла "Барбуна" и излезе същата риба,ама не е толкова червена!
А за тази рецепта какво ще кажете?
Като драснах в гугъла "Барбуна" и излезе същата риба,ама не е толкова червена!

А за тази рецепта какво ще кажете?
menumag.bg написа:Необходими продукти за 4 порции
4 барбуна или 4 филета от хек или треска
100 мл зехтин
1 ч.л. шарен или черен пипер
1 портокал/сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
2 филенца аншоа, нарязани на ситно
4 с.л. нарязан пресен босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне
1.Портокалът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Барбуните се филетират, заливат се със зехтина, поръсват се с пипера и се покриват с парченцата портокали, като се запазят четири. Оставят се в хладилника да се мариноват поне 3 часа.
2. Лимонът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Рибата се отцежда, посолява се леко, поръсва се с брашното и се пържи в 3 с.л. от маринатата по 2 мин. от всяка страна.
3. Маслото се разтопява и се смесва с останалата марината. Прибавя се аншоата и се разбърква 1-2 мин. Добавят се портокаловият и лимоновият сок. Сосът се оставя да къкри, докато леко се посгъсти. Прибавя се босилекът. Рибата се залива със соса и се сервира с резенчета лимон и портокал.
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Не се занимавай с глупостиsapuna написа:Thank`s boys!
Като драснах в гугъла "Барбуна" и излезе същата риба,ама не е толкова червена!![]()
А за тази рецепта какво ще кажете?
menumag.bg написа:Необходими продукти за 4 порции
4 барбуна или 4 филета от хек или треска
100 мл зехтин
1 ч.л. шарен или черен пипер
1 портокал/сок от 1 портокал
сок от 1/2 лимон
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
2 филенца аншоа, нарязани на ситно
4 с.л. нарязан пресен босилек
сол на вкус
Начин на приготвяне
1.Портокалът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Барбуните се филетират, заливат се със зехтина, поръсват се с пипера и се покриват с парченцата портокали, като се запазят четири. Оставят се в хладилника да се мариноват поне 3 часа.
2. Лимонът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Рибата се отцежда, посолява се леко, поръсва се с брашното и се пържи в 3 с.л. от маринатата по 2 мин. от всяка страна.
3. Маслото се разтопява и се смесва с останалата марината. Прибавя се аншоата и се разбърква 1-2 мин. Добавят се портокаловият и лимоновият сок. Сосът се оставя да къкри, докато леко се посгъсти. Прибавя се босилекът. Рибата се залива със соса и се сервира с резенчета лимон и портокал.




-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Мите я щракни тази гад, че по обяснението ти, за да е Барбун требе да е анорексик минал през валяк
иначе и аз вчера си купих кашкавал който на 250 градуса не се разтопи,космически разработки 






- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: RQ:рецепти за Царската риба
И аз мисля,че Митака не си е купил барбуна,а нещо друго,вероятно писия или волски език.В магазините си слагат какви ли не наименования.Барбуната не е плоска,и лесно виждаш как се чисти,докато другите се чистят отдолу и в единия край,набарваш лесно къде е мястото.
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Митко, на рибата как и е главата? Като на калканът сплескана асиметрично или е нормална? Това, което казваш:-"много тънка" ме кара да мисля, че Киро е прав! Плоска или тясна? Нали правиш разлика? Тясна е когато главата е нормална и очите са от двете и страни по оста на гръбнака. Височината на тялото е много по-голяма от дебелината- например платика. Тялото е "плоско", когато височината е много по малка от широчината и очите са от горната страна и често са несиметрични. Такива са калканът, езикът, а котката или лисицата са плоски, но симетрични. Барбуната е или червена или на червени петна. Не може да е друг цвят! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Главата е нормална.Очите и са от двете страни.Тънка е и в същото време много широка!Няма нищо червено по нея.Метнах ги още снощи на скарата.Харесаха ми и следващата партида ще Ви я щракна.
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Тогава е език. Не беше много едра нали? До половин кило вероятно. И на цвят сиво-кофява. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
- Мнения: 849
- Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 9:12 am
- Местоположение: Светльо Радославов гр.София
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Донесоха ми я омесена с попчета ама като не я познавам,кажете полезна ли е за здравето и как се казва.?
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=5397
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 396ixm-xim
риболовец
и още някои е ял език това ли е?това е от форума де,не аз
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=5397
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 396ixm-xim
риболовец
и още някои е ял език това ли е?това е от форума де,не аз
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 176
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 8:57 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Тази риба е съвършен калкан!И мисля,че е още бебеtoxin34 написа:Донесоха ми я омесена с попчета ама като не я познавам,кажете полезна ли е за здравето и как се казва.?
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=5397
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 396ixm-xim
риболовец
и още някои е ял език това ли е?това е от форума де,не аз






































BULGARY
- gogo.ko
- научил се да хвърля
- Мнения: 100
- Регистриран на: Пет Фев 15, 2008 2:43 pm
- Местоположение: DOBRICH
Re: RQ:рецепти за Царската риба
Това е морски език,приготвя се пържена.