Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

на р.Арда
Модератор: Кърцата
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
на р.Арда
във събота заминавам на там следобяд ще спим в с.Баните и във неделя сме на линия. несам ходил досега там за риба та ако някои има пресно инфо от там какво калве и на какво и има желание да сподели ще съм му много благодарен.затова пускам темата по од рано да се подготвя както трябва.
Re: на р.Арда
INCUBUS ходи често там,прочети мненията му,ще ти се изяснят много неща.
на стоянов мост калве мряна и кефал.А ко имаш пясачник и какавида ще ги разбиеш
На арда винаги съм вадил добри мрени, на места с дълбочина до 2-3 м нам много, разляти места и с движеща се вода (плувка, фидер, няй обикновена дънна с олово и кука/може и 2, тръв предимно торен червей). Излиза доволно клен(по тоя край т.е. моя наречен просто кефал), излиза на мухарка, на плувка на рибка, бял червей, щурец, скакалец.
На дълбоките и с побавна вода "гьолове" може да търсиш шаран на дъно(не пробвай на протеинови няма смисъл). На някои места евентуално сом.
Аз на Арда ходя предимно за мренки и кефал.
Пожелавам ви не пуснати търбини и добро време.
И айде и за си изкарте добре !
На дълбоките и с побавна вода "гьолове" може да търсиш шаран на дъно(не пробвай на протеинови няма смисъл). На някои места евентуално сом.
Аз на Арда ходя предимно за мренки и кефал.
Пожелавам ви не пуснати търбини и добро време.
И айде и за си изкарте добре !
-
- кандидат преподавател
В момента Арда е пълна отврат - пълна мътилка с боклуци.Вчера-26.06.бях там и приключих с невиждан резултат-е то винаги има и по-лошо,но общо имам 6 мерни мрени и 1 кефал.Валя силно-порой,в сряда и по обяд в четвъртъка.Но,предполагам,че в събота вече ще е налице избистряне в достатъчна степен.Сега-по тактиката.На самия Стоянов мост /най-близо ти е откъм Баните,освен ако не забиете по разбития път към Лисичек-за там си требе "джип"/след като спадне нивото ,остават сал локви с дребосък.Местата за риболов почват надолу по течението,на около 400-500 метра пеш /има черен път през гората,ама пак не става за лек автомобил с нормален клиренс/.Стръв - бял,торен,пясъчник,какавида/ручейник/.Освен мряна и кефал,към "Хамбара"излиза по някой морунаш и скобар.Плувка основно,за мряната може и леко дъно.Приятен риболов,най-малкото планината е красива там!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Благодаря ти за инфото, до преди малко ти четях темите за р. Арда, фпечатляващо.INCUBUS написа:В момента Арда е пълна отврат - пълна мътилка с боклуци.Вчера-26.06.бях там и приключих с невиждан резултат-е то винаги има и по-лошо,но общо имам 6 мерни мрени и 1 кефал.Валя силно-порой,в сряда и по обяд в четвъртъка.Но,предполагам,че в събота вече ще е налице избистряне в достатъчна степен.Сега-по тактиката.На самия Стоянов мост /най-близо ти е откъм Баните,освен ако не забиете по разбития път към Лисичек-за там си требе "джип"/след като спадне нивото ,остават сал локви с дребосък.Местата за риболов почват надолу по течението,на около 400-500 метра пеш /има черен път през гората,ама пак не става за лек автомобил с нормален клиренс/.Стръв - бял,торен,пясъчник,какавида/ручейник/.Освен мряна и кефал,към "Хамбара"излиза по някой морунаш и скобар.Плувка основно,за мряната може и леко дъно.Приятен риболов,най-малкото планината е красива там!

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
въпрос,колега...ручейника ясно но какавидата не е ли друго?купувал съм си от Асеновград такава гад,идеална е ама не е ручейник,поне това което са ми продавали за какавида...INCUBUS написа:В момента Арда е пълна отврат - пълна мътилка с боклуци.Вчера-26.06.бях там и приключих с невиждан резултат-е то винаги има и по-лошо,но общо имам 6 мерни мрени и 1 кефал.Валя силно-порой,в сряда и по обяд в четвъртъка.Но,предполагам,че в събота вече ще е налице избистряне в достатъчна степен.Сега-по тактиката.На самия Стоянов мост /най-близо ти е откъм Баните,освен ако не забиете по разбития път към Лисичек-за там си требе "джип"/след като спадне нивото ,остават сал локви с дребосък.Местата за риболов почват надолу по течението,на около 400-500 метра пеш /има черен път през гората,ама пак не става за лек автомобил с нормален клиренс/.Стръв - бял,торен,пясъчник,какавида/ручейник/.Освен мряна и кефал,към "Хамбара"излиза по някой морунаш и скобар.Плувка основно,за мряната може и леко дъно.Приятен риболов,най-малкото планината е красива там!
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...