Начинаещ в спининга

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Aezakmi
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Нед Юни 16, 2024 9:40 am

Начинаещ в спининга

Мнение от Aezakmi »

Здравейте наскоро се запалих към спининг риболова целта ми е да хвана Щука до сега не съм я хващал и много ми се иска да хвана тази рибка не зависимо какъв и е размера и най-дребната да е ама щука да е :mrgreen: купих си въдица за спининг разбира се от евтините на nomad spin fast action med-heavy 2.70 10-30 акция за 80 кинта толкова :lol: а и не ми се дават пари за скъпи въдици при положение че може да я счупя. Въпросите са какво влакно да сложа? Монофил или плетено? ако е плетено колко нишково? Какъв диаметър да е? Разбрах че по принцип се слага монофил само за подложка и после се продължава с плетено трябва ли диаметъра на монофилна и плетеното да съвпада ако ползваме плетено? Планирам да ловя с блесни и клатушки на язовир Жребчево колко тежка да ми е примамката? разбрах че при тези въдици върховете и водачите им се износвали когато е прекалено тежка примамката и се чупели знам че въпросите са много :rolleyes: ще съм доволен на всякаква информация благодаря предварително!
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор
Мнения: 2293
Регистриран на: Съб Сеп 20, 2008 8:08 pm
Местоположение: Габрово

Re: Начинаещ в спининга

Мнение от bobopeli »

Добре дошъл ! Плетеняк - единичка, като за начало 4 нишков. За подложка се слага минимум 10 -15 навивки монофил , да кажем 0,25 - 0,30 ( за да не се върти плетеното влакно на шпулата) С този спининг спокойно можеш да хвърляш примамки с тегло до 30 грама. Сложи и някое тънко метално поводче,след примамката, за начало.

Успех!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Aezakmi
новобранец
новобранец
Мнения: 2
Регистриран на: Нед Юни 16, 2024 9:40 am

Re: Начинаещ в спининга

Мнение от Aezakmi »

Благодаря!
stoik
новобранец
новобранец
Мнения: 45
Регистриран на: Нед Авг 25, 2013 5:43 pm

Re: Начинаещ в спининга

Мнение от stoik »

Блесни клатушки, сребристи, грамаж- до 20 гр., метален повод, научи някой възел. Другото е ходене и късмет, търси заливчетата по Жребчево. Това с износване на върха не го мисли, тези пръчки са корави. Блесните с различна форма и проба- грешка.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”