мляко

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

мляко

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе не е точно риболовно,ама,дейба как маа му стара се пресичаше мляко за извара,че нещо сьм забравил,а тия дни ми се наложи :oops:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2665
Регистриран на: Сря Юни 27, 2007 11:32 am
Местоположение: България-гр.София

Re: мляко

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Една щипка лимонтузу...Изображение
HAZART
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1288
Регистриран на: Нед Окт 23, 2005 9:51 pm
Местоположение: Васко Бояджиев/ПЛОВДИВ/АСЕНОВГРАД/ДЕВИН/

Re: мляко

Мнение от HAZART »

ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 310
Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 1:59 am
Местоположение: София

Re: мляко

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

ОЦЕТ
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: мляко

Мнение от GODzillata »

Пробвай да го биеш...избий му сметаната...'нъл се сещаш как... :wink: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Tedi 75
новобранец
новобранец
Мнения: 16
Регистриран на: Пон Мар 17, 2008 10:30 pm

Re: мляко

Мнение от Tedi 75 »

Затопляш млякото до 45-50граддуса,предварително в 100гр.хладка вода си разтворил 2щипки лимонена киселина,,следкато свалиш млякото от котлона с разбъркване прибавяш разтвореното лимонтузу слагаш го отново на подгряване но да не завира те. на слаб огън ,в продължение на 4-5мин. млякото се пресича и става на парцали след което се прецежда през тензух,това става само за сурово мляко тези които ги продавт в магазина са минали УХТ обработка и с тях не винаги се получава извара.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”