Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


мляко
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
мляко
бе не е точно риболовно,ама,дейба как маа му стара се пресичаше мляко за извара,че нещо сьм забравил,а тия дни ми се наложи 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
- Мнения: 2665
- Регистриран на: Сря Юни 27, 2007 11:32 am
- Местоположение: България-гр.София
Re: мляко
Една щипка лимонтузу...

-
- ще става разбирач
- Мнения: 310
- Регистриран на: Съб Дек 29, 2007 1:59 am
- Местоположение: София
Re: мляко
ОЦЕТ
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: мляко
Пробвай да го биеш...избий му сметаната...'нъл се сещаш как...



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: мляко
Затопляш млякото до 45-50граддуса,предварително в 100гр.хладка вода си разтворил 2щипки лимонена киселина,,следкато свалиш млякото от котлона с разбъркване прибавяш разтвореното лимонтузу слагаш го отново на подгряване но да не завира те. на слаб огън ,в продължение на 4-5мин. млякото се пресича и става на парцали след което се прецежда през тензух,това става само за сурово мляко тези които ги продавт в магазина са минали УХТ обработка и с тях не винаги се получава извара.