Забрана за яз.Студена !

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Забрана за яз.Студена !

Мнение от emo vasilev »

Искат забрана на спортния риболов във вододайния язовир "Студена"

Любомира ПЕЛОВА

Губерноторът и ОДП-шефът постояват проблема пред МС
Областният управител на област Перник Иван Димитров и директорът на Областна дирекция на полицията комисар Димитър Шереметев ще направят предложение пред Министерски съвет да бъде забранен спортният риболов по бреговете на язовир "Студена".
Инициативата е лично на полицай №1 на региона. Комисар Димитър Шереметев заяви, че напоследък около вододайната зона на най-големия питеен водоизточник в областта, който захранва с живителната течност цялата община Перник, се установяват почти ежедневния нарушения. По ръкавите на язовира много риболовци мятат въдици. Това не е проблем, проблемът идва от мръсотията, която те оставят след себе си. Гражданите - в това число и столичаните, които упражняват хобито си край "Студена", са безотговорни, край язовирното езеро те зарязват боклуци от всякакъв характер. Невероятно, но факт е, че не просто във вододайната зона, а край чашата на водоема собственици на леки коли си позволяват да сменят маслата на автомобилите, алармира комисар Шереметев. Директорът на ОДП в Перник ще изиска да бъде въведен и пропускателен режим в района на вододайната зона. "Студена" влезе в списъка на язовирите, край които бе разрешено практикуването на спортен риболов по време на управлението на НДСВ. При встъпването си в длъжност областният управител Иван Димитров веднага започна да прави постъпки за изваждането на питейния водоизточник от този списък, но статуквото и досега не бе променено.

Да ни е честито - остана ни един Лобош , Струма и ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ !!!
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Забрана за яз.Студена !

Мнение от Николай Неделков »

И Утайниците Емо , и Утайниците :lol: :lol: :lol:
Значи другата седмица трябва да го посетя за да си начесам уклейската краста като за последно :cry: :cry: :cry:
Колкото ми е тъжно , толкова и се радвам , след нещата които видях последния път там ... :axe:
Дано след 2-3 години пак го пуснат , тамън и уклея ще е с невиждани размери :lol:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

emo vasilev написа:Да ни е честито - остана ни един Лобош , Струма и ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ !!!
Aми аз от край време предупреждавах,колеги знаят.....ама то само тука в форума да си говориме файда няма щото тея които правят боклуците едвали четът форума а и едва ли биха си взели бележка ..........манталитет..
Жалко.....
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Заслужаваме си то, но все пак дано не влезе.
Помня какво представляваше язовира през 90те когато го пуснаха за първи път,иждам го и сега, еми свине сме си.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

забрана,БРАВО!но не само там,не веднъж съм писал.тотална 5 годишна забрана на неплатените язовири,реки,езера+морето.семо така ще има какво да се лови.иначе ще ни останат слънчаци,жаби,раци и спомени за уклеики като малки скумрии,големи шарани и платики като тавички.и закон:за ловене през времето на забраната(независимо с какво)глоба 5000лв и обществено полезен труд(зарибяване,почистване по бреговете на най-близкия водоем.Това е единствения начин поне според мен да имаме дълги години за какво да си говорим и какво да снимаме.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
msirakov
новобранец
новобранец

Мнение от msirakov »

Жалко... и аз събирах чужди боклуци там като ходих последно ама... май така е по- добре.
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

А поне някаква дата знае ли се?А за забраната е 100% очаква се само някакво фиктивно гласуване но самата наредба вече е изготвена поне такава информация получих преди време и сега за съжаление се потвърждава :?

П.П.-
msirakov написа:Жалко... и аз събирах чужди боклуци там като ходих последно ама... май така е по- добре.
А ти наистина какво стана ходили? Не си се хвалил как си изкарал?
Изображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Жалко е за нас,но иначе са прави и мисля че е навреме.Наистина имаше много боклуци.
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Малко отговорност от наша страна и малко контрол от съответните власти. Само тогава ще можем да си правим кефа без да съсипваме водоемите. Прави ми впечатление че дори платените водоеми са като кенефи защото не се потдържат и не знам за какво си плащаме. Ако се разходите до Казичане ( при влека ) ще избягате с писъци. Направо бунище.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Според мен добра работа би свършил един по строг пропусквателен режим-без риболовен билет човек да не се допуска,няма ама това е жена ми,гаджето,детето и т.н.Като е отворен за спортен роболов да го посещават само хора практикуващи спортен риболов а не компаний по 10човека там да се плацикат в водата да надуват музика,да правят боклук и да викат.....Така наистина малко кофти става че не можеж да отидеш с жената ама това не пречи да и изкараш едно билитче,много се съмнявам че тея компаний от навлеци и полуидиоти ще се юрнат да си вадят билети като не ги пуснат.........Замислете се...-това би спестило доста идиотщини на язовира и би допринесло за добрия риболов там.......
Жалко че не са помислили и за този вариянт а направо са решили да го забраняват :(
Изображение
joco

Мнение от joco »

Не съм съгласен с тази идея поради няколко причини:
1.Ако забранят Студена,би трябвало да забранят и Искър.Нали той снабдява със вода София.И същите простотии се виждат по него.
2.Лично съм виждал кола на пернишката чистота да си излива мърсотиите в реката над къщичката на Студена.Това какво е?
3.За бракониерите,които са в комбина с горските и заедно хвърлят мрежите да коментирам ли?Лично съм ги виждал по вечерно време.
4.Някой някога да са го проверявали за билет там?Лично мен за времето от отварянето му до сега-не.
5.Вилите и резиденцията,които са над язовира какво,екологично чисти ли са?Да не би да имат канализация?
Вижте,всичко се прави,за да може да се безчинства в резервата от местните величия.То и сега има дни в които пукотевицата на "ловците" е като мини война,ми ако го забранят?Стриктен контрол-ДА.Забрана-НЕ.
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

Да го забранят!На такива олигофрени като българите това им се пада.Спомням си като го разрешиха-то бяха масички,дървени шезлонги.Но само след месец ,мазало.вс. беше потрошено.Няма такава държава с такъв народ.За нас е само диктатура!Съсипахме вс.- погледнете Искъра,Доспат,Батак и т.н.,такава кретения няма в цял свят.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

joco написа:Не съм съгласен с тази идея поради няколко причини:
1.Ако забранят Студена,би трябвало да забранят и Искър.Нали той снабдява със вода София.И същите простотии се виждат по него.
2.Лично съм виждал кола на пернишката чистота да си излива мърсотиите в реката над къщичката на Студена.Това какво е?
3.За бракониерите,които са в комбина с горските и заедно хвърлят мрежите да коментирам ли?Лично съм ги виждал по вечерно време.
4.Някой някога да са го проверявали за билет там?Лично мен за времето от отварянето му до сега-не.
5.Вилите и резиденцията,които са над язовира какво,екологично чисти ли са?Да не би да имат канализация?
Вижте,всичко се прави,за да може да се безчинства в резервата от местните величия.То и сега има дни в които пукотевицата на "ловците" е като мини война,ми ако го забранят?Стриктен контрол-ДА.Забрана-НЕ.
Евала бате,много точно казано.Те това е истината!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

asenfisherman написа:
joco написа:Не съм съгласен с тази идея поради няколко причини:
Евала бате,много точно казано.Те това е истината!
Аз пък мога да кажа че колегата говори малко наизуст.......ще карам по неговите точки:
1.Вододайната зона на Искър е 2-3пъти колкото цяла Студена(да не сравняваме пък язовирите),ще дам прост пример като разредиш едно степче в 1литър става добре,но когато го разредиш в 30литра нищо няма да стане,така и със замърсяването а и не на последно място "умишлено заразяване или натравяне на водата"(точно поради тази причина беше забранен последния път!!!)Така че да се прави праралел м/у двата язовира няма смисъл.
2.Ту немога да коментитрам.....
3.Тук само мога да вметна че бракониерите и горските пускат мрежи но не заедно!!!Израсъл съм с някои от бракониерите.....и мога да каже че не се пускат много мрежи в язовира-само откъм Боснек и то не много големи!!!(сега да не кажете че и аз съм бракониер,просто родата ми е от Студена и съм израсъл с тея момчета(бракониерите)и те не са повече от 4човека)
4.Можете да прочетете по горното ми мнение!!!
5.Все пак те са от времето на Бай Тошо и предполагам че едва ли са без канализация или поне септична яма,който е ходил знае че до къщичката има WC дори то е с септична яма....а пък и какво ако е в реката....от каменната ера е така-едното село сере и пика в реката а по надолу друго пие вода и се пере от същата река :)
А дали се прави за да се безчинства в резервата малко се съмнявам защото едвали щяха да го разрешът пак ако беше това причината.....а и едвали риболовците биха им попречили да си правят каквото поискат и сега.....и пукотевицата според мен е нещо нормално все пак това е ловно стопанство...а и никой не стреля покрай язовира-има си определен район за лов......
Изображение
Аватар
Al_Bundi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Al_Bundi »

Колеги, ако ще и буквите от клавиатурите да се изтрият от писане по този въпрос , оправия няма да има. За това ще има бракониери , тъпаци , боклук , и забранени язовири. :( Ех ако управляващите четеха този форум..............................
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”