Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Подобрение на блесна
Модератор: sestrata
-
- ще става разбирач
Подобрение на блесна
Преди да пиша каквото ще пиша искам да помоля ако не съм писъл в правилния раздел модераторите да преместят темата.
Така днес си взех блесна Kogner spoons & spinners classic за чернокоп хубавото е че намерих идиална големина за блесна за нашия чернокоп, но проблема е че е само 11 грама. Моля ви да предложите какво бих могъл да добавя към нея за да и увелича грамажа приемам всякакви предложения.
П.С.1.В магазина ми казаха че няма да намеря такава блесна по размери но с по-голям размер и затова ви питам
П.С.2.Отново в магазина ми предложиха да махна червената опаша кажете дали да я махана
Предварително БЛАГОДАРЯ.

Така днес си взех блесна Kogner spoons & spinners classic за чернокоп хубавото е че намерих идиална големина за блесна за нашия чернокоп, но проблема е че е само 11 грама. Моля ви да предложите какво бих могъл да добавя към нея за да и увелича грамажа приемам всякакви предложения.
П.С.1.В магазина ми казаха че няма да намеря такава блесна по размери но с по-голям размер и затова ви питам

Предварително БЛАГОДАРЯ.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Подобрение на блесна
Не и барай грамажа !!! Ако ти е проблем че е сал 11 грама то ползвай сбиро ( бомбарда ) ако проблема е далечното замятане
Инак другият път наблегни на оригинала "Тоби" на АБУ или на най-сполучливата му имитация "Томи" на Байрон 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
не и махай червената опашка.червенкото винаги привлича хишника.не съм ловил чернокоп,ама при щуката и кефала имам по-добри резултати с червената опашчица 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Както и още по-сполучливата му имитация - Alba.Павел Иванов написа:Не и барай грамажа !!! Ако ти е проблем че е сал 11 грама то ползвай сбиро ( бомбарда ) ако проблема е далечното замятанеИнак другият път наблегни на оригинала "Тоби" на АБУ или на най-сполучливата му имитация "Томи" на Байрон

За опашката няма голямо значение.Интересното е,че доста пъти ми се е случвало следното:
Въртя Алба№1,на тройката има същата червена опашка.На поредното хвърляне и дум,удар.Вадя-празно,а опашката-половината.
Миналата есен като хванах първия чернокоп за сезона се случи същото нещо,с разликата,че този път рибката беше в кепа,а опашката въобще я нямаше.Втория и по-голям чернокоп го хванах на същата блесна без червената опашка.От тогава насам не ги използвам.
Относно грамажа-вземи си пръчка с долна граница на акцията 10грама и няма да имаш никакви проблеми с далечното мятане.Бомзбарда използвай в краен случай,всякакво друго утежнение разваля играта на блесната.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.