как да си направя хладилна чанта

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
ресьора

как да си направя хладилна чанта

Мнение от ресьора »

здравеите на вси4ки можели някои да ми каже как да си направя хладилна 4анта.Благодаря предварително
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Re: как да си направя хладилна 4анта

Мнение от Светльо-toxin34 »

няма смисъл сам да си правиш.Най-близкия Кауфланд,Хит,Метро ги има от 30 до 300 лева.Иначе ти трябват 6 броя плоскости от стиропор и 6 листа алуминкяво фолио и лепило.(не си заслужава да си я правиш сам
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
ресьора

Мнение от ресьора »

попринцип да си купя е полесно и вероятно по евтино но претарпях операция на крака и сега немога да ходя за риба анаправо ще се побаркам ако не правя нещо писнами да вися пред телевизора и компа така4е мисля да си направя хладилна 4анта ако имате идеи даите инфо
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Най -лесно става с два бидона,единия по-голям,другия по-малък да може да влиза в големия и между двата наслагваш монтажна пяна равномерно и по малко защото монтажната пяна си увеличава обема 7-8 пъти.Това е идея за по-голяма чанта ако така може да се каже,най-практични са стириопорните или те най-издържат на топло защото изолацията при тях е по-добра.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Виж темата малко по-надолу за тунинг на хладилна чанта, ако не си я разгледал вече. Ако ще правиш изцяло нова, първо си намери подходяща външна носеща конструкция, по възможност със капак. Стиропора е най-подходящ за изолация - избираш отвън или от вътре, а може и двете, после с фолио и си готов! Ако е само от стиропор и фолио, рискуваш да се разпадне в най-неподходящия момент.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
stiv1961
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от stiv1961 »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=49&t=15134 Това е моята чанта.Държи студени питиетата две денонощия/не съм бил повече от две денонощия на излет/
Аватар
stiv1961
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: как да си направя хладилна чанта

Мнение от stiv1961 »

Не се отваря сайта,колега.А пък съм от Стара Загора и съм ходил поне 50 пъти в този магазин.Кажи за какъв елемент става въпрос,а тук има доста любители и професионалисти по електроника,може и да помогнат.Нека продължим тази тема.Все пак не сме само риболовци.
Аватар
stiv1961
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от stiv1961 »

Хайде професионалистите да помагат.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

azsum, я качи снимките (схемите) в галерията да видим, щот и на мен ми е интересно. Ако искаш, ще ги постна и в темата после. И кажи кой е тоя сайт за резервни части, щото аз не видях никъде как му е името!

П.П. Извинявам се - сега ми се отвори схемата и я видях, но от къде може да се вземе елементът?
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Тези елементи на Пелтие имат ли някаква трайност спрямо употреба и от къде могат да се купят. :roll:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Да го разбирам ли това че от едната плоскост изстудяват а от другата греят,и каква температура може дасе постигне примерно във един 20 литров обем.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Преди да ни сполети демокрацията , а и малко след това съм поправял портативни хладилни чанти работещи на 12 (24 волта) волта на шофьори на ТИР-ове.С елементи на ПЕЛТИЕ - без вентилатори...
В охлаждането на процесори при Overclock не се наложиха заради конденза, който е смърт за процесора.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

azsum написа:В същия магазин са пуснали 6 литрова чанта с 48W елемент, следователно ако графиката е линейна ( в което се съмнявам ) 75W-вия трябва да стигне за 10 литрова чанта.
Благодаря за информацията - интересна джаджа е този елемент, но щом най-големия се предполага, че може да храни 10 литрова чанта, това не ме устройва (като обем) :wink: . Става въпрос за излет поне 5-6 дена, а чантата, която ми е необходима е 40 литра. Ползвах подобна - 40 L на 12 V, която имаше отгоре вентилатор, а отдолу охладител, но имаше голяма консумация - бързо свършва акумулатора - 75 A/h а и гнездото на запалката грее като за световно. Ребрата на охлаждащия елемент много бързо ловеха конденз и лед и не функционираше както трябва. Може би е направен с този елемент на Пелтие, но не е сметнат сполучливо! Идеята ми беше на обикновена 40 L чанта да се монтира този "агрегат", но май няма да стане! Поздрав! :D
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Малко отклонение - какво ги прайте тия процесори - нали фабрично си е сметнат с охлаждане и захранване! Защо му слагате допълнително охл.?
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”