Овчарица

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Овчарица

Мнение от pe6o »

Колеги,вчера се върнах от Овчарица. За 48 часа , с 9 въдици извадихме един амур ,около 5-6 килограма и 8 канални сомчета до кило. За пръв път ходя там и честно казано очаквах повече. Но и мнението на местните е че от седмица положението е слабо.Има много умрял европески сом. Казаха ,че са пускали някакъв препарат за почистване ,защото имало много миди,които са запушили тръбите от които ТЕЦА взема вода за охлаждане. А и какъв дъжд ни валя.......не е истина. Незнам на какво се дължи,но шаран и каракуда не бутна.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега на какво хвана амура и каналните сомчета ? И горе долу ако можеш да ми кажеш къде ? И още една молба така като бараше водата колко горе долу градуса беше ? Мерси предварително.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Амура удари на царевица с мед,купена от магазина. Но въдиците ги носих поне на 200 метра.А каналните ,само на малка рибка. Хвърлях на грозд червеи, на попово прасе,на филе от таранка........няма резултат.Така че си носи рибка,защото там е мъка да хванеш.
Бях застанал точно под ТЕЦ-а. Като минеш пожарната и другите сгради, и след 50-100 метра завиваш надясно. Има около 200 метра до язовира и много хубави места. А за водата .........определено е топла. Дори едни хора до нас казаха,че може би и заради това да има умрял сом.
Това е...........дано имаш повече успех
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Благодаря колега , и аз бях на Овчарица и останах по доволен от теб , ако се разтърсиш може да намериш темата. А за топлата вода , от нея никога няма да умре рибата на Овчарица , защото си е свикнала и още повече е нямало летни жеги :D . Вероятно е от този препарат , той европейския сом си е капризен доста .
Клавиатура риба не лови!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”