р. Камчия

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

syr764uk
новобранец
новобранец

р. Камчия

Мнение от syr764uk »

р. Камчия какво дава сега ..много нерваци има на моста на Варна- Бургас
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: р. Камчия

Мнение от Chenko93 »

там освен каракуда нищо друго :D :D :D
Изображение
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Ние на скоро ходихме и резултатът беше една каракуда :lol:
plamen_vn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от plamen_vn »

един авер ходи на някво вирче по камчията и искараха едно соме кам 1кг-естествено го пуснали и изтарвали един голям парцал
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

На реката ходих миналата неделя и хващах само каракуда. Колега plamen_vn те видя ли са го този "голям парцал", защото в камчия големи парцали няма как да има, а пък вчера като видях какво ставаше на моста на Пода, догодина може и вода да няма в реката.
Аватар
MusicMan
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от MusicMan »

Бях командировка във Варна миналата седмица и успях да отскоча две вечери за по няколко часа в района на моста. Едната вечер - едно сомче около 40см - естествено обратно във водата. На следващата вечер - още едно от същия калибър (даже жената ме пита да не съм хванал същото ;) ), както и една добра каракуда - около 30см, които също си отплуваха. Имаше много почуквания, но малко повличания. Лових само на тежко - на грозд торни и на грозд бели. Говорих с едни местни колеги, носят се слухове, че тръгнал сом - по около 2-3кг. Споделиха също, че риба в реката се е завъртяла през последните 2-3 години, защото преди това редовно тровели водата от някакъв завод в Търговище...
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Информация от вчера - бях на Камчия, ама на комплекаса и има само каракуда на фидер с бял. Нищо друго не пипа, пробвах на грозд торен, на пиявици, даже и блесни и воблери въртях - няма никой. Наслука колеги.
doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

сега се прибирам от реката.отново нищо.за този месец това ми е 5-то ходене.резултата-две маломерни сомчета(около 30см) и някоя нежелана каракуда(случва се да се хване и по едра,но повечето са големи колкото блатния червей)!
пробвах към устиети,източно и западно от "пода" и до Венелин стигнах(там братята роми бяха цопнали бая геримчета :axe: :axe: :axe: -повече няма да стъпя там),но навсякъде без успех.
работата отива към бенефис.дано някои колега ме опровергае с достоверно и успешно инфо за реката!
успех на всички колеги!
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Здрасти Докторе, гледам че на Камчия ползваш блатен червей, предполагам сомчета търсиш с него. А аз се чудя нещо, първото ми сомче (200-300 гр.) от Камчия е от преди 7-8 год. и до ден днешен всички колеги там хващат подобни екземпляри, моето най-голямо от там е 1,5 кг., та си мисля аджеба тия риби няма ли да пораснат. Никога не съм чул някой да е извадил нещо по така, та ако имаш някакво мнение ще се радвам да коментираш, поздрави. :D
Аватар
toko7
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от toko7 »

По големите влизат в мрежите :smt117
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

nas написа:Здрасти Докторе, гледам че на Камчия ползваш блатен червей, предполагам сомчета търсиш с него. А аз се чудя нещо, първото ми сомче (200-300 гр.) от Камчия е от преди 7-8 год. и до ден днешен всички колеги там хващат подобни екземпляри, моето най-голямо от там е 1,5 кг., та си мисля аджеба тия риби няма ли да пораснат. Никога не съм чул някой да е извадил нещо по така, та ако имаш някакво мнение ще се радвам да коментираш, поздрави. :D
масово улавяните сомчета са около 20-30sm(дано колегите ги връщат).много рядко се хващат такива между 1.5 и 3кг.чувам легенди за зверски късания,но лично аз нямам такова(можеби братята с геримите имат :axe: ).
основния проблем както казах в предния си пост е че:
на реката гъмжи от бракониери и че таранката яде блатния червей(най добрата стръв за тази река според мен).остава варианта малка рибка,но .....
иска упорство,но лично аз след 3,4 нулеви излета се отчайвам(без да съм максималист).
дано някои колега ме опровергае!
успехи на всички!
p.с.колега Нас-поздрави за Йовковци и хубавите щуки!аз в петък отивам на Цонево!( sorry за спама)
:drinkers:
syr764uk
новобранец
новобранец

Мнение от syr764uk »

таранки100-300гр и едно сомче20см,--дневен риболов,на дъно на грозд бял червей и торен на плувка....на жито и хляд ЯДЕЦ
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Резултат от около 2 седмици е 10, 12 сомчета от 200 грама които се върнаха да пораснат.
Последно промяна от adventurebg на Сря Юли 15, 2009 10:31 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”