Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Въпрос за фенер
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- учете се от него
Въпрос за фенер
Колеги , някой ползвал ли е този модел:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1134
,или подобен такъв с акумулаторна батерия? Въпроса ми е , колко време свети в непрекъснат режим с едно зареждане на акумулатора и евнтуално теглото и размерите ( в кутия)?
Предварително благодаря!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1134
,или подобен такъв с акумулаторна батерия? Въпроса ми е , колко време свети в непрекъснат режим с едно зареждане на акумулатора и евнтуално теглото и размерите ( в кутия)?
Предварително благодаря!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за фенер
Колега, най- добре са си петромаксите
, светят все едно е ден, сменяш чорапчето и пей сърце 

-
- учете се от него
Въпроса не ми е "кое е е най-добре"felippemassa написа:Колега, най- добре са си петромаксите, светят все едно е ден, сменяш чорапчето и пей сърце

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
тои колегата ти одговори? моито мнение е сащото.имам 4 вида лампи и акумулаторни и карабитени и батерии. 5 лева газ на петромакса 3 нощи + кафето това е истината.зависимост от бутилката. сичко друго е вятар работа.
Аз имам такъв, но моят е без дистанционно, свети около 4 - 4.5 часа, обаче като нов.
Превеждам този пост заради ИДА, това е единствения отговор по темата.
Всеки следващ пост на латиница ще бъде изтриван.
Марко Поло
Превеждам този пост заради ИДА, това е единствения отговор по темата.
Всеки следващ пост на латиница ще бъде изтриван.
Марко Поло
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
колега,времето за което свети фенера ависи от това колко ампер часа е акомулаторчето.обикновено е около 5 часа.ако крушката е от енерго спестяващите може и 7 часа.като гледам дистанционното по-добре фенера да е до въдиците.звъни сигнализатора ЦЪК и готово.По този начин можа да го ползваш и 12 часа.Но не позволяваи пълен разряд на батерията,животът и пада много рязко.Тоест не трябва да имаш резки пикове в зареждането и разреждането.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- учете се от него
Колеги , благодаря за отговорите! Ще се съобразя със всички мнения 
п.п. в общи линии идеята е да се ползва с кола , когато колата в наблизо и без кола когато не е наблизо.

п.п. в общи линии идеята е да се ползва с кола , когато колата в наблизо и без кола когато не е наблизо.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имам подобен но не е с акомулатор а с обикновенни батерии и ги скапва за една вечер.
Аз имам подобен, ама не съм много доволен и сега търся да си купя петромакс.
Колега да знаеш къде от Варна мога да си намеря?felippemassa написа:Колега, най- добре са си петромаксите, светят все едно е ден, сменяш чорапчето и пей сърце
-
- учете се от него
Гледах и такъв:nasco2 написа:Имам подобен но не е с акомулатор а с обикновенни батерии и ги скапва за една вечер.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=547
Обаче на подобни изделия съм им ял попарата , не че този с акумулатора няма да се скапе за една , максимум две нощи и то на икономичен режим , но поне се зарежда , а тези с батериите ще уравнят разликата в цената само за десетина излета.
А някой да знае колко цикъла на заряд дават на акумулаторите от този тип ( става дума за първия фенер)???
Мдаа, петромакса наистина яко свети, но избягвайте мнго да пипате чорапчето с ръце, особено вече горяло (~99% Ториев двуокис + 1% Цериев двуокис), че да не почнете и вие колеги да светите, при това на тъмно
Слабо, но все пак го има и тоз момент.
Иначе добро решения са диодните фенери - силана светлина, не изгарят толкова често като крушките и голяма икономичност.

Иначе добро решения са диодните фенери - силана светлина, не изгарят толкова често като крушките и голяма икономичност.
Извенете някой може ли да ми каже къде мога да погледна петромаксите на каква цена вървят (в интернет)
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
има ги в риболовните магазини(не в всички само в по-големите).nedved3 написа:Извенете някой може ли да ми каже къде мога да погледна петромаксите на каква цена вървят (в интернет)