Четири дни на теца

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Четири дни на теца

Мнение от sapuna »

Място и време на събитието-ТЕЦ 2,11.07-15.07.2008.
Слабото представяне на групичката ни преди 20-тина дни провокираше новото ми посещение.Отсъствието на Н.Д.,информацията,получена от snegk и оптимистичната прогноза за времето ме накараха да изтегля излета си с една седмица напред.В сряда брат ми кацна на теца за да се видят с Илия и да наследи петното му.От последвалите телефонни разговори ми стана ясно,че няма да дочакам определената за тръгване дата/14.07./,а ще стягам багажа още в четвъртък.Така и стана.На бързо спретнах няколко монтажчета и заредих лед във фризера.
Изображение

Късно вечерта,около 23 часа пристигнах на място и заварих приятна и усмихната компания под шатрата.Имаше познати и непознати лица.Сред познатите бе колегата ни Калоян87.Свързах го предния ден с братлето и се бяха установили на съседни просеки.Последваха няколко бързи ракии,разпъване на палатката и полягване.

Рано сутринта Слънчо предвещаваше горещ и успешен ден.
Изображение

Не бях си допил кафето още,да не говорим за въдици и вече бях направил сефтето-засякох на една от братовите въдици и в кепа влезе прилично шаранче около 2-та кг.
Изображение
Изображение

В същото време колегите от дясно/в последствие разбрах,че са прекрасни момчета и изкарах няколко незабравими дни с тях/ раздвижиха сериозно обстановката.За десетина минутки пребориха 10 килограмов красавец.
Изображение
Изображение

При почти тоталното капо по целия ръкав,ми стана ясно,че близо едноседмичното захранване на тези места си казваше думата.Скоростно извадих калъфите,чувалите,плавателната екипировка и след 15 минути зумерите ми бяха в готовност.Не бях съблякъл още жилетката и последва удар с развиване на аванс и моментално отпускане.Борбата бе безмилостно жестока и трая повече от 20 мин.Оказа се 10 литров различен трофей,който в момент на злоба от моя страна ми строши върха на пръчката.
Изображение
Изображение

Извадих резервна карабина и бой.Калоян ми услужи с моментно лепило за предстоящия ремонт,но не ми оставаше време да го подхвана.Шараните се бяха завъртяли на петното и брат ми ги дърпаше през половин часов интервал.Ошашавих се от разпъване,подхранване и кепчосване.
Изображение
Изображение

До вечерта имах само две шаранчета от същия калибър и три каракуди.Очаквах тръгването му на следващия ден,та да се уредя и аз на трапезата.
Хапнахме вечерта,пийнахме и на следващия ден го изпратих за ГО,а аз останах да поддържам фронта до следващото му идване.
Изображение
Изображение
Изображение

Очаквах Огнян/alcora/ за компания и знаех,че ще има екшън.Той пристигна,но му се видя тясно,та отлетя към старите си бойни полета.
При това положение изместих стойката,прозвъних подхраненото петно и изместих шамандурата с няколко метра.Това ми деяние разбута рибите и ги прати да търсят храна по съседните шамандури.Не ми оставаше нищо друго освен да гледам,как го правят хората.
Изображение
Изображение
Изображение

Така си щраках,сръбвах и очаквах и моя удар.
Донесе го бащата на Калоян.Бяха си заминали в събота,но в понеделник тръпката го докара на язовира за да види каква е хавата.С ръкостискането му последва удар при мен плюс още два едновременни в дясно.
Изображение
Изображение
Изображение

И се почна:
Изображение
Изображение
Изображение

През по голяма част бях сам с жена си,но това ми помогна да осъзная едно нещо,че НИКОГА вече няма да позволя някой да ми помага с кепа.Усетих двойното удоволствие.
По някое време след обяд отново пристигна Калоян/този път с приятелката си/ и риболовът се премести под шатрата.
Изображение

Хапка,сръбка и сладка дрямка,придружена с риболовно-еротични сънища за следващия ден.
Да,ама той дойде с промяна във времето и чувствително понижена активност на рибите.Калоян разписа шаран,но амурите ни все бебета.Релийзите бяха след всеки удар.
Изображение
Изображение

Обещах на половинката,че ковна ли още един амур и свиваме байраците.Няма въобще да го вадя,а още във водата му пера целувката и отлитаме.Съжалих обаче-на момента ми напъна и след минути,бях удържал на думата си!
Изображение

Претръсках шараните.Взех три амура,предостъпих мястото на колега от Сливен,пожелах му тройна слука,както и на всички останали и за минути изпреварих приближаващата буря!
Изображение

Доволен от себе си,компанията/най вече/ и жена си пътувах леко леко в обратна посока,а в главата ми само планове за следващото посещение.На едно прекрасно място заслужено направих още някоя снимка и измих киселината от тялото си! :D
Изображение
Изображение

Пропуснах да спомена,че ударите ми започнаха след като отремонтирах пръчката.Пръчките са теле,та махнах върховия водач,скъсих надата с 4см и отново я сглобих.ВСИЧКИ риби са на тази пръчка! :D В последствие една нелепа ситуация лиши и макарата от 50-60 метра влакно,монтирана на тази пръчка!
Експериментирах,като сменях мястото на стойката-рибите биеха САМО на тази!
Жена ми забеляза и ме посъветва да си скъся и другите сопи! :D Не знам какво щеше да стане,ако я бях послушал!?!?! :shock:

Заринах Ви със снимки,но вярвам,че няма да ми се сърдите.Тези,които съм пропуснал са ТУК

Та в заключение-завързах много нови приятелства.Благодарен съм на момчетата от региона,които ми показаха всичките си тънкости.Без техните съвети излета ми би бил,като всеки предишен.Уверих се в способностите на жена си-вече ще внасям въдици единствено и само с нейна помощ.Сам човек,знаете за къде е! :wink:

Да знаете:
-на теца има риба,но не всеки я лови
-вслушвайте се в съветите на колегите си
-пазете се от кърлежи

Ще си почина няколко дни и ще пусна репортаж от другия край на водоема,за да докажа на някои хора,че не е само от мястото! :wink:
Успех и НАСЛУКА на всички!!!
Последно промяна от sapuna на Сря Юли 16, 2008 12:19 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Четири дни на теца

Мнение от marinov »

Браво хубави рибки си хванал :smt041
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

:smt023 :prayer: :prayer: :partyman: :smt041 :smt038
Супер излет! :smt023
Другия път още по-големи.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Нямам думи, просто прекрасна четиридневка :prayer: :prayer: . Както винаги ти завиждам.... благородно естествено - кога ли ще го посетя ТЕЦА :evil: :evil: :evil:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

Майстора си е майстор ей,
аз когато и да отида, с разпъвания и без, с хранилка и без, все нямам такива удари, а само няколко маломерни шаранчета, които не знам как лапат тия големи куки и 6 зърна царевица ( слагам понякога толкова уж да не се качат тия малките, но уви).
Браво и др път да има и поне един от най-тежката категория.
Успех
luxorbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luxorbg »

Евала за излета ,след такива репортажи виждам колко съм назад в риболова :)Много добре сте си прекарали, нека всеки има такава слука:) :smt023 :smt023
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Много хубава почивка-да си "изморен" само от ваденето на големи риби :wink: СТРАШНИ СТЕ :!: :!:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Е, те тва е! Снимките не са никак много - идеални са! Хубави риби, приятна компания, отцелил си и време. Браво!

С твое позволение ще копна няколко снимки и ще ги пратя на Н.Д. да им се порадва!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

браво колега :supz: :supz: :supz: :supz:
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Еееее, страхотен риболов, просто класическия тежък риболов, а снимките хич не са много, пусни ги и по 2 пъти, пак ще ги лгедаме. :D
Аватар
msirakov
новобранец
новобранец

Мнение от msirakov »

Много готин излет. Жалко за счупеното връхче, ама сигурно си се напъвал яко с тая бутилка :D
Изображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Аз ще кажа само ...Изображение При такива репортажи онемявам и не знам кво да кажа..Изображение Радвам се че те познавам Митаче!!!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво Сапуне,врха се забравиа,но удоволствието се памти :wink: Това ште ти држи гаштите мокри,до следваштиа уикенд :lol: Следваштиа пат,оште по успешен да си,и удоволствиата да са ти все двоини :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Хубави риби,прекрасни снимки,нови приятелства...какво повече?!!
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Великолепно останах без думи :prayer: :prayer: :prayer: :partyman: :smt026
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”