Помощ за сонар!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Помощ за сонар!

Мнение от st_piskov »

Здравейте,имам възможността да си поръчам сонар от Америка и понеже от няколко места чувам,че там били доста по евтини!...та направо към въпроса,какъв сонар ще ми препоръчате,практикувам предимно шарански риболов,ще го ползвам най-вече за захранване,релеф на дъно,големина на рибата и всичко придружаващо шаранския риболов!преди 2 години ми подариха някакъв евтин вариант,който показва само дълбочина и индикира само дали има риба или не!та искам да си взема нещо по-качествено,ще съм благодарен на всички отзовали се!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Помощ за сонар!

Мнение от MITKO70 »

Те, сонарите това показват-дълбочина ,температура на вода,релеф ,меко-твърдо дъно ,риба -има ,няма,,плитка вода и някой други второстепени екстри.В Америка има избор,но и от там да е не ловят риба сами :D Виж в раздела за Сонар,има интересни неща.За това дето ще го ползваш ,всеки ще ти свърши работа.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

цял ден се ровя из подфорума,колебая се между garmin ff 160 i 140!какво е твоето мнение!благодаря ти за отзива!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Marco Polo написа:Мисля, че 140 би ти свършил работа без проблем
Марко ,ти е казал отговора.Аз ползвам предишния модел 120,който е подобен на 140 и съм доволен.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Аз съм с 250 но освен, че екрана е с по добра резолюция не виждам разлика с 120 и 140 моят е двулъчев не знам за по малките модели но мисля че и те бяха така май предимството на 250 е , че могат да работят двата лъча едновременно, но това ми се струва,че са излишни екстри които само оскъпяват.
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

ами 140-то е 120 $,160-то 200 $,а 120-ката е 100$!засега съм се спрял на ff 140!
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

:smt023
той ще е!благодаря на всички !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ако още не си го взел погледни Хюмимибърд има такива с 90 градуса лъч ще виждаш дъното перфектно.
Гармина е с 10 градуса и втория мисля , че е 60 градуса :wink:
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Брей, много нещо е изписано , аз пък искам да попитам следното:
Някой ползва ли ето това:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2131
и ако да, ще ли ми погне ли при закупуване на уреда? Да ми каже каква сонда да си взема и прочее. Има и някакви безжични с живот 500 часа на вода. Единственото което разбирам е че сондата е много важна и после настройките Ще ми го донесат от САЩ където цената е под 500$ От там мога да си поръчам и сондата ако ми помогнете за възможно най добрата. Машинката ми се струва добра, но ще се вслушам и във вашите мнения. Долавям не особено положителни отзиви за цветен дисплей, та ще помоля за коментар по въпроса, не за друго ами защото същия го има и със зелено-черен дисплей Иначе от сайта на производителя може да се изтегли БГ- меню и европески мерни единици, ама след като си регистрираш уреда. Също така ако ми покажете и монтаж на надувна лодка, на транеца или другаде също ще ми е от полза Един колега беше показал такъв монтаж, но той включваше дупчене на транеца, а това е нещо което искам да избегна на всяка цена
Акомулатори и стойки за сонда тук дал Господ
После ще си гледкам екранчееее............ и дано има и по някой рибок, за мезе на бирата колкото
Айде със здраве и благодаря предварително
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Почвам и аз да питам,че ми донеси зетя един GARMIN FF 90/140.
Първия въпрос е,може ли проби да се правят на сухо.Като отида на лодката,да имам някаква подготовка.
Все още почвам да чета описанието,ако там пише ОК.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Ами от това което изчетох, знам че всеки сонар има опция "demo",на нея показва произволен водоем, просто да се добие представа как изглежда екрана и какво показва на вода. А иначе работи само през сонда която пък трябва да е потопена във вода :D
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

За да не отварям нова тема искам да попитам за съвет.Интересува ме какъв безжичен сонар да си взема за лодката с радиоуправление /за разпъване / за да бъде още по-голяма ползата от нея.

Изображение

Благодаря предварително на всички отзовали се. :drinkers:
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Колега, и аз питам туй онуй ама за сонара знам че е характерно изображението на екрана което трябва да се наблюдава. Та немога да си представя как ще го туриш в лодка за захранка и ще има ефект :? Те имат и звукови сигнали ама трябва да се настрои в лодка. След това евентуално да се ослушваш докато се движи. Има някакви за от брега ама както разбирам съвсем не са ефективни. Ама провери по сайтовете, какво ли не правят хората вече...........
Желая ти успех и само големи риби :D
/китайска мъдрост/
Аватар
Bob Nudd
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bob Nudd »

HARRY77 това прегледа ли го:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=43&t=15425

Не че искам да ти пресичам ентусиазма, но безжичните сонари са с малък обхват(50-60 метра, зорлем малко повече).
От скоро имам Humminbird piranhamax 230 и съм доволен(има някои дреболии дето не са за хвалене, но такъв ми бил късмета).
За моите нужди е чудесен.
Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат! :lol: :lol: :lol:
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Май намерих нещо

http://techno-x.info/produkti.php?pr=174
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”