Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

КАСТЕЛ 17-ката 22-24 юли 2008
КАСТЕЛ 17-ката 22-24 юли 2008
След разговор с Ради от Разлог, който е на Кастел и в момента и след необходимата ориентация на обстановката и празните местата /Благодарности Ради
/, започнахме с Илиян една бърза подготовка и рано сутринта на 22 юли потеглихме.
За Кастел толкова много е казано..., на мене лично много ми хареса, едно уникално място и природа със собственик, който е взел присърце нещата, страхотно отношение към всички нас и невероятно отношение към всяка една риба и нейното запазване. Поздравления за Христо Шиваров, за това което прави и е направил до момента
Пристигане на водоема към 9:30ч., и най-хубавата част, подготовката за риболов, въдици, палатки... /за разлика от прибирането/

За стръв заложих изцяло но протеинови топчета, с размер 16-18 мм., риба, банан, ягода, скопекс...
Към 15 ч. една от въдиците издаде присъствие и след една нормална борба в кепа влезна ето този шаран.

След ~ час и половина удари и този красив амур

последва го и един малък шаран и като цяло това бяха ударите до другата сутрин.
Рибата беше доста капризна, /взимане ~ на 5-6 часа отстояние/ пък и времето си оказа своето въздействие откъм резки промени.
Тези 2-ва дни и 2-ве нощи почти през цялото време валя силен дъжд придружен с гръмотевици.
На другият ден и то към 18ч. излезна и ето този шаран, хванат от моя достоен заместник Илиян

Продължих с различните проби от към стръв, поводи, монтажи, което правя през цялото време докато съм на риболов, а по любимо от това да вържеш на водоема повод и да хванеш на него, за мене няма /въпреки, че и двата ми класьора са препълнени до горе/.
Тогава ме озари идеята да вържа повод 10lb /~4.5кг./, рисковано, но пък гонехме изключително предпазлива риба/ и кука №6
Часът беше 23 и нещо, датата 23, тъкмо говорих с жена ми по телефона и чух проницателният звук от станцията до мен. С две движения, бях до въдицата и вече държейки я в ръцете си, усещах моща на рибата. Уникално бърз и борбен шаран. Разстоянията ги нямаше за нищо, а аз неможех да си помисля и за каквото и да било по силово вадене /така и не съм му фен де
/. На всичкото отгоре, се спусна и мъгла и когато светиш с челника, който го е изпитал знае какво става. Незнам колко време продължи борбата, стори ми се цяла вечност, сигурно около 20 пъти го прикарвах на до 3 метра до брега и пак се почваше... След дълга борба, която беше едно неповторимо и неописуемо удоволствие за мен, Илиян я кепчоса, а изражението на лицето му уникално от вида и.
Специални благодарности към Илиян, моят син, приятел, съотборник

А ето и уникалният шаран, за който бяхме дошли
, пуснат на Кастел миналата година декември, донесен от яз. Стамболийски и хванат там с мрежа.
Страшно съм щастлив от факта, че това е първото хващане на тази риба в живота и /а той е поне 20 годишен/ от риболовец. Никакви рани по устата и, изключително чиста, даже като тръгнах да и пръскам дезинфектант не се виждаше и следа от куката ми:
Печелившата комбинация: основно влакно - Berkley 0.31, In-line, олово 70гр., повод 15 см.10lb, кука №6 mustad, стръв 16мм. scopex Pelzer
Понеже сме първите, които хващаме този шаран, по предложение на Илиян и със съгласието на собственика Христо, решихме да се казва: Александра

Това е от мене, хайде че си загубих целият преди обед в писане
P.S. Съжалявам единствено, че неможах да се чуя и видя там с някои приятели, както го бях замислил, но нещата за излета станаха инцидентно.

За Кастел толкова много е казано..., на мене лично много ми хареса, едно уникално място и природа със собственик, който е взел присърце нещата, страхотно отношение към всички нас и невероятно отношение към всяка една риба и нейното запазване. Поздравления за Христо Шиваров, за това което прави и е направил до момента

Пристигане на водоема към 9:30ч., и най-хубавата част, подготовката за риболов, въдици, палатки... /за разлика от прибирането/

За стръв заложих изцяло но протеинови топчета, с размер 16-18 мм., риба, банан, ягода, скопекс...
Към 15 ч. една от въдиците издаде присъствие и след една нормална борба в кепа влезна ето този шаран.

След ~ час и половина удари и този красив амур

последва го и един малък шаран и като цяло това бяха ударите до другата сутрин.
Рибата беше доста капризна, /взимане ~ на 5-6 часа отстояние/ пък и времето си оказа своето въздействие откъм резки промени.
Тези 2-ва дни и 2-ве нощи почти през цялото време валя силен дъжд придружен с гръмотевици.
На другият ден и то към 18ч. излезна и ето този шаран, хванат от моя достоен заместник Илиян

Продължих с различните проби от към стръв, поводи, монтажи, което правя през цялото време докато съм на риболов, а по любимо от това да вържеш на водоема повод и да хванеш на него, за мене няма /въпреки, че и двата ми класьора са препълнени до горе/.
Тогава ме озари идеята да вържа повод 10lb /~4.5кг./, рисковано, но пък гонехме изключително предпазлива риба/ и кука №6
Часът беше 23 и нещо, датата 23, тъкмо говорих с жена ми по телефона и чух проницателният звук от станцията до мен. С две движения, бях до въдицата и вече държейки я в ръцете си, усещах моща на рибата. Уникално бърз и борбен шаран. Разстоянията ги нямаше за нищо, а аз неможех да си помисля и за каквото и да било по силово вадене /така и не съм му фен де

Специални благодарности към Илиян, моят син, приятел, съотборник

А ето и уникалният шаран, за който бяхме дошли

Страшно съм щастлив от факта, че това е първото хващане на тази риба в живота и /а той е поне 20 годишен/ от риболовец. Никакви рани по устата и, изключително чиста, даже като тръгнах да и пръскам дезинфектант не се виждаше и следа от куката ми:
Печелившата комбинация: основно влакно - Berkley 0.31, In-line, олово 70гр., повод 15 см.10lb, кука №6 mustad, стръв 16мм. scopex Pelzer
Понеже сме първите, които хващаме този шаран, по предложение на Илиян и със съгласието на собственика Христо, решихме да се казва: Александра

Това е от мене, хайде че си загубих целият преди обед в писане

P.S. Съжалявам единствено, че неможах да се чуя и видя там с някои приятели, както го бях замислил, но нещата за излета станаха инцидентно.
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: КАСТЕЛ 17-ката 22-24 юли 2008

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- учете се от него
Умопомрачително
- май ще променям дестинацията за отпуската, БРАВО колега 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- zarganski
- ще става разбирач
Браво!
Мислех аз да го хвана другия месец ама...
Добър трофей!

Добър трофей!
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Браво колега наистина си е заслужавало чакането два дена и и две нощи за такава риба

Невероятен излет!
Този шаран заслужава да живее, както и всички други.
Само не разбрах на какъв аромат е ударил и дали рибаата там е приучена към протеинките.
Поклон.

Този шаран заслужава да живее, както и всички други.

Само не разбрах на какъв аромат е ударил и дали рибаата там е приучена към протеинките.

Поклон.

-
- разбира нещата
Добър улов си направил, колега. Шараните са уникални, особено Александра

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Pelzer Baits Scopexgeorgi_gopata написа:Невероятен излет!![]()
Този шаран заслужава да живее, както и всички други.![]()
Само не разбрах на какъв аромат е ударил и дали рибаата там е приучена към протеинките.![]()
Поклон.
Някои хващат и на царевица. Аз лових само на протеинови топчета
- indalo
- фен клуб-скобар
Взе ми акъля. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Един път съм ходил на кастел преди 2 години пролетта на 2006г. Тогава шараните бяха по около килограм или поне тези които аз ние и околните ловяхме. Но сега наистина ме запалихте силно веднага щом се върна от САЩ ще поема на там на мене ми е на около 30 км от къщи а вие идвате чак от толкова далече поздравлвния за трофея шредполагам е било голяма борба а и къде в България на друго място може да се хване такова животно.
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Страхотно! Евала! 

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
-
- ще става разбирач
Аз че съм по ,пил съм ,ма тая риба ми изглежда не двойна ми тройна. Поздравления невероятно красива Александра. Уникална слука . Крастотата на риболова . Поздравления.
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Ползвахте ли шок-лидер, и ако да, би ли споделил какъв беше? Мерси
Кастел, Езерово и може би язовир Суки Карп, който още не е добре обработен, но доста бързо набира скорост, са може би трите най-добрите платени гьола в България. Удоволствие е да се лови там. Първоначално като видях снимки от Кастел и си помислих - ква е тая локва, другия бряг е на 30 метра. Ама който си мисли, че е лесен риболова там и всеки се връща с трофей оттам - жестоко се лъже. Сигурен съм, че ако се лови с пружина с качамак, по-голям шаран от 3-4 кг няма да хване. Това е мое лично мнение и не карам никой да се съобразява с него!

Кастел, Езерово и може би язовир Суки Карп, който още не е добре обработен, но доста бързо набира скорост, са може би трите най-добрите платени гьола в България. Удоволствие е да се лови там. Първоначално като видях снимки от Кастел и си помислих - ква е тая локва, другия бряг е на 30 метра. Ама който си мисли, че е лесен риболова там и всеки се връща с трофей оттам - жестоко се лъже. Сигурен съм, че ако се лови с пружина с качамак, по-голям шаран от 3-4 кг няма да хване. Това е мое лично мнение и не карам никой да се съобразява с него!