Риболова в Несебър през август

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Риболова в Несебър през август

Мнение от bigbfg »

Здравейте колеги!
На 17 август отивам на Несебър на почивка и естествено немога да не направя и един опит за морски риболов :) Досега на морето съм ловил само попчета и морския риболов ми е тъмна индия :( Все пак подготвил съм си една пръчка 3.60 с акция 100-160 гр. една по голяма макара с влакно 0.20 .Незнам обаче къде и каква риба се лови по това време на Несебър и има ли смисъл да взимам бомбарди воблери и блесни.Също така и какви размери блесни се ползват на морето?Ще съм ви благодарен за всяка информация!
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова в Несебър през август

Мнение от Teodor »

Вземи си бомбарда за илария, платерина и зарган. Вземи си за всеки случай и чепарета за сафрид или карагьоз... :wink: , но да ти обяснят колегите по-подробно :smt023
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Вземи си 3-4 бомбарди,потъващи и плуващи,чипарета,по-добре ги купи на място,няколко дънни с по 2 куки 7-ца, и отдели 2 часа да прегледаш Морски риболов.Успех. :smt023
А сега де? :roll:
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

bigbfg написа:Здравейте колеги!
На 17 август отивам на Несебър на почивка и естествено немога да не направя и един опит за морски риболов :) Досега на морето съм ловил само попчета и морския риболов ми е тъмна индия :( Все пак подготвил съм си една пръчка 3.60 с акция 100-160 гр. една по голяма макара с влакно 0.20 .Незнам обаче къде и каква риба се лови по това време на Несебър и има ли смисъл да взимам бомбарди воблери и блесни.Също така и какви размери блесни се ползват на морето?Ще съм ви благодарен за всяка информация!
Здрасти колега,засега има само платерини и попчета но до 17 август има време надяваме се заргана да се покаже до тогава.Тая пръчка дето си я приготвил може да не я взимаш;-) някой фидер или мачова пръчка ако имаш по добре вземи тях.щ,останалото може да си купиш от тука има едно магазинче в стария град на пристанището дето има всичко необходимо а и информация ще получиш актуална там
bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbfg »

krasii написа: Тая пръчка дето си я приготвил може да не я взимаш;-) някой фидер или мачова пръчка ако имаш по добре вземи тях.

Варна казва вземи дънни Несебър мач и фидер :rolleyes: лошото е че имам всякакви въдици но немога да ги взема всичките :D Фидера ми изглежда най-добрия компромисен вариянт мога да го използвам и за дъно и за плувка.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

една пръчка 3.60 с акция 100-160 гр.
Вие само такива дънни ли ползвате :D Фидера наистина е компромис,за илария и платерина на дъно.
Дънни 7-ца имах впредвид такъми,мое недоглеждане.За попчета по камънака.Пък ако нямаш във вас ,наистина купи си от място според рибата,която върви в момента.
А сега де? :roll:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Края на август започва и сафрида на нощен риболов, не е лошо да пробваш, стига да пускат на пристанището.
Успех!
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbfg »

strijok написа:Края на август започва и сафрида на нощен риболов, не е лошо да пробваш, стига да пускат на пристанището.
Успех!
Нощите са ми заети.Мислим да заверим до едно местните капанчета :D :partyman: :smt030
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

и за там можем да даваме съвети :wink:
darkm
новобранец
новобранец

Мнение от darkm »

От скоро се запалих по риболова и сега съм на почивка в несебър купих си една пръчка от едно магазинче срещу морската гара продавачът беше много мил спретна ми такъма за плувка и каза че имало сафрид и илария купих си блатен червеи и висях към два часа на кея до кръста и нито веднъж не ми клъвна.Че въпросът ми е къде в несебър може да се лови и каква риба и на каква стръв тук съм до 10ти пък ми е голям мерак да хвана нещо различно от попче.Благодаря ви предварително за отговорите
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

са сафрид на плувка /еланкат/ застани до рк/риболовните кораби и пускай м/у носа на кораба и стената на дълбочина 3-4м.-стръв-блатен или белена скарида.Удачно време за риболов 19-24ч /ако не ти се спи и по-докъсно/.Стъмни ли се търси лампа която свети в/у или близо до водата/лустро/.КЕФАЛОВИ-ДВЕТЕ БУНИ отсеверната страна м/у стария и нов град .такъм-три броя куки с тапички /не взимай с топчета и пайета-пълен ташак са -за туристи са/ важното е да ''КАЧИШ'' червея нагоре по бидема /рибата го сваля трудно и стои по-естествен/ хвърляй на пясък. Удачно време за риболов 5-9ч. УСПЕХ!
darkm
новобранец
новобранец

Мнение от darkm »

Благодаря много ще пробвам ако имам успех ще се похваля
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

И язе заминавам тая вечер...дано намерим време да пофърлям :lol: не време а трезвеност ама айде... :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
xakera78
новобранец
новобранец

Мнение от xakera78 »

Сноши бях на новия път на разходка и видях че излизат доста добри парчета зараган и утре съм почивка и ще отида да пробвам и аз
bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bigbfg »

Вчера с един приятел похвърляхме за платерина на новия път под лунапарка.За съжаление нищо не хванахме освен кучета :( .До нас едно момче хвърляше бомбарда за зарган но нищо не хвана.Тия дни пак ще опитам но привечер тогава видях че се струпват повече рибари.Днес докато се гмурках видях някакви пасажи от рибки с големина от 10 до 15 см .Бяха на края на плажа на слънчев бряг близо до скалите.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”