Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Риболова в Несебър през август
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Риболова в Несебър през август
Здравейте колеги!
На 17 август отивам на Несебър на почивка и естествено немога да не направя и един опит за морски риболов
Досега на морето съм ловил само попчета и морския риболов ми е тъмна индия
Все пак подготвил съм си една пръчка 3.60 с акция 100-160 гр. една по голяма макара с влакно 0.20 .Незнам обаче къде и каква риба се лови по това време на Несебър и има ли смисъл да взимам бомбарди воблери и блесни.Също така и какви размери блесни се ползват на морето?Ще съм ви благодарен за всяка информация!
На 17 август отивам на Несебър на почивка и естествено немога да не направя и един опит за морски риболов

-
- научил се да хвърля
Re: Риболова в Несебър през август
Вземи си бомбарда за илария, платерина и зарган. Вземи си за всеки случай и чепарета за сафрид или карагьоз...
, но да ти обяснят колегите по-подробно 

- Моряка
- кандидат преподавател
Вземи си 3-4 бомбарди,потъващи и плуващи,чипарета,по-добре ги купи на място,няколко дънни с по 2 куки 7-ца, и отдели 2 часа да прегледаш Морски риболов.Успех. 

А сега де? 

- krasii
- научил се да хвърля
Здрасти колега,засега има само платерини и попчета но до 17 август има време надяваме се заргана да се покаже до тогава.Тая пръчка дето си я приготвил може да не я взимаш;-) някой фидер или мачова пръчка ако имаш по добре вземи тях.щ,останалото може да си купиш от тука има едно магазинче в стария град на пристанището дето има всичко необходимо а и информация ще получиш актуална тамbigbfg написа:Здравейте колеги!
На 17 август отивам на Несебър на почивка и естествено немога да не направя и един опит за морски риболовДосега на морето съм ловил само попчета и морския риболов ми е тъмна индия
Все пак подготвил съм си една пръчка 3.60 с акция 100-160 гр. една по голяма макара с влакно 0.20 .Незнам обаче къде и каква риба се лови по това време на Несебър и има ли смисъл да взимам бомбарди воблери и блесни.Също така и какви размери блесни се ползват на морето?Ще съм ви благодарен за всяка информация!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
krasii написа: Тая пръчка дето си я приготвил може да не я взимаш;-) някой фидер или мачова пръчка ако имаш по добре вземи тях.
Варна казва вземи дънни Несебър мач и фидер

- Моряка
- кандидат преподавател
Вие само такива дънни ли ползватеедна пръчка 3.60 с акция 100-160 гр.

Дънни 7-ца имах впредвид такъми,мое недоглеждане.За попчета по камънака.Пък ако нямаш във вас ,наистина купи си от място според рибата,която върви в момента.
А сега де? 

-
- учете се от него
Края на август започва и сафрида на нощен риболов, не е лошо да пробваш, стига да пускат на пристанището.
Успех!
Успех!
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Нощите са ми заети.Мислим да заверим до едно местните капанчетаstrijok написа:Края на август започва и сафрида на нощен риболов, не е лошо да пробваш, стига да пускат на пристанището.
Успех!

- krasii
- научил се да хвърля
и за там можем да даваме съвети 

От скоро се запалих по риболова и сега съм на почивка в несебър купих си една пръчка от едно магазинче срещу морската гара продавачът беше много мил спретна ми такъма за плувка и каза че имало сафрид и илария купих си блатен червеи и висях към два часа на кея до кръста и нито веднъж не ми клъвна.Че въпросът ми е къде в несебър може да се лови и каква риба и на каква стръв тук съм до 10ти пък ми е голям мерак да хвана нещо различно от попче.Благодаря ви предварително за отговорите
-
- новобранец
са сафрид на плувка /еланкат/ застани до рк/риболовните кораби и пускай м/у носа на кораба и стената на дълбочина 3-4м.-стръв-блатен или белена скарида.Удачно време за риболов 19-24ч /ако не ти се спи и по-докъсно/.Стъмни ли се търси лампа която свети в/у или близо до водата/лустро/.КЕФАЛОВИ-ДВЕТЕ БУНИ отсеверната страна м/у стария и нов град .такъм-три броя куки с тапички /не взимай с топчета и пайета-пълен ташак са -за туристи са/ важното е да ''КАЧИШ'' червея нагоре по бидема /рибата го сваля трудно и стои по-естествен/ хвърляй на пясък. Удачно време за риболов 5-9ч. УСПЕХ!
Благодаря много ще пробвам ако имам успех ще се похваля
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И язе заминавам тая вечер...дано намерим време да пофърлям
не време а трезвеност ама айде... 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Сноши бях на новия път на разходка и видях че излизат доста добри парчета зараган и утре съм почивка и ще отида да пробвам и аз
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Вчера с един приятел похвърляхме за платерина на новия път под лунапарка.За съжаление нищо не хванахме освен кучета
.До нас едно момче хвърляше бомбарда за зарган но нищо не хвана.Тия дни пак ще опитам но привечер тогава видях че се струпват повече рибари.Днес докато се гмурках видях някакви пасажи от рибки с големина от 10 до 15 см .Бяха на края на плажа на слънчев бряг близо до скалите.