Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Модератор: sapuna
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Знам,че доста колеги тръгват към морето,а тук при нас най често ловената риба е каята / попчета,ама по-големите /, та за такива които не са мързеливи,как Я , ви пускам една рецепта.Поне аз и другите около мен си облизаха накрая и пръстите.За мен да си риболовец,означава-хващаш,чистиш,готвиш.
Да почвам.След вчерашния риболов,зетя ми даде и неговата риба / не му се чисти,затова /,пък аз съм и намерил чалъма.Първо я поря всичката,след това я чистя,и директно в лека солена саламура.Да престои 2-3 часа,в случая престоя повече от 24,че днес си имах други ангажименти.
После почнах да я избирам за филенца,малейййййййййййййй.
Добре е да е едра кая,като този лихнус / Аз го знам от край време лихмус,ама айде /.

Първо махате главата,но след перките,след това опашката.

Давате покрай кокала,отделяте двете филета.

кокала си остава така.

следва отделянето на другите кости,пак така

Както е споменавал Диканаров,щом си риболовец,ножа ти трябва да е бръснач,значи.
Отделяш и другите перки.
Така си изглеждат вече готови за .... нали

После, две яйца се разбиват добре,добавя се бира,пак разбивка,после по малко брашно,пак разбивка,докато се получи полугъста паста.Май беше патафи,ма не съм готвач,последно май бях военен.

Следва горещо олио.

Оппаааа.При мен е 50/50 олио и свинска мас.Тайничка значи.Вече не е де.
Абе накрая се получават едни такива,


че може и нафта да пиеш с това мезе.
Обаче остана от материала малко,реших да пробвам и попчетата.Тях на филета няма как да ги направиш,малки са / не маломерни /,ама станаха де.

Бяхме хванали и доста от татаркаята,абе много си е хубава и тя,въпреки,че рядко се попада на нея.
Че пак ей тъй.

После тъй.

На конец така изглежаше готовата продукция.

Тази рецепта преди време я правих и с кефал,беше ОК.
Накрая,честит рожден ден на сина ми,който постоянно чете този форум,но е малко далеч от мен.
Да почвам.След вчерашния риболов,зетя ми даде и неговата риба / не му се чисти,затова /,пък аз съм и намерил чалъма.Първо я поря всичката,след това я чистя,и директно в лека солена саламура.Да престои 2-3 часа,в случая престоя повече от 24,че днес си имах други ангажименти.
После почнах да я избирам за филенца,малейййййййййййййй.
Добре е да е едра кая,като този лихнус / Аз го знам от край време лихмус,ама айде /.

Първо махате главата,но след перките,след това опашката.

Давате покрай кокала,отделяте двете филета.

кокала си остава така.

следва отделянето на другите кости,пак така

Както е споменавал Диканаров,щом си риболовец,ножа ти трябва да е бръснач,значи.
Отделяш и другите перки.

Така си изглеждат вече готови за .... нали

После, две яйца се разбиват добре,добавя се бира,пак разбивка,после по малко брашно,пак разбивка,докато се получи полугъста паста.Май беше патафи,ма не съм готвач,последно май бях военен.

Следва горещо олио.

Оппаааа.При мен е 50/50 олио и свинска мас.Тайничка значи.Вече не е де.
Абе накрая се получават едни такива,


че може и нафта да пиеш с това мезе.
Обаче остана от материала малко,реших да пробвам и попчетата.Тях на филета няма как да ги направиш,малки са / не маломерни /,ама станаха де.

Бяхме хванали и доста от татаркаята,абе много си е хубава и тя,въпреки,че рядко се попада на нея.
Че пак ей тъй.

После тъй.

На конец така изглежаше готовата продукция.

Тази рецепта преди време я правих и с кефал,беше ОК.
Накрая,честит рожден ден на сина ми,който постоянно чете този форум,но е малко далеч от мен.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Николай Неделков
- учете се от него
- Мнения: 5489
- Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 12:25 am
- Местоположение: Перник
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Отлично
и много полезно
но да попитам нещо относто попчета . Аз хубаво ще ги сготвя , ама как да си хвана достатъчно количество , като на бял червей излизат повече кучета и лапини отколкото попчета. Някаква стръв , с която да избегна нежеланите риби , като се има в предвид , че ловя предимно по пристанища и кейове , когато съм на морето ???


http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Ники,като хванеш куче,режи го и слагай за стръв,на малки порцийки.Няма да имаш грижи,или червото на попчето.nikejo написа:Отличнои много полезно
но да попитам нещо относто попчета . Аз хубаво ще ги сготвя , ама как да си хвана достатъчно количество , като на бял червей излизат повече кучета и лапини отколкото попчета. Някаква стръв , с която да избегна нежеланите риби , като се има в предвид , че ловя предимно по пристанища и кейове , когато съм на морето ???
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Да ти е жив и здрав ,дълги години да те радва!
Патафри е бъркоча ,аз лично бих сгъстил сместа и по малко термична обработка ,филенца са все пак ,но щом ги обичаш на чипс
чак тука замириса ,ямиииииииии
наздраве! и да ви е сладко 
Патафри е бъркоча ,аз лично бих сгъстил сместа и по малко термична обработка ,филенца са все пак ,но щом ги обичаш на чипс

чак тука замириса ,ямиииииииии






- чуруликпенчо
- сериозен играч
- Мнения: 1523
- Регистриран на: Съб Ное 18, 2006 7:49 pm
- Местоположение: Варна - Враца
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ



Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Малейййй! Кирчо, тези вкусотии с какво предпочиташ да ги преглъщаш бе? С ланшно студено бяло димятче или бирица? Олеле, след съботно-неделния ми провал направо се побърквам като гледам тези достойни за боговете мезета! И на наща улица ще изгрее някога бе! И аз ще ви се похваля с някоя вкусотия. А сега




Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ


За първи път го правих,някой ако знае /като Бовския /,да казва.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Значи,.........филетата бяха наистина чудесни,но цялата кая я пробвах тази вечер,не е това което очаквах,така че по-добре си я пържете по обикновенния начин.
Сори,ама проба-грешка.
Сори,ама проба-грешка.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Да ти е жив и здрав сина.Че и аз някой път правя нещо подобно с таранка,с лихнус не съм,и към тая паста патафри слагам(когато имам)сушен и смелен лющян(девисил)и малко червено пиперче.
А сега де? 

- SILVESTER
- ще става разбирач
- Мнения: 410
- Регистриран на: Сря Юни 21, 2006 1:05 pm
- Местоположение: Варна
Re: ПАНИРАНИ ФИЛЕТА ОТ КАЯ
Кире табиетлия си,личи си
Добра е рецептата за филенцата,ама големи нерви ми се струва че трябва за да се филират тия лихмусчета
Супер изглеждат и не се и съмнявам че и на вкус са били перфектни

Добра е рецептата за филенцата,ама големи нерви ми се струва че трябва за да се филират тия лихмусчета

Супер изглеждат и не се и съмнявам че и на вкус са били перфектни
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.