Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

КОЙ...КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕЕЕЕЕ?
Модератор: Paublo_Eskobar
КОЙ...КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕЕЕЕЕ?
Кой ще ми каже като как се лови на конопено семе и какво кълве на него,щото снощи гледах по телевизията една баба от Трънско какви хищници са станали малките и прасета когато си хапват от конопа и която още не е арестувана и пратена в Хага за разследване и осъждане.....Та в тая : връзка се сетих ,че не е възможно нашите български рибета да са се отказали от наркотиците и по всяка вероятност тоя коноп трябва да им действа настървяващо....
Много ще съм благодарен ако споделите познанията си с мене....
Анонимноста на всеки е гарантирана!!!!!!!!!!!!!!! :

-
- разбира нещата
Re: КОЙ...КОЙ ЩЕ МИ КАЖЕЕЕЕЕ?
Конопа присъства във много от захранките .Пече се и после се стрива на прах и се добавя към други съставки .Червеноперката е луда по него .Аз си варя и направо цели зарна но там има малко чалъм как се закрепя за куката,оснавно за червеноперки .
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Като добавка в захранката е супер, но със зърно за стръв не съм имал успехи.
От 5-6 опита има хванта една бабушка на конопено зърно, а пробите са правени при силно кълване.
За захранка го варя и пасирам, получава се каша от цели и изпочупени зърна.
От 5-6 опита има хванта една бабушка на конопено зърно, а пробите са правени при силно кълване.
За захранка го варя и пасирам, получава се каша от цели и изпочупени зърна.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
jitan написа:Кой ще ми каже като как се лови на конопено семе и какво кълве на него,щото снощи гледах по телевизията една баба от Трънско какви хищници са станали малките и прасета когато си хапват от конопа и която още не е арестувана и пратена в Хага за разследване и осъждане.....Та в тая : връзка се сетих ,че не е възможно нашите български рибета да са се отказали от наркотиците и по всяка вероятност тоя коноп трябва да им действа настървяващо....

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Слагаш зърна в термос или друг подходящ съд ,сипваш топла вода и ги оставаш вътре докато покълнат,люспата се отваря и се показва отвътре кълна.Тогава са готови за стръв,разтваряш лекичко люспата-черупката и заклещваш куката в цепнатинката и другото е слука.Водата в която са стояли зърната може да я добавяш в захранката като я овлажняваш.От зърната може да стреляш по 5-6 през интервал.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Аз също го правя с термос- две шепи коноп и го заливам с вряла вода вечерта. Сутринта са се отворили и по-нататък както е обяснил колегата butnik , водата от термоса -в захранката. Обаче нашенските риби нещо не щът на коноп-пробвал съм на Домлян , Климент , Копринка , Душанци и Оризаре. Житото е в "пъти" по-ефективно като стръв и обикновено след "пробите" конопа и той отива в захранката....Това е преди доста време- сега вече въобще не пробвам! Иначе за бабушки и червеноперки винаги вземам захранки в състава на които има млян коноп-там вече определено има положителен ефект 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Към списъка на IDA добавям и Огняново, Искър и Лобош 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И Слаковци също.Аз цяла седмица съм подхранвал с коноп и царевица на шамандура и през цялото време кълвеше на 20 метра от нея.
Страхотни сте момчета...благодаря ви за отзивите относно чалъма за конопеното семе....ама днес на десет места питах от къде мога да си купя конопено семе и всеки ме гледаше подозрително....
Ако някой знае къде нема да ме гледат така , а ще ми дадат шепа семе без да им обяснявам за топлата вода и термусите,нека ми каже!
Ако някой знае къде нема да ме гледат така , а ще ми дадат шепа семе без да им обяснявам за топлата вода и термусите,нека ми каже!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
обърни се към някой от Перник. Там е меката на конопа. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Тука отдавна не го ползваме,минахме на по твърдо.
Това за Перник не го разбрах.Ама иначе го има във всеки рибарски магазин,2,50 за 0.500 грама.А иначе мисля няма смисъл,ама опитай,аз съм чувал хора и да го хвалят,за мирни риби става.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има го на кирков и по билковите аптеки и що се бъзикате с мааната небесна ,семето е друго ,имам една " омния" ма го ползвам в кулинарията
и за лек ,и за напукани пети и за извличане на вода от разредена ракия 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Може да се намери и в зоомагазините.Влиза в менюто на птиците.Последния път ми го предложиха на 6,50лв за кг.
Последно промяна от vladoto на Сря Юли 30, 2008 11:23 pm, променено общо 1 път.
Риболовът не е слука,а наука!
-
- учете се от него
Има и направо готов , сварен и ароматизиран на МВДЕ , във вакуумирани опаковки и в кутии , ама и той не хваща 

- Димича
- ще става разбирач
Никога не ми е носил очаквания резултат.По-добре са се представяли традиционните захранки-хлебец,кюспенце,житце,царевичка,и то- без аромати!Рибешка му работа... 

Ракията не е за малки дЯца!!!!