Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвет за макара на тежко !
Модератор: sapuna
Съвет за макара на тежко !
Здравейте ,
Харесах тази макара http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=494 .
Искам да разбера дали е подходяща за дъно? Става въпрос за шаранови риби.
Харесах тази макара http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=494 .
Искам да разбера дали е подходяща за дъно? Става въпрос за шаранови риби.
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
-
- научил се да хвърля
Re: Съвет за макара на тежко !
Ами тази макара много слабичка изглежда с един лагер е шпулата е графитна по добре да е метална пък и като погледнеш цените на другите макари от тази марка ти става ясно че е сериозен компромис .По добре си вземи по еввтина марка макара , но с малко повече лагери и метална шпула .
Ако си решил да е за 20 и няколко лева по добре избери тази: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1452 и да е размер поне 300 или 400
А най-добре отиди до някой магазин следкато избереш макра и я пробвай как върти и дали има луфтове .Поне според мен.
Ако си решил да е за 20 и няколко лева по добре избери тази: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1452 и да е размер поне 300 или 400
А най-добре отиди до някой магазин следкато избереш макра и я пробвай как върти и дали има луфтове .Поне според мен.

- ceno cenov
- разбира нещата
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=886
С такава съм ловил и мога да кажа че за парите си е екстра. Специално за дъно става.
С такава съм ловил и мога да кажа че за парите си е екстра. Специално за дъно става.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=925
Риболовна макара Extreme- макара предназначена за риболов на големи риби . Основната шпула е алуминиева , а резервната е графитна . Оборудвна е с седем качествени стоманени лагера , като има и еднопосочен . Мощна и здрава макара . Дръката е алуминиева сферична . Преден прецизен аванс.
Мисля че и тази става.
Риболовна макара Extreme- макара предназначена за риболов на големи риби . Основната шпула е алуминиева , а резервната е графитна . Оборудвна е с седем качествени стоманени лагера , като има и еднопосочен . Мощна и здрава макара . Дръката е алуминиева сферична . Преден прецизен аванс.
Мисля че и тази става.
ам една такава от повече от година, модификацията 401 rd. за тези пари върши работа и не ми е правила проблеми- макс. риба която съм вадил с нея е 7 кг.зависи какви пари можеш да отделиш.предложенията на колегите преди мен като че ли са по-добър вариант
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Виждам,че се спираш на евтин вариант със заден аванс!Варианти има хиляди.Предложението на Цено е много добро.Ако ли не,хвърли едно око на продуктите Томакс.Тази година определено наблегнаха на макарите и има резултат.Моето предложение е ТОМАКС Infinity RD 320/340 или 350.Параметрите им са еднакви,разликата е във вместимостта на шпулата.Стегнати макари,добра подредба на влакното,прецизен аванс.Нямат луфт на дръжката,което е просто за учудване.За цената си са много добри!
ТОМАКС Infinity RD 3..
Използвал съм и още използвам RANIBOW TECTONIC HT 50 и EUROHOLD HR 260.С Tectinic-а тази година имам повече извадени шарани и амури,от колкото с всички останали взети заедно!
Трудно се намират вече тези евтини изпълнения,но си заслужават стотинките!

Използвал съм и още използвам RANIBOW TECTONIC HT 50 и EUROHOLD HR 260.С Tectinic-а тази година имам повече извадени шарани и амури,от колкото с всички останали взети заедно!

Мерси за съветите !
Същата макара като тази дето Цено ми я препоръча ми подариха за рождения ден (14.08)
Само дето ми я подариха в болницата.22 дена заради апендицит .
От 04.08. (първия ден от двуседмичния ми отпуск) до 25.08.
Просто нямам думи .И не съм се оправил напълно.
Такива излети бях замислил
Иначе макарата е супер нямам търпение да я пробвам .Мисля да си взема още две такива.
Същата макара като тази дето Цено ми я препоръча ми подариха за рождения ден (14.08)
Само дето ми я подариха в болницата.22 дена заради апендицит .
От 04.08. (първия ден от двуседмичния ми отпуск) до 25.08.
Просто нямам думи .И не съм се оправил напълно.

Такива излети бях замислил

Иначе макарата е супер нямам търпение да я пробвам .Мисля да си взема още две такива.
И да паднем и да бием,
На знам ,аз използвам Jaxon power carp с преден аванс ,6 ЛАГЕРА две шпули и вместимост 0,45-210 метра,не беше скъпа,не помня точната цена купих я преди 4 години но е много качествена макара.Погледни и нея виж на каква цена е и си помисли .Моето мнение за нея е че е супер макара за тежко.
[quote="luxorbg"] е шпулата е графитна по добре да е металнаquote]
И ако те питам какво е значението междо метална и графитна шпула.Моете сичките са графитни и до сега сам нямал проблем с тях.Първата ми макара беше преди 5 години и още е здрава и съм вадил с неа толкова риба
И ако те питам какво е значението междо метална и графитна шпула.Моете сичките са графитни и до сега сам нямал проблем с тях.Първата ми макара беше преди 5 години и още е здрава и съм вадил с неа толкова риба
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Намериси Дайва Емблем Про5500 и цял живот щеме помниш с добър съвет. Преди време си купих 3бр. доста ползвани но и доста запазени, имам и други но повярвай,че този модел на Дайва е уникален. Факта, че сбира 1.21м. влакно с един оборот на дръжката е прави и най-бързата,абе пюсовете са доста.
Aчо става въпрос за 40-50 лв тази ,която ми предлагаш е много над .
Иначе е супер
Иначе е супер
И да паднем и да бием,