С фидер на сепарацията?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

С фидер на сепарацията?

Мнение от dekata »

Та за какво става дума.Обичам да ходя на дупките на Песнопой,но напоследък риболова стана много тегав.Много леща се завъди и покрива дупките на всякъде.На плувка почти е невъзможно да се лови,а когато улучиш по рядка леща рибата пак неще.Все едно няма риба,а знам че има.Въпроса ми е следният.Може ли да очаквам слука на фидер при положение,че рибата е много капризна и наплашена.В смисъл,че той не е така чувствителен като плувката.Преднишният излет на тази дупка опитах,но без успех.Хвърлях точно на едно и също място почти до другият бряг,но недостъпно за риболовци.Имах само две огъвания на върха през голям интервал от време.След като огънеше върха и рибата повече не повтори.Дъното е чисто за разлика от повърхността.Ето за тази дупка става въпрос.Хвърлях точно до клоните на върбата отсреща.Иначе перфектно място.
Изображение
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Re: С фидер на сепарацията?

Мнение от zapalen_92 »

Ехееее мн лоша леща бе :( Представям си като вадиш кфи лайна има по кордата.Не не не това само отгоре ли е или има връзка с корен към дъното?То бетер от водорсли бе :)
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Ами направи си собственоръчно няколко дупки колкото да може да влезе плувката или и аз не знам ;) Успех 8)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Само от горе е.Като хвърля захранката се образува прозорец,но не след дълго се запълва.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Ми я пробвай да метнеш някоя друга пиратка да видим дали няма да стане дупка.Има едни М10 или още по силни М20,но незнам на рибата как ще се отрази най-вероятно не много добре,но незнам как да си направиш пролуки.Мятай ма дъно както тка с фидъра така няма да имаш проблеми.
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

zapalen_92 написа:Ми я пробвай да метнеш някоя друга пиратка да видим дали няма да стане дупка.Има едни М10 или още по силни М20,но незнам на рибата как ще се отрази най-вероятно не много добре,но незнам как да си направиш пролуки.Мятай ма дъно както тка с фидъра така няма да имаш проблеми.
Или със стотина килца тортил що не :D :lol: :lol: :lol:
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

борислав енчев написа:
zapalen_92 написа:Ми я пробвай да метнеш някоя друга пиратка да видим дали няма да стане дупка.Има едни М10 или още по силни М20,но незнам на рибата как ще се отрази най-вероятно не много добре,но незнам как да си направиш пролуки.Мятай ма дъно както тка с фидъра така няма да имаш проблеми.
Или със стотина килца тортил що не :D :lol: :lol: :lol:
dekata занчи не става.Не ме слушай :)
Не виждам как се маха тази леща то природа :lol: :lol: :lol:
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Лещата е ясна.Основният въпрос ми беше дали мога да разчитам на фидера при тези капризни рибоци които са под лещата :wink:
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Ми що не я пробвай с две въдици.Ама то там кво е дали е разрешено с повече от една?Ако да мятай пък квото дойди :)
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Зимаш едно голямо цапало връзваш го като гребло и почваш жътва :wink: за 1-2часа мисля че ще изчистиш подобаващо количество....
Сега да не кажете че давам браконйерски съвети,той ще го използва за чистене.....
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

dekata написа:Въпроса ми е следният.Може ли да очаквам слука на фидер при положение,че рибата е много капризна и наплашена.В смисъл,че той не е така чувствителен като плувката.

djidjo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djidjo »

Колега,малко късно ти пиша ама сега прочетох темата.Решението за слука според мен е,много чувствителен връх ,малка лека кошничка, колкото може по-тънка корда.Като отидеш на мястото ако може си захрани от ръка с топки от захранката с която ще ловиш.Като метнеш ако лещата е само от горе и си сигурен,че няма некви водорасли от долу наведи върха колкото може по-надолу,да потъне колкото може повече кордата.Така ще има най малко съпротивление и линията ще е много чувствителна.Може да останеш изненадан колко чувствителен може да е един фидер. :D
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Благодаря.Нещо такова очаквах като отговор :wink:
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Tука сега забелязвам че има леща като в моя гиол :) Там рибата живее ли под туй пласт леща :?: :)
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Живее и то доста вида риба.Но има постоянен приток на прясна вода. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”