Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

С фидер на сепарацията?
Модератор: Paublo_Eskobar
С фидер на сепарацията?
Та за какво става дума.Обичам да ходя на дупките на Песнопой,но напоследък риболова стана много тегав.Много леща се завъди и покрива дупките на всякъде.На плувка почти е невъзможно да се лови,а когато улучиш по рядка леща рибата пак неще.Все едно няма риба,а знам че има.Въпроса ми е следният.Може ли да очаквам слука на фидер при положение,че рибата е много капризна и наплашена.В смисъл,че той не е така чувствителен като плувката.Преднишният излет на тази дупка опитах,но без успех.Хвърлях точно на едно и също място почти до другият бряг,но недостъпно за риболовци.Имах само две огъвания на върха през голям интервал от време.След като огънеше върха и рибата повече не повтори.Дъното е чисто за разлика от повърхността.Ето за тази дупка става въпрос.Хвърлях точно до клоните на върбата отсреща.Иначе перфектно място.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- zapalen_92
- разбира нещата
Re: С фидер на сепарацията?
Ехееее мн лоша леща бе
Представям си като вадиш кфи лайна има по кордата.Не не не това само отгоре ли е или има връзка с корен към дъното?То бетер от водорсли бе 

-
- разбира нещата
Ами направи си собственоръчно няколко дупки колкото да може да влезе плувката или и аз не знам
Успех 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Само от горе е.Като хвърля захранката се образува прозорец,но не след дълго се запълва.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- zapalen_92
- разбира нещата
Ми я пробвай да метнеш някоя друга пиратка да видим дали няма да стане дупка.Има едни М10 или още по силни М20,но незнам на рибата как ще се отрази най-вероятно не много добре,но незнам как да си направиш пролуки.Мятай ма дъно както тка с фидъра така няма да имаш проблеми.
-
- ще става разбирач
Или със стотина килца тортил що неzapalen_92 написа:Ми я пробвай да метнеш някоя друга пиратка да видим дали няма да стане дупка.Има едни М10 или още по силни М20,но незнам на рибата как ще се отрази най-вероятно не много добре,но незнам как да си направиш пролуки.Мятай ма дъно както тка с фидъра така няма да имаш проблеми.

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- zapalen_92
- разбира нещата
dekata занчи не става.Не ме слушайборислав енчев написа:Или със стотина килца тортил що неzapalen_92 написа:Ми я пробвай да метнеш някоя друга пиратка да видим дали няма да стане дупка.Има едни М10 или още по силни М20,но незнам на рибата как ще се отрази най-вероятно не много добре,но незнам как да си направиш пролуки.Мятай ма дъно както тка с фидъра така няма да имаш проблеми.![]()
![]()
![]()

Не виждам как се маха тази леща то природа

Лещата е ясна.Основният въпрос ми беше дали мога да разчитам на фидера при тези капризни рибоци които са под лещата 

- zapalen_92
- разбира нещата
Ми що не я пробвай с две въдици.Ама то там кво е дали е разрешено с повече от една?Ако да мятай пък квото дойди 

- CERRUTI
- сериозен играч
Зимаш едно голямо цапало връзваш го като гребло и почваш жътва
за 1-2часа мисля че ще изчистиш подобаващо количество....
Сега да не кажете че давам браконйерски съвети,той ще го използва за чистене.....

Сега да не кажете че давам браконйерски съвети,той ще го използва за чистене.....

dekata написа:Въпроса ми е следният.Може ли да очаквам слука на фидер при положение,че рибата е много капризна и наплашена.В смисъл,че той не е така чувствителен като плувката.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,малко късно ти пиша ама сега прочетох темата.Решението за слука според мен е,много чувствителен връх ,малка лека кошничка, колкото може по-тънка корда.Като отидеш на мястото ако може си захрани от ръка с топки от захранката с която ще ловиш.Като метнеш ако лещата е само от горе и си сигурен,че няма некви водорасли от долу наведи върха колкото може по-надолу,да потъне колкото може повече кордата.Така ще има най малко съпротивление и линията ще е много чувствителна.Може да останеш изненадан колко чувствителен може да е един фидер. 

Благодаря.Нещо такова очаквах като отговор 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Tука сега забелязвам че има леща като в моя гиол
Там рибата живее ли под туй пласт леща

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Живее и то доста вида риба.Но има постоянен приток на прясна вода.