Мъртво вълнение на морето!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мъртво вълнение на морето!

Мнение от hristotihov »

Хора, съжалявам за гадната тема, внимавайте много на морето, има много удавени тази година http://dnes.dir.bg/2008/08/04/news3258741.html
Сега ми се обадиха да ме предупредят, двама познати са се давили на Китен, повлякло ги е на вътре от самия бряг на плажа, изобщо не са разбрали какво става, единия се е удавил.
Още веднъж се извинявам че ви развалям настроението, но внимавайте много, особено по южното черноморие.
нямам живарник
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мъртво вълнение на морето!

Мнение от zapalen_92 »

В събота с баща ми бах на Варна.Голямо вълнение и много дърпа на вътре!Голям вятър имше и много големи вълни.Спасителската служба е засилена ЯКО!На 20 метра някъде може и по малко да е има по един пост с един спасител.Ние с баща ми бяхме на един пост с една спасителка горе долу на моите години(15-17)максимум.Много е готина моа кажа че си паднах по нея амааа :)От време на време ме поглеждаше и аз нея ама кфо се прай :lol: :lol: Та спаителите не даваха да припарваме на по дълбоко от 10 метра на вътре в морето.Видят ли няой че навлиза дори с малко по навътре веднага свирят.Цял ден не се спря да свири пичката която си харесах :lol: Но и със право :)Ми внимавайте и не влизайте много навътре и се отнасяйте добре с момичето ей! :lol: :lol: :lol: :rolleyes:
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Пазете се еййй мушмороци. Много жалко за младите дето са се удавили ;(

ПП- zapalen защо не се направи на удавник в нейния сектор, може и да ти излезе късмета да ти направи дишане уста в уста :smt056
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
rdochev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rdochev »

Стършела го познавах-лека му пръст!
i don't drink water cos fish fuck in it
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

vlado-fidera написа:Пазете се еййй мушмороци. Много жалко за младите дето са се удавили ;(

ПП- zapalen защо не се направи на удавник в нейния сектор, може и да ти излезе късмета да ти направи дишане уста в уста :smt056
Мислех си ама то зема ли да вървя малко по навътре и ме лепва веднага и ми свири и аз трябва се връщам.Иначе си беше супер кака :)
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Бях пуснал темата ИЛИНДЕН,с цел първо да поздравя колегите,и после да ви предупредя,но вече беше късно.
Все пак е добре да знаете,че всяка година на 02.08 / ИЛИНДЕН /,морето си взема жертвата.Тази година бяха повече,жалко.Не го пренебрегвайте този факт,на този ден,лодки в морето трудно ще видиш.Поне аз не влизам.
А за мъртвото вълнение,бях писал колко е опасно.Гепне ли те,завлича те под водата,и може да видиш светлина чак след 30-40м,ако не и повече,като през цялото време те върти под водата,не знаеш къде е дъното и къде повърхността.Затова на червен флаг,ако не знаете чалъмите,не влизайте много на дълбоко.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Amarena
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Amarena »

Дам,и аз като бях на Синеморец (вчера се върнах) морето беше много бурно с големи вълни...... :? Спасителите не пускаха никой на разстояние повече от 5-6 метра навътре :P Дори първия ден ,когато се появи течението,ни изкараха всички от морето (за пръв път ми се случваше,дори се изплаших малко) ,...и не даваха да се влиза изобщо,освен да си джопкаш на самия бряг :roll: Но си мисля,че за удавените е виновно човечкото им безхаберие.....Неможе да знаеш,че има течение и да продължаваш да се правиш на МЪЖ и да влизаш навътре .....Лично аз бях свидетелка ,как няколко души изобщо не реагираха на командите на спасителите да се върнат към брега.......Трябва хората да не бъдем толкова своенравни,с природата няма как да се бориш.........
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

На Синеморец плажа вече е охраняем :shock: големия плаж при делтата на Велека, от кога е охраняем, не знаех, това е хубаво, там дъното е много опасно.
нямам живарник
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Морето си взема жертвите основно от 1-ви август до втората неделя от месец август. Тогава са и празниците на морето,предполагам неслучайно.
През този период ветровете са силни и постоянно променят посоката си ,което променя и повърхностните течения,което пък води до "подводни ями" и "мъртвото вълнение". Вълната е "мазна",но много мощна.Виждал съм как дърпа камъни с тегло около 30-40 кг. Избягвайте героизма през този период,а мъдурките могат да се плацикат и на по-плиткото или в басейна.....
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Плажа на Силистар е охраняем , но само арендованата му част . Останалата е неохраняема и опасна , и всеки си носи риска . Ето ги и скалите , мястото на трагедията , обичам да се разхождам по тях , а и по дъното под тях ... едно доста опасно и хлъзгаво място дори и в тихо време :

Изображение
Изображение

Същото място в малко по бурно време :

Изображение

А при 4 бала вълнение на това място не би могъл да помогне и най добрият спасител , като знам че и при тихо време там "дърпа" и трудно се качваш на скалите , за това преди влизане си избирам място за излизане . След тази трагедия повече няма да се мотая по скалите дори и за риба , макар че сафрида е именно там . Жалко за тези млади хора , отишли си от този свят по тоя нелеп начин :( .
На платено не одим !
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Не е адна темата. :lol: Дойде ли август месец вече си имайте не по едно,а по две наум като влизате да се къпете,щото виждате кво става.По Илинден всяка година има удавени,аз от тригодишен знам,че на втори август в морето не се влиза!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

Тцтц :| Вобще не ги знаех тези неща. Изкарал сам късмет тая година. В събота бях на Галата да изкарвам миди и вълната беше голяма но вобще не саобразих, че не трябва да влизам . Ноо ще го имам впредвид от тук нататък..... :|
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

По-малкия син тая сутрин замина на море за 4-5 дни с колеги и вчера съм му набивал канчока поне час на тая тема :axe: :axe: :axe:
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Има ли някакви тактики и техники за плуване при мъртво вълнение? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Аз лично съм се измъквал с много сила,напрягаш мускулите до последно,и гледаш да излезеш по най пряката и права линия до брега.
Доста си е гадничко,тогава усещаш силата на морето :roll:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”