Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Начесах си крастата
- morriddin
- научил се да хвърля
Начесах си крастата
Здравейте!
И днес нашего брата реши да отскочи до Тунджа.
Към 17.00ч. грабнах две въдици, живарник, лопатка и един буркан, и се метнах на "ладока". За разнообразие този път реших да отида под гр.Елхово и след двайсетина минути цъфнах в местността "Боджака". На същия бряг нямаше никой, и след като си харесах местенце, започна копаенето. За десет минути напълних буркана със земни червеи и метнах такъма във водата. През деня беше доста горещо и затова очаквах рибата да тръгне едва по здрач. Обаче, тя беше на друго мнение. Почти веднага чукна и в живарника се озова дребно кефалче. И така - през петнадесетина минути. Като се смрачи излезе и едно шаранче, и четири сомета. Такова кълване скоро не беше имало. На върха на щастието съм! Единствения проблем беше, че трябваше да пусна рибата обратно, с изключение на един кефал /оказа се 1,6кг./, макар че, и едното сомче не беше за изхвърляне - по моя преценка имаше почти 2 кг. Ама нали съм запален по хищника - дожаля ми и реших да го потърся след година - две. Като няма риба - и рака е риба! Все пак, кефала е повече от приличен. Оставам с него, но и с емоциите, и удоволствието от излета, който мога да нарека повече от успешен!
А в петък - друга стръв, и пак там!
Ако излезе нещо добро, ще снимам и пак ще се похваля!
И днес нашего брата реши да отскочи до Тунджа.
Към 17.00ч. грабнах две въдици, живарник, лопатка и един буркан, и се метнах на "ладока". За разнообразие този път реших да отида под гр.Елхово и след двайсетина минути цъфнах в местността "Боджака". На същия бряг нямаше никой, и след като си харесах местенце, започна копаенето. За десет минути напълних буркана със земни червеи и метнах такъма във водата. През деня беше доста горещо и затова очаквах рибата да тръгне едва по здрач. Обаче, тя беше на друго мнение. Почти веднага чукна и в живарника се озова дребно кефалче. И така - през петнадесетина минути. Като се смрачи излезе и едно шаранче, и четири сомета. Такова кълване скоро не беше имало. На върха на щастието съм! Единствения проблем беше, че трябваше да пусна рибата обратно, с изключение на един кефал /оказа се 1,6кг./, макар че, и едното сомче не беше за изхвърляне - по моя преценка имаше почти 2 кг. Ама нали съм запален по хищника - дожаля ми и реших да го потърся след година - две. Като няма риба - и рака е риба! Все пак, кефала е повече от приличен. Оставам с него, но и с емоциите, и удоволствието от излета, който мога да нарека повече от успешен!
А в петък - друга стръв, и пак там!
Ако излезе нещо добро, ще снимам и пак ще се похваля!
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
-
- фен клуб-скобар
Re: Начесах си крастата
Браво прилични риби си хванал. Добре си ги пуснал поздравления 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- morriddin
- научил се да хвърля
Нали ти казах, че се замислих за сомчето, ама ми дожаля. Знам ли, след две - три години може да го хвана пак, но вече ще е 7 или 8 кила, и тогава няма прошка!vlado-fidera написа:Браво прилични риби си хванал. Добре си ги пуснал поздравления
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
-
- ще става разбирач
браво колега добар риболов
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Еми че то сомче 2 кг си е маломерно бе колега
Бебе е откъдето и да го погледнеш - хубаво, че си го пуснал и поздравления за излета 

-
- кандидат преподавател
дай някоя снимка и ние да се качим на върха на радостта
Иначе браво и само така

Иначе браво и само така
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Политиката ти е правилна-пускаш малко за да хванеш голямо.Със сигурност работи този метод.Един съвет,смени мястото.От малките сомета големия не може се вреди или пък смени стръвта.Заложи на рибка.Успех.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....