Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Риболов с лък
Модератор: dantho.mihov
Риболов с лък
Гледах по Сашо&Пешо
един шантавелник обикаляше около едно блато и стреляше по рибите с лък. Та започнах да се чудя или тези французи диктуват модата в риболова или съвсем са се побъркали
. Аз ли съм консервативен към тези новаторски техники, но това нещо неможе да ми го асимилира главата. Няма да се учудя ако видя някой да тръгне на лов с въдица.

"Ако криеш невежеството си, никой няма да ти се присмее, но и никога нищо няма да научиш."
Рей Бредбъри "451 градуса по Фаренхайт"

Рей Бредбъри "451 градуса по Фаренхайт"

!!
xexex vseki den se ubejdavam 4e franzuzite xem sa PED.... xem ve4e i mozuzite ne6to ne sum im fred!!na lov sus luk sum bil i po iako izjiviavane ne sum imal!!!ama na riba sus luk!MAIKOOOO!!!!
te kakvo li ne pravjat 4e da im se gleda kanala, sigurno tova e ne6to ot sorta na rubrikite po euronews NO Comment
))))))))))))))))))))))))))))

http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Риболов с лък
Искаш да кажеш по ЧИШ&ПИШkashalota написа:Гледах по Сашо&Пешо![]()

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ташак си прайте вий!
Попринцип на Запад използват лъка както за лов,така и за риболов.В лова на водоплаващи е доста популярен лъка,също и лова на едър дивеч,както и на птици.
Риболова става най-често в лагуни и устия на големи реки,където може да се влезе до коленете във водата.Използват се специални приспособления.Съществува също и риболов с лък от лодка,като той е най-успешен нощно време,когато се свети с прожектор във водата.
Аз тренирам спортна стрелба с лък във варненския клуб.
Купих си отделно едно малко лъкче,с което да правя упражнения на техниката и т.н.идеално е за риболов,но ако някой в България отиде за риба с лък най-много да викнат онея с ризите да го приберат.
Ще видите,че с влизането ни в ЕС методите в много области-включително лов и риболов ще се изменят и модернизират.Да Ви кажа честно-няма по-вълнуващ метод на лов от този с лъка-няма.Аз лично имам малко постижения,но като се има в предвид възрастта ми-доста добре според мен.В България трябва да има ентусиасти,които да въвеждат новите неща,а не само консерванти,които да не приемат чуждото,защото чуждото всъщност е родното.Да вземем например лова с хищна птица-в момента той не е законен,но ентусиасти влагат пари,нерви,време и какво ли още не за легализирането му,защото от тези методи има само полза за птиците.Единствената страна,в която тези методи на лов и размножаване в неволя са забранени е България от целия Свят.Мисълта ми беше,че това ловно изкуство е датирано още от преди 12000 години именно по нашите земи,а в момента тук-където са част от корените му,то е забранено.Ако има интерес-търсете отговори на въпросите си.
Същото се отнася и за лова с лък,а от там следва и риболова с лък.Така че-не пренебрегвайте алтернативите!
Попринцип на Запад използват лъка както за лов,така и за риболов.В лова на водоплаващи е доста популярен лъка,също и лова на едър дивеч,както и на птици.
Риболова става най-често в лагуни и устия на големи реки,където може да се влезе до коленете във водата.Използват се специални приспособления.Съществува също и риболов с лък от лодка,като той е най-успешен нощно време,когато се свети с прожектор във водата.
Аз тренирам спортна стрелба с лък във варненския клуб.
Купих си отделно едно малко лъкче,с което да правя упражнения на техниката и т.н.идеално е за риболов,но ако някой в България отиде за риба с лък най-много да викнат онея с ризите да го приберат.
Ще видите,че с влизането ни в ЕС методите в много области-включително лов и риболов ще се изменят и модернизират.Да Ви кажа честно-няма по-вълнуващ метод на лов от този с лъка-няма.Аз лично имам малко постижения,но като се има в предвид възрастта ми-доста добре според мен.В България трябва да има ентусиасти,които да въвеждат новите неща,а не само консерванти,които да не приемат чуждото,защото чуждото всъщност е родното.Да вземем например лова с хищна птица-в момента той не е законен,но ентусиасти влагат пари,нерви,време и какво ли още не за легализирането му,защото от тези методи има само полза за птиците.Единствената страна,в която тези методи на лов и размножаване в неволя са забранени е България от целия Свят.Мисълта ми беше,че това ловно изкуство е датирано още от преди 12000 години именно по нашите земи,а в момента тук-където са част от корените му,то е забранено.Ако има интерес-търсете отговори на въпросите си.
Същото се отнася и за лова с лък,а от там следва и риболова с лък.Така че-не пренебрегвайте алтернативите!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
аз бе чадо...аз ходя така...kashalota написа: Няма да се учудя ако видя някой да тръгне на лов с въдица.
и шефа дава бре...кога Еленче кога Глиганче...

Амин и на теб да ти клъвне
Господ може всичко чада мой !
-
- сериозен играч
По Сашо и Пешо...или по Чиш и Пиш с лък може...а с парашутка не може...
Чакайте след малко време да тръгнат Пешаците с парашутите и у Френско...кво казва Доктора...на Канарските острови вече пробил парашута...
Докато умните се наумуват у назе....идеята за парашутчто на тапа ще обиколи света...
хахаха...
както е тръгнало и у нас този метод ще стане "традиционен"...
http://legko.be/components/com_datsogal ... W_5630.jpg
Ей за тия "водни" свинки си заслужава да отидеш на риболов с лък, копие а...може би и с вилата...хахаха...нъл тъй ПОПе...

Чакайте след малко време да тръгнат Пешаците с парашутите и у Френско...кво казва Доктора...на Канарските острови вече пробил парашута...

Докато умните се наумуват у назе....идеята за парашутчто на тапа ще обиколи света...

както е тръгнало и у нас този метод ще стане "традиционен"...

http://legko.be/components/com_datsogal ... W_5630.jpg
Ей за тия "водни" свинки си заслужава да отидеш на риболов с лък, копие а...може би и с вилата...хахаха...нъл тъй ПОПе...

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз искам такова лъкчеКамбата написа:....Аз тренирам спортна стрелба с лък във варненския клуб. Купих си отделно едно малко лъкче ....

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!