Риболов с лък

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболов с лък

Мнение от kashalota »

Гледах по Сашо&Пешо :) един шантавелник обикаляше около едно блато и стреляше по рибите с лък. Та започнах да се чудя или тези французи диктуват модата в риболова или съвсем са се побъркали :). Аз ли съм консервативен към тези новаторски техники, но това нещо неможе да ми го асимилира главата. Няма да се учудя ако видя някой да тръгне на лов с въдица.
"Ако криеш невежеството си, никой няма да ти се присмее, но и никога нищо няма да научиш."
Рей Бредбъри "451 градуса по Фаренхайт"
Изображение
kuneca
новобранец
новобранец

!!

Мнение от kuneca »

xexex vseki den se ubejdavam 4e franzuzite xem sa PED.... xem ve4e i mozuzite ne6to ne sum im fred!!na lov sus luk sum bil i po iako izjiviavane ne sum imal!!!ama na riba sus luk!MAIKOOOO!!!!
taner
новобранец
новобранец

Мнение от taner »

te kakvo li ne pravjat 4e da im se gleda kanala, sigurno tova e ne6to ot sorta na rubrikite po euronews NO Comment :)))))))))))))))))))))))))))))
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Тук риболова с лък и копие е нормален метод на риболов и в някои места само това е разрешено да се ползва. Също лова на сърни с лък е много полулпярен.

колкото по-примитивно средството, толкова е по-близък контакта с природата.
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

Абе тоя с лъка и аз го гледах че обикаля кат обран евреин около едно блато............,ама убиваше някви водни плъхове :roll:
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Риболов с лък

Мнение от kriki »

kashalota написа:Гледах по Сашо&Пешо :)
Искаш да кажеш по ЧИШ&ПИШ :D
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ташак си прайте вий!

Попринцип на Запад използват лъка както за лов,така и за риболов.В лова на водоплаващи е доста популярен лъка,също и лова на едър дивеч,както и на птици.

Риболова става най-често в лагуни и устия на големи реки,където може да се влезе до коленете във водата.Използват се специални приспособления.Съществува също и риболов с лък от лодка,като той е най-успешен нощно време,когато се свети с прожектор във водата.

Аз тренирам спортна стрелба с лък във варненския клуб.

Купих си отделно едно малко лъкче,с което да правя упражнения на техниката и т.н.идеално е за риболов,но ако някой в България отиде за риба с лък най-много да викнат онея с ризите да го приберат.

Ще видите,че с влизането ни в ЕС методите в много области-включително лов и риболов ще се изменят и модернизират.Да Ви кажа честно-няма по-вълнуващ метод на лов от този с лъка-няма.Аз лично имам малко постижения,но като се има в предвид възрастта ми-доста добре според мен.В България трябва да има ентусиасти,които да въвеждат новите неща,а не само консерванти,които да не приемат чуждото,защото чуждото всъщност е родното.Да вземем например лова с хищна птица-в момента той не е законен,но ентусиасти влагат пари,нерви,време и какво ли още не за легализирането му,защото от тези методи има само полза за птиците.Единствената страна,в която тези методи на лов и размножаване в неволя са забранени е България от целия Свят.Мисълта ми беше,че това ловно изкуство е датирано още от преди 12000 години именно по нашите земи,а в момента тук-където са част от корените му,то е забранено.Ако има интерес-търсете отговори на въпросите си.

Същото се отнася и за лова с лък,а от там следва и риболова с лък.Така че-не пренебрегвайте алтернативите!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

kashalota написа: Няма да се учудя ако видя някой да тръгне на лов с въдица.
аз бе чадо...аз ходя така...

и шефа дава бре...кога Еленче кога Глиганче... :lol: :lol: :lol: :lol:

Амин и на теб да ти клъвне
Господ може всичко чада мой !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Че и аз си ходя зимата по Дунава на лов с въдица и то от най- яките :lol: :lol: :lol:

Нали трябва с нещо да си вадя патките от водата :lol: :lol: :lol:
Песа ако е на 10-тина метра бая зор вижда :twisted: :twisted:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Ивак, ша прифанеш птичи грип...да знайш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: на другат сбирка да седиш на отделна маса... :idea:

амин...ши ти пална свещичка и молебен ша направи дедо ти го Нафърфорий....за здраве и да не даваш псето да улазя зимаска да ти вади патките че знаиш как им тракат чееенетата после?

:lol: :lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

По Сашо и Пешо...или по Чиш и Пиш с лък може...а с парашутка не може... :wink:

Чакайте след малко време да тръгнат Пешаците с парашутите и у Френско...кво казва Доктора...на Канарските острови вече пробил парашута... :wink:

Докато умните се наумуват у назе....идеята за парашутчто на тапа ще обиколи света... :wink: хахаха... :wink:

както е тръгнало и у нас този метод ще стане "традиционен"... :wink:

http://legko.be/components/com_datsogal ... W_5630.jpg

Ей за тия "водни" свинки си заслужава да отидеш на риболов с лък, копие а...може би и с вилата...хахаха...нъл тъй ПОПе... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Камбата написа:....Аз тренирам спортна стрелба с лък във варненския клуб. Купих си отделно едно малко лъкче ....
И аз искам такова лъкче :lol: ама и за по-големички стрели да става, чи кат'изстрелям една стрела от Варна с канапче - да стигне до Бургас и да са'забий на Батката в рибата и да му'я гепим :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

На теб ти трябва ЛЪК-БУМЕРАНГ...като стреляш да се позавърти стреличката и да....ти се забие изодзаде... :lol:

Изображение

Ето и ОТЧЕТО отбира от риболова с лък... обстрелва сомета ... подводата:lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Не бе той в момента ЗАХРАНВА ... :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

хахахаха...абе на язовира горски нямали...дето замърсява водата с... :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”