Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дали счупих каръка???
Дали счупих каръка???
Без свян и притеснение пущам тази тема в успешни.
Снощи 05.08.2008.изнервен от продължил повече месеци наред карък,реших да отида на Марица да поосъвършенствам хвърленето на мухарка,нещо съвсем ново и интересно за мен.Тук да вметна,че мухарката не е моя а на един колега който ми е даде да се уча на Доспат,поосвоих там малко но не достатъчно но снощи си викам да се поопражнявам малко.
Хвърлях някъде около три часа и доста се понаучих,шнура почна да пада изправен и мухата си цопваше така,че да дразни кефала.първо бях много отчаян защото не знаех каква муха да сложа и почнах да ги редя каквито имаше в торбата,две три оставих по тревите зад мен
залагах на зелени с формата на скакалец,после на черни подобаващи черен скакалец и така продължавах да хвърлям.
Почна вече почти да се стъмнява и доволен,че съм понаучил още малко си тръгнах но една паднала върба ми спря погледа и си викам тук неможе да не се върти кефал и пробвах за последно,едно замятане,второ и на третото нещо се показа отгоре и лакомо налапа мухата
упъвам аз и оооо небеса от другия край се дърпа жестоко кефалчо
затрепериха ми коленете,сърцето ще изкочи,главата ми забуча и тук беше най-интересното,не знам какво да правя,в първия момент почнах да навивам макарата по навик,тя като заскърца едва едва,пръта огънат на две,оня скача над водата и се дърпа навътре
щях да полудея,после ми дойде наум,че трябва шнура да се изтегля на ръка и така лека полека го изкарах на брега
Беше около половинка,гледах го и не вярвам на себе си,радостта беше неуписуема,почнах да викам като луд от радост,все пак това ми е първата риба хваната по такъв начин,удоволствието немога да ви го опиша защото беше като един прекрасен сън.
После похвърлих още малко,последва втори по-голям удар но не се закачи,така вече доволен се прибрах и не усетих как ударих половинка
За мен това си е един наистина успешен риболов.
Ето и малко снимки които направих със телефона,не носех фотоапарата.
От тук се почнаха тренировките на Доспат

А ето и мухата на която заложих снощи

Ето го и хубостника

Последва релайз за да мога довечера пак да го гоня

Странна работа е това мухарството

Снощи 05.08.2008.изнервен от продължил повече месеци наред карък,реших да отида на Марица да поосъвършенствам хвърленето на мухарка,нещо съвсем ново и интересно за мен.Тук да вметна,че мухарката не е моя а на един колега който ми е даде да се уча на Доспат,поосвоих там малко но не достатъчно но снощи си викам да се поопражнявам малко.
Хвърлях някъде около три часа и доста се понаучих,шнура почна да пада изправен и мухата си цопваше така,че да дразни кефала.първо бях много отчаян защото не знаех каква муха да сложа и почнах да ги редя каквито имаше в торбата,две три оставих по тревите зад мен

Почна вече почти да се стъмнява и доволен,че съм понаучил още малко си тръгнах но една паднала върба ми спря погледа и си викам тук неможе да не се върти кефал и пробвах за последно,едно замятане,второ и на третото нещо се показа отгоре и лакомо налапа мухата

После похвърлих още малко,последва втори по-голям удар но не се закачи,така вече доволен се прибрах и не усетих как ударих половинка

За мен това си е един наистина успешен риболов.
Ето и малко снимки които направих със телефона,не носех фотоапарата.
От тук се почнаха тренировките на Доспат

А ето и мухата на която заложих снощи

Ето го и хубостника

Последва релайз за да мога довечера пак да го гоня

Странна работа е това мухарството

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Re: Дали счупих каръка???

Браво Неделчо!Ставаш за олимпийски шампион!Всяка дисциплина ти е позната на тебе 

TICA FAN
Ти направо ме разби - значи не напразно бяха сухите тренировки на Доспат! Имам чуството, че след обед няма да дочакаш края на работното време и ще си се въоръжил с мухарката в очакване на дядо му на тоз хубостник още преди 17:00 часа. А дано го хванеш и пак да пишеш! Вземи си повече видове мухи, че да разбереш коя е печелившата и .......... ще чакаме! 

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- разбира нещата
Браво бе Неделчо
Сигурно днес само си гледаш часовника кога ще стане 17часа да го пробваш пак онова местенце до върбата
Който си го може си го може
Довечера повече и по-големи

Сигурно днес само си гледаш часовника кога ще стане 17часа да го пробваш пак онова местенце до върбата

Който си го може си го може

Довечера повече и по-големи
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
-
- научил се да хвърля
Браво Неделчо, ето че сухите тренировки са дали резултат
.Като гледам как разказваш на нашите форумци усещам че не след дълго ще се специализираш в този риболов на муха 

Браво Неделчо, браво Делев! В Испания с мухарки ловят сомове по 50 кила в Ебро, а пък старото име на Марица е Хеброс - така че внимавай следващия излет

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- Румбата
- разбира нещата
Аз от мухарство не разбирам , но мога да кажа едно голямо БРАВО !!! Така се почва , каръка за мен е счупен !
Последващи успехи и да пишеш в трофейни !!!

Последващи успехи и да пишеш в трофейни !!!
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
gogo45sharana написа:Може и да си счупил каръка,ама за по сигурно пробвай довечера пак...

Браво!
Довечера пак пробвай.

Браво бе Делеф! Заебвай го шаранизма и ставай мухарист, явно това е твоето поприще!
п.п. На черните скакауци им викат щурци!
БРАВО
Все по често тая тръпка и усещане да те спохожда,
докато си жив.
То като е--нето
все та сучи и гложди цял живот
и всеки път по услажда дейба.

Все по често тая тръпка и усещане да те спохожда,
докато си жив.
То като е--нето
все та сучи и гложди цял живот
и всеки път по услажда дейба.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво Неделчо, страшен си!
Риболова на муха е изключително емоционален и интересен, аз мойта мухарка не помня, къде съм я турил
ПП. Кога ще ставаш блеснарист?
Риболова на муха е изключително емоционален и интересен, аз мойта мухарка не помня, къде съм я турил

ПП. Кога ще ставаш блеснарист?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Градски БРАВО, сега остава да се запалиш и по снининга, за да ловиш ето такива риби:
16,200кг. 146с.

9,180кг. 116см.

16,200кг. 146с.
9,180кг. 116см.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Браво, Неделчо, така се почва чупенето на каръка!
Хватката е веднъж да почнеш!
Хватката е веднъж да почнеш!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- фен клуб-скобар
Добър клен, и то на мухарката представям си как се е огъвала пръчката. 100 % си счупил каръка 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D