Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блесни и воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Блесни и воблери за кефал
Колеги рибари утре мисля да ходя до едно платено язовирче до Бургас и ми казаха че имало кефал,червеноперка и др. риби.Та въпроса ми е на каква блесна или воблер се лови кефала и от каде мога да си ги взема от Бургас и с какво мога да ги ловя(стръв).Имам голям мерак да хвана нещо на блесна или воблер тъй като до сега не съм хващал.И някои ако качи снимките на техните воблери или блесни да ги видя и да се ориентирам малко какво да взема ще съм му много благодарен.Ако и ми кажете от кои магазин да си ги взема от Бургас още повече ще съм благодарен.
Мерси предварително на всички.
Мерси предварително на всички.
-
- фен клуб-скобар
Re: Блесни и воблери за кефал
Като цяло воблерите на GOLDY са много успешни за кефала ( както и други ). Аз имам само тези от тях и двата са хващали

Първият е плуващ, вторият потъващ и малко по-малък. Незнам дали в бургаските магазини ще ги има защото там имат повече морски модели и такъми по принцип.

Първият е плуващ, вторият потъващ и малко по-малък. Незнам дали в бургаските магазини ще ги има защото там имат повече морски модели и такъми по принцип.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- malkia_joro
- разбира нещата
============================================================================================================================================Павел Иванов написа:Тъй , малце се позабатачи темата та ..........
Тъй едни от най-уловистите воблери по наште реки са тъй наречените " Бомбърки " . Хубавото е че можем да намерим доста такива на доста приемливи цени - Видра , Голди , Салмо , да не говорим пък за масово разпространените СрПски тракалки намиращи се по почти всички рибарски магазини на приемливи цени както и наше производство ( Габровско ) на тез убавини ! В основата си доста модели от тях ( особенно Видра , Голди и тракалките ) имитират първообраза на този модел воблери Американският Bomber . Сигурен съм че доста колеги са срещали от тези или тези модели само че на различни фирми , примерно :
Общото при тях е че са на доста приемливи цени и ловят перфектно почти всички видове хищници ! Примерно за клен трудно може да се намери по-добра примамка от Голди МСС и MBS , за кустур от Голди MG , за пъстърва от Голди MPK и т.н.
Колега,прегледай тази тема

Има изписани много полезни неща.А също така и в целия раздел"Спинингов риболов".Използвай и търсачката!Не очаквай някой да повтаря едно и също нещо във всяка нова тема.Четене му е майката

Красотата на живота е в това,че продължава.

-
- научил се да хвърля
Колега чел съм ги повечето теми не можах да намеря нещо конкретно по въпроса, но все пак благодаря!
"Примерно за клен трудно може да се намери по-добра примамка от Голди МСС и MBS , за кустур от Голди MG , за пъстърва от Голди MPK и т.н."
какво по- конкретно от това
какво по- конкретно от това
не ще, не ще па спре
-
- научил се да хвърля
А някой може ли да ми каже от каде мога да си взема воблери GOLDY защото аз незнам.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Във Варна в един магазин ги има повечето модели в всякакви разцветки и големини.Аз използвам за кефала тези с точката. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
От тукhalil1988 написа:А някой може ли да ми каже от каде мога да си взема воблери GOLDY защото аз незнам.

-
- сериозен играч
Миналата седмица пробвах- MGT и ZS и двата по 2.8см на Искар,ама ништо не хванах на тях.Взех ги от София от едно квартално магазинче по 6лв бройката.

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
аз имам също ZS и не сам го пробавл още от изложението в НДК за 5 лв 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Друго готино воблерче:

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мазнислав питай,или Лорда,също и Кроки знае. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.