Нов монтаж

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър

Нов монтаж

Мнение от snegk »

Най новия монтаж за щука и сом,кйто си измислих е следният:Значи слагаме на основното щукараска тапа,след това стопер,2 мъниста,повод с вирбел,като вирбела е прекаран през основното без карабинка,после 2 мъниста стопер и най отдоло тежест.Предимствата на този монтаж са,че можеш да нагласяш както и дълбочината на тапата така и дълбочинта на стръвта.След като се хване рибата повода слиза до оловото и така се избягва закачане.Другот хубаво е,че рибката е много подвижна.Този монтаж става и за шаран.За предпочитане е чрез разпъване или от рака но с по малко повдигане на стръвта и тапата.Монтажа е изпробван,2 щуки 0,500гр. и 1кг. и един сом 2 кг.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Нов монтаж

Мнение от sapuna »

Методът "на копче"! :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

sapuna написа:Методът "на копче"! :D
Анджък.
snegk

Мнение от snegk »

Нищо общо няма,това е един вид метода хеликоптер само,че подвижен и застопорен със стопери.Гледам го този монтаж където казвате но невиждам да са еднакви :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Под тапата,на основното влакно се редят стопер,пластмасово копче/нанизано през единия отвор/ с повод захванат на противоположната дупка на копчето,стопер,тежест!Стоперите са подвижни и се регулира дълбочината според ситуацията!В последно време за увеличена подвижност нанизвам парче около 4-5см шлаух плътно в ухото на копчето,а през него прекарвам влакното!Преди години нямаше мъниста,вирбели,поводи и т.н.Импровизирахме с подръчни средства-струни от китара,копчета и три единички 1/0 запоени с поялника! :D Мисълта ми е,че просто допълвам представата за монтажа! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

:wink:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

sapuna написа:Методът "на копче"!
Точно така ,метод използван от нащо поколение горе долу /а и преди нас :wink: /,но ефективен.Има и общо обаче с" хеликоптера ",прав е Илия,върти се като него.Може по-млади колеги да се чудят какво е това и как лови ,но си е така :)
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

особено успешен за водоеми с доста раци и водорасли по дьното :wink: нищо ново,само дето в крачка с новото време заменихме копчето с вирбел :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
snegk

Мнение от snegk »

Да ама си е мой :lol: Да ва яд :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Да ама си е мой :lol: Да ва яд :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=16388

:D :D :D
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

IDA написа:
snegk написа:Да ама си е мой :lol: Да ва яд :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=16388

:D :D :D
Ще изтрия цялата тема.Нито един монтаж не е същия като този който съм описал,незнам за какво са всичките тези препратки.Ако имате някакви забележки или подобрения казвайте,но такива измислени монтажи със съчмички и други неструват.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Защо манистата трябва да са две отгоре и две отдолу , като и по едно стига и може ли една снимка на тоя стопер дето ще издържи юнашко замятане на 100-150 грамова каракуда на 40-50 метра , без да се премести до оловото?
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

IDA написа:Защо манистата трябва да са две отгоре и две отдолу , като и по едно стига и може ли една снимка на тоя стопер дето ще издържи юнашко замятане на 100-150 грамова каракуда на 40-50 метра , без да се премести до оловото?
Пак започваш ,вземи се спри.Горе съм писал,че за предпочитане е да се разпъва.Второ точно преди няколко дена работих с монтажа и за стръв слагах 20см. уклей плюс 120гр.тежест.Мятам ги не на 40м. а на 60м.По простата пречина,че имам такъми с които ми позволяват да хвърлям.2 мъниста са защото така искам.Дрогото което е че при замятане силата на тежеста се разпределя от оловото,рибката и тапата,никакво напъване на стопера.Това всичко е така ако ловим с тапа вдигната до 1,5м.Над тази дълбочина се разпъва.По въпроса за слагане на оловца,и подвижни възли,пробвал съм го и при хващане на риба се къса основното влакно-говорим за риби а не за хващане на стръв :wink: И най важното,че с този монтаж омам извадени щука,сом,амур и шаран.Затова колега непитай старило а питай патило,а аз доста съм си патил с рибите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

snegk написа:
IDA написа:Защо манистата трябва да са две отгоре и две отдолу , като и по едно стига и може ли една снимка на тоя стопер дето ще издържи юнашко замятане на 100-150 грамова каракуда на 40-50 метра , без да се премести до оловото?
Пак започваш ,вземи се спри.Горе съм писал,че за предпочитане е да се разпъва.Второ точно преди няколко дена работих с монтажа и за стръв слагах 20см. уклей плюс 120гр.тежест.Мятам ги не на 40м. а на 60м.По простата пречина,че имам такъми с които ми позволяват да хвърлям.2 мъниста са защото така искам.Дрогото което е че при замятане силата на тежеста се разпределя от оловото,рибката и тапата,никакво напъване на стопера.Това всичко е така ако ловим с тапа вдигната до 1,5м.Над тази дълбочина се разпъва.По въпроса за слагане на оловца,и подвижни възли,пробвал съм го и при хващане на риба се къса основното влакно-говорим за риби а не за хващане на стръв :wink: И най важното,че с този монтаж омам извадени щука,сом,амур и шаран.Затова колега непитай старило а питай патило,а аз доста съм си патил с рибите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Защо му се връзваш :!:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Адаш , цъкни снимка на стоперите да видя точно какви или дай линк. Интересува ме щото ще сменям оловцата ( модел "стил" , в случая) и си мисля за по два стопера и едно манисто отгоре и отдолу :D

п.п. това ли са или нещо подобно:

ИзображениеИзображение

:roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”