Съвет за есеннен риболов в северна Гърция

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
L_G
новобранец
новобранец

Съвет за есеннен риболов в северна Гърция

Мнение от L_G »

Привет на всички ентусиасти,

Да дам малко контекст - всяка година организираме мъжки риболов есенно време на българското черноморие. Последните 2-3 години улова и забавлението доста намаля и с момчетата мислим тази година да разнообразиммс една Гърция пак есента.

Тук идват и въпросите - къде ще е най-удачно да отидем из северна Гърция за риболов от брега? Има доста градчета, но засега не успявам да намеря информация за подходящо местенце.
Отделно ще съм благодарен ако някой даде насоки към кои такъми да се насочим - видях, че там се лови на бомбарда, чепаре, плувка, воблери и джигове.

За стръв също е интересно да споделите, в някои от темите се пишеше за стръв от малки рибки и други, които нищо не ми говореха.

В общи линии нови сме в риболова в Гърция и всички съвети и насоки ще са ценни.

Благодаря предварително.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Съвет за есеннен риболов в северна Гърция

Мнение от emo vasilev »

Здравей , почти на всяко пристанище можеш да ловиш на плувка . Всяко едно от тях си има своята специфика на риболов , но общо взето е следното :
Линия с 4 - 5 грама слайдер и повод 50 - 60 см. Концентрирано утежнение с цел бързо пропадане .Стръв - бял червей , парче от сардела , пилешко или свинско месо както и скарида.
Захранка - почти всички варианти на морските храни вършат работа , като към нея добавяш бял и намачкана сардела или цаца.
Дълбочина - лови се малко над дъното - основно сарпа , меланура , кефал , мурмура и др.
Вечер в по плитките участъци можеш да търсиш лаврак - на по малка дълбочина , малка кука , още по дълъг повод и бял , като същия го стреляш и с прашката.
За дъно не мога нищо да ти кажа , защото не практикувам този вид риболов.
Бомбардата - за зарган - червеи или месо , за кокалито раглу или подобен силикон.
На някои пристанища има участъци забранени за риболов , други пък са със забрана за влизане за автомобили - трябва да се внимава.
L_G
новобранец
новобранец

Мнение от L_G »

Много благодаря за отговора, даде ми насоки. Забелязвам, че някой неща са сходни на нашия морски риболов.

Относно мястото мисля да хвана да разгледам google maps и да си харесам някое градче с пристанище. Но все пак ще е на късмет ..ако все пак може и конкретно местенце ще съм благодарен.

Тук в българия на есен вкарват един китайски червей, там дали би имал резултат? Аз лично го харесвам повече, тъй като не скапва толкова бързо и е по здрав.

Преди време ходих в пефкохори и от едно магазинче там си взех един червей, който беше дебел каро малко карначета, но ми го откраднаха и така и не разбрах дали кълве на него :(
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Зависи какъв риболов ще практикуваш , от там място и стръв .
Червеите , които споменаваш - Акровати и Мавро ги ползват на дъно по плажовете.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”