Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

След Бурята
Модератор: bobopeli
- Cougar
- ще става разбирач
След Бурята
Вчера вечерта бях на реката на 10км от мен. Веднага щом пристигнах вятъра се усили и започнаха гръмотевици а скоро след това и проливен дъжд. Тъкмо бех се преоблякъл в гащеризона.......Нямаше къде да се преобуя, та така карах колата до гаража, като си бял свалил гащеризона до коленете....Добре че не ме спира полиция и да искат да излизам.
Днес се върнах с надеждата след дъжда да половя на червей, но ето какво намерих:

Веднага реших да се пренасоча нанякъде и ми мина мисълта за 2 потока със сивен, на които не бях ходил. Избрах си единия и потеглих към него. Това бяха малки поточета съвсем наблизо, но минаващи през ужасни гъсталаци, и никога не ги бях пробвал. Паркирах на едно място край пътя и навлязах в гората......Скоро видях разни локви на пътя, после локви и мочурища край пътя и най накрая видях течащата вода с цвят на чай - не беше мътна. Просто имаше такъв тъмен цвят. точно тогава осъзнах че съм заобиколен от милиони комари, много от които впиха смукала в мен. Изхвърчах от това място за отрицателно време.
Но не се предадох лесно и на още едно място се пробвах да стигна до потока. Пак същата комарена история.
Предадох се накрая и реших да помятам на реката през града. И там водата бе голяма и мътна но все пак имаше някаква видимост и извадих няколко риби от тези 2 вида. (rock bass и sucker)

Шараните бяха отишли точно на другия брях и пришляпваха от време на време.

Днес се върнах с надеждата след дъжда да половя на червей, но ето какво намерих:

Веднага реших да се пренасоча нанякъде и ми мина мисълта за 2 потока със сивен, на които не бях ходил. Избрах си единия и потеглих към него. Това бяха малки поточета съвсем наблизо, но минаващи през ужасни гъсталаци, и никога не ги бях пробвал. Паркирах на едно място край пътя и навлязах в гората......Скоро видях разни локви на пътя, после локви и мочурища край пътя и най накрая видях течащата вода с цвят на чай - не беше мътна. Просто имаше такъв тъмен цвят. точно тогава осъзнах че съм заобиколен от милиони комари, много от които впиха смукала в мен. Изхвърчах от това място за отрицателно време.
Но не се предадох лесно и на още едно място се пробвах да стигна до потока. Пак същата комарена история.
Предадох се накрая и реших да помятам на реката през града. И там водата бе голяма и мътна но все пак имаше някаква видимост и извадих няколко риби от тези 2 вида. (rock bass и sucker)

Шараните бяха отишли точно на другия брях и пришляпваха от време на време.

- Cougar
- ще става разбирач
Re: ре
Locale, Да ти кажа дъжда не ме бърка, обаче с карбонова пръчка пoд гръмотевици не стоя, даже и когато е къса. Стигат ми емоциите и без тези рискове.
Първата рибка е крапи (или скален костур) Има си и слънчаци, като отделен вид.
А морунаж не съм хващал за да мога да направя сравнение
Първата рибка е крапи (или скален костур) Има си и слънчаци, като отделен вид.
А морунаж не съм хващал за да мога да направя сравнение