Струма при Бобошево малко инфо

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

mladenov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Струма при Бобошево малко инфо

Мнение от mladenov »

Здравеите колеги на 27 заминавам за бобошево на почивка за 7 дена кажете на кфо да лова куде стръв какфо излиза :)
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Струма при Бобошево малко инфо

Мнение от VGS »

Там места много , предполагам ги знаеш , от Бобошево нагоре по течението е прекрасно.
Стръв за там има няколко стандартни -кузкуз, на троха от мек пресен хляб(в Бобошево имат добра фурна за такъв)/това за плувка/, за кефал -много малки рибки или щипок или скакалци от поляните (вземи си мухотрепачка) /с тази стръв аз ловя пак на плувка/, следваща стръв от местната е Зеленки(намираш ги под каманите в бързите течения, МОЛЯ ВРЪЩАЙ КАМАНИТЕ ОБРАТНО ТАКА КАКТО СА БИЛИ, не ги трупай на брега, така се запазват малките гадинки и много дръги видове) /тази стръв позвам за на дъно, за мренки-само олово и под него кука е монтажа ми/, както и стандартна стръв торен и бял.
За там аз лично имам и една друга технология за стръв зеленка или малка изкуственна муха, монтажа ми е само един малко по голям вирбел и евентуално съвсем малко утежнение от до 5грама. Технологията е -търсиш бързеи , става и при плитки, заставаш във водата или до нея и пускаш стръвта свободно по течението на повече от 6-7 м до 30м и ако не е залапала до тогава просто дърпаш и отпускаш бавно обратно по течението(аз му викам на това "на дърпане" ). При дърпането държиш пръста си на кордата за да усетиш кълването.
Забравих за пръта, трябва да ти е не по къс от 3,50м и по възможност да не е много твърд.

Това от мен и приятно изкарване :)
Independentfly
новобранец
новобранец

Мнение от Independentfly »

Колега,
наистина хубави места има по участъка Невестино-Бобошево на Струма. Преди две седмици и аз опитах на изпускане по един бързей преди Пастух, но нещо не се получи както трябва. Сега чета написаното от теб, че тежестта може да е до 5 грама, аз бях сложил 1.5 гр. Би ли казал по точно как е построена линията и дали слагаш сигнализатор. Как усещаш кълването на мряната, при положение, че при силен бързей, изтичането става, поне за мен, много бързо и ми е трудно да усетя нещо. Обикновено мренката или се е самозасекла или, както по често става, съм пропуснал.
mladenov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mladenov »

Благодаря за инфото
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Сигнализатора който поставям съм го споменал, пръст на кордата, като след като достигнеш желаната дистанция с постепенно отпускане на кордата започваш движението, като дърпаш и отпускаш плавно и постепенно и през цялото време пръста ти е на кордата непосредствено след макарата. Кълването на мряната се различава значително от ударите по камъните, усеща се лесно дори и от неопитни, следва леко засичане и другото си го знае всеки.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”